South Ural State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

South Ural State University adalah pusat untuk aktiviti pendidikan, sains, kebudayaan dan sukan di bandar Chelyabinsk dan rantau ini.

Ditubuhkan pada tahun 1943 sebagai Chelyabinsk Institut Kejuruteraan Mekanikal, universiti itu telah disusun semula menjadi Chelyabinsk Polytechnic Institute pada tahun 1951, dan pada tahun 1990 ia menjadi Universiti Teknikal Negeri Chelyabinsk. Sejak tahun 1997, universiti ini dikenali sebagai South Ural State University. Pada tahun 2010 ia telah diberikan status sebagai Universiti Penyelidikan Negara.

Universiti ini disenaraikan sebagai salah satu daripada 10 teratas di kalangan 96 universiti Russia mengikut penarafan disusun oleh Kementerian Pendidikan dan Sains Persekutuan Rusia. Ia juga adalah ahli universiti Russia 'Alpha League, yang sebahagian atas penarafan di kalangan semua universiti di negara ini.

Hari ini, South Ural State University terdiri daripada 32 fakulti dan 142 jabatan terletak di Chelyabinsk, di samping 2 cawangan di bandar-bandar lain. Struktur universiti itu juga termasuk empat institusi menengah vokasional pendidikan, pendidikan dan kolej tentera fakulti persediaan, dua fakulti khas pembangunan profesional dan peningkatan kemahiran bagi pakar ijazah universiti, Institut Pendidikan Antarabangsa, Institut Pendidikan Berterusan dan Pendidikan Terbuka dan Jarak Institusi. Universiti bersama-sama dengan cawangan jumlahnya kira-kira 50 000 pelajar (sepenuh masa, separuh masa dan pendidikan petang gabungan).

proses pendidikan di universiti dengan cawangan ini disokong oleh lebih 5000 orang pensyarah dan pegawai, termasuk lebih daripada 360 profesor, doktor sains, 1200 profesor madya, calon sains, 5 ahli penuh The Russian Academy of Sciences, 9 ahli sepadan RAS , 2 ahli akademik dan 4 ahli-ahli berkaitan dengan akademi negeri lain, dan lebih daripada 170 ahli-ahli akademi asing dan Rusia.

banner

lesen universiti semasa membolehkan South Ural State University menyediakan:

  • 245 program pendidikan profesional yang lebih tinggi (yang Specialist, Ijazah Sarjana Muda dan program Sarjana);
  • 37 program pendidikan vokasional menengah;
  • 22 asas program pendidikan vokasional.

Universiti ini juga menawarkan program pendidikan lepasan ijazah dalam 86 jurusan akademik, program doktor falsafah dalam 12 kejohanan utama, dan memudahkan 18 jawatankuasa disertasi yang memeriksa disertasi kedoktoran dan calon.

Kolej fakulti persediaan terdiri daripada Pusat Pengajian Matematik dan Fizik dan pusat pendidikan untuk kanak-kanak pintar cerdas. SUSU bekerjasama dengan lebih daripada 20 buah sekolah dan 10 buah sekolah teknikal. Universiti itu secara aktif mengambil bahagian dalam program sains dan sosial untuk pelajar remaja dan sekolah, "Masuklah ke Masa Depan". Apabila inisiatif South Ural State University, persatuan Rusia program "Odyssey daripada Mind" antarabangsa telah diwujudkan, dan Chelyabinsk selama bertahun-tahun telah mewakili negara kita dalam persatuan ini.

rt

Universiti memberi perhatian lebih kepada semua jenis latihan dan pekerjaan graduan. Ditubuhkan pada tahun 2005, Jabatan amali dan Pekerjaan Siswazah menyokong penyelarasan semua jabatan universiti dan interaksi perniagaan dan agensi persekutuan bagi perkhidmatan pendidikan dan pekerjaan, menawarkan sokongan metodologi untuk latihan, menjalankan penyelidikan pasaran kerja, dan menganjurkan operasi fakulti jawatankuasa yang memudahkan pekerjaan universiti graduates.The telah membuat kesimpulan lebih 400 perjanjian kerjasama dengan syarikat besar-besaran Chelyabinsk dan Chelyabinsk rantau.

South Ural State University secara aktif terlibat dalam aktiviti-aktiviti projek saintifik, penyelidikan dan. Organisasi berikut beroperasi atas dasar universiti: Radioelectronic dan sistem digital institut penyelidikan, Institut masalah kimia ekologi industri di akademi Rusia sains semula jadi, "FESTO" Urlas Pusat Automation, R & D pembuatan institut "Kejuruteraan dan teknologi untuk pendidikan" , pusat penyelidikan Chelyabinsk di Ural Branch Akademi Sains Rusia, 10 makmal Institusi Akademik. Lebih 50 sekolah pemikiran telah ditubuhkan dan kini beroperasi di Universiti.

Pada tahun 2010 SUSU ditugaskan dengan status Universiti Penyelidikan Negara. keutamaan pembangunan South Ural State University (Universiti Penyelidikan Kebangsaan) termasuk: penjimatan tenaga dalam perkhidmatan sosial; tenaga dan sumber yang cekap digunakan dalam metalurgi; teknologi pembuatan enjin diesel yang cekap tenaga dan sumber yang cekap untuk kejuruteraan dan kenderaan kejuruteraan tentera; sumber yang cekap pembangunan dan operasi teknologi untuk peluru berpandu balistik armada; dan Supercomputing dan pengkomputeran grid teknologi bertujuan untuk menyelesaikan penjimatan tenaga dan masalah penjimatan sumber.

ia

Pemohon Antarabangsa

universiti kami adalah pemimpin dalam bidang pendidikan dan kira-kira banyak aspek yang lebih tinggi seperti tradisi yang kaya, populariti yang luas, dan kapasiti intelektual. Semua perkara-perkara digabungkan untuk menyediakan SUSU dengan pembangunan dinamik dalam saintifik, komuniti akademik dan bidang-bidang yang inovatif dan membantu untuk menjadi pemimpin dalam latihan pakar yang berkemahiran tinggi dan menjalankan penyelidikan saintifik intensif.

Sebagai berbangga dengan alumni kita, kita memberi perhatian kepada kerja dengan pelajar-pelajar kita, berjuang untuk orang tinggi berpendidikan kami membantu mereka untuk melepaskan potensi penuh mereka. Kami mengajar untuk menetapkan dan mencapai matlamat yang tinggi, menggabungkan pengetahuan profesional, etika dan kejujuran.

Kami pasti anda akan menjadi salah satu daripada alumni yang terbaik dan akan mendapatkan semua kebolehan yang diperlukan untuk membina kerjaya yang cemerlang!

Lokasi

Chelyabinsk

Alamat
prospekt Lenina, 76
454080 Chelyabinsk, Chelyabinsk Oblast, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami