Saratov Socio-Economic Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Saratov Socio Economic-Institut Plekhanov Russian Universiti Ekonomi adalah pengganti undang-undang Universiti Sosioekonomi Saratov Negeri. Proses penyatuan universiti persekutuan dan serantau dengan tambahan berikutnya selanjutnya Saratov Institut Universiti Perdagangan dan Ekonomi Rusia telah berakhir pada tahun 2014.

Graduan menerima diploma Universiti Moscow, dan kualiti dan praktikal nilai pengetahuan dipastikan dengan banyak pengalaman dalam latihan kakitangan dengan Saratov Sosioekonomi Institute.

Pada masa kini Institut memberi tumpuan kepada latihan profesional, latihan semula dan pembangunan kemahiran profesional selanjutnya dalam bidang ekonomi dan pengurusan.

Institut masa ini terdiri daripada 6 fakulti, 27 jabatan, serta Sarjana, lepasan ijazah dan jabatan doktor falsafah, Kolej Ekonomi dan Kewangan, pemasangan College, Pusat Latihan.

Institut melaksanakan 8 program pendidikan profesional menengah, 89 program pengajian tinggi, program ijazah 26 sarjana, 16 program latihan untuk kakitangan akademik.

Sistem stabil pendidikan berterusan dibina pada Institut. Permulaan pendidikan ekonomi boleh dianggap sebagai latihan pra-universiti dan bimbingan profesional kanak-kanak sekolah, yang membolehkan mereka untuk lulus berjaya Peperiksaan Negeri Bersepadu dan mendapatkan umum menengah, pendidikan tinggi profesional mengenai Sarjana Muda, Sarjana dan tahap Specialist. Perhatian yang lebih diberikan kepada pembangunan pendidikan peringkat Sarjana, jumlah program master yang dicadangkan semakin meningkat dan orientasi praktikal sentiasa dikemaskini dan diperkukuhkan.

Ada kemungkinan untuk meneruskan pendidikan di pengajian siswazah dan kakitangan saintifik telah peluang untuk mendapatkan kelayakan yang lebih tinggi kepada pengajian kedoktoran. Fakulti pendidikan profesional tambahan melaksanakan program-program pendidikan latihan semula dan pembangunan profesional. Di samping itu, Institut memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan pendidikan kepada profesion popular, serta program-program latihan untuk kakitangan dan latihan untuk kelayakan lebih tinggi. Antara program yang unik pemohon boleh memilih projek «Sarjana Pentadbiran Perniagaan» (MBA) yang mempunyai akreditasi antarabangsa dan projek sosial «University of generasi lama» dipenuhi, di mana setiap pesara tahun rantau Saratov dilatih. Sebuah tempat khas dalam aktiviti-aktiviti Institut diberikan kepada kawalan kualiti pendidikan. Peranan penting dalam proses ini mewujudkan keadaan untuk berkesan belajar dan menuntut ilmu di semua peringkat pengajian, termasuk organisasi yang berkualiti tinggi pensijilan akhir negeri graduan. Semua ini membolehkan Institut untuk menyediakan pakar-pakar yang berkelayakan.

Aktiviti Antarabangsa

aktiviti antarabangsa sentiasa menjadi antara bidang keutamaan dalam Saratov Sosioekonomi Institute, mengukuhkan kedudukannya dalam ruang sains dan pendidikan antarabangsa. Institut membangunkan kerjasama dengan rakan kongsi asing dalam bidang pendidikan, sains dan budaya. Kerja Institut dengan rakan fr negara-negara asing om adalah berdasarkan program konsep dan pembangunan aktiviti-aktiviti antarabangsa.

aktiviti antarabangsa Institut hari ini ialah:

 • 30 rakan kongsi universiti dan organisasi fr om Barat dan Timur Eropah, Asia dan negara-negara CIS;
 • mobiliti akademik;
 • latihan dan amalan dalam syarikat-syarikat asing;
 • jangka pendek diajar dalam bahasa Inggeris kursus pendidikan di Institut atau di luar negara;
 • musim panas dan musim sejuk antarabangsa sekolah, latihan, seminar, persidangan dan acara antarabangsa yang lain;
 • projek-projek sains dengan kerjasama asing universiti-rakan kongsi yang terkemuka;
 • program ijazah berganda menyediakan bagi pengeluaran diploma keadaan universiti terkemuka luar negara;
 • promosi program pendidikan di pasaran asing.

Selama bertahun-tahun, Institut membangun dan menguatkan kerjasama dengan institusi saintifik dan pendidikan di Eropah dan Asia. Dalam rangka perjanjian dengan rakan kongsi universiti, Institut menjemput pensyarah dari negara-negara yang berlainan di dunia, mengadakan acara dengan penyertaan antarabangsa: persidangan, seminar, bengkel dan sekolah musim panas, mewujudkan program pendidikan bersama, pertukaran penerbitan dan mendapati bentuk baru interaksi . Antarabangsa diajar dalam bahasa Inggeris sekolah musim panas menjadi tradisi yang melibatkan pelajar, pensyarah dan profesor universiti rakan kongsi Institut.

Penyertaan pelajar asing dari universiti rakan kongsi berdasarkan aktiviti dalam SSEI memberikan pelajar institut kami peluang untuk mengambil bahagian dalam program-program luar negara semester, program jangka pendek dan acara lain di luar negara.

Institut mendidik pelajar dari negara asing, yang membolehkan pelajar untuk meluaskan ufuk mereka, bertukar-tukar pengalaman dan pengetahuan, serta untuk mewujudkan hubungan antarabangsa.

Institut telah berjaya mengambil bahagian dan terus mengambil bahagian dalam program-program pendidikan antarabangsa dan projek-projek dengan kerjasama universiti dan organisasi di negara-negara yang berbeza.

 • Satu projek bersama dengan Institut Teknologi dan Perniagaan di České Budějovice (Republik Czech), akademik ERASMUS projek mobiliti + Mobility International Credit.
 • program Rusia-Perancis dalam bidang Ekonomi dan Pengurusan untuk pelajar dari SSEI bersama dengan Grenoble Alpes University (Grenoble, Perancis). Siswazah dari program ini menerima ijazah sarjana muda diploma LESEN.
 • program MBA, diiktiraf oleh Institut Pengurusan Commercial, graduan program ini menerima diploma «diploma Lepasan Ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan» Institut Pengurusan Commercial (UK) tanpa prosedur pemeriksaan tambahan.
 • program latihan Rusia Belanda untuk pemasar profesional (RIMA). Graduan diberi diploma double latihan semula profesional dalam bidang pemasaran dan peredaran program pemasaran asas di Universiti INHOLLAND (Belanda).
 • projek penyelidikan Rusia-Jerman "pencegahan Rasuah di peringkat perbandaran."
 • Rusia-Jerman projek penyelidikan "sokongan perniagaan kecil dan sederhana oleh kerajaan perbandaran"
 • Projek TEMPUS ERAMIS «program Double kecekapan sarjana dalam Informatik"
 • Projek Erasmus Mundus «FASTQUAD».
 • Saintifik projek sosiologi penyelidikan "generasi baru: berharap, matlamat dan cita-cita."

Kami sentiasa terbuka untuk projek-projek baru dan bersedia untuk membangunkan dan mewujudkan program bersama baru.

Lokasi

Saratov

Alamat
89, Radischeva str.
410003 Saratov, Wilayah Saratov, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: