The Bonch-Bruevich Saint-Petersburg State University of Telecommunications (SPbSUT)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1930 yang Bonch-Bruevich St. Petersburg State University untuk Telecommunications (SPb-SUT) mempunyai pengalaman 85 tahun dalam latihan pakar-pakar yang berkelayakan untuk industri telekomunikasi.

Universiti kini terdiri daripada 9 fakulti dengan 10,000 pelajar yang mengikuti lebih 20 program akademik. Program Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Keselamatan Maklumat, teknologi Info-komunikasi dan sistem telekomunikasi serta program ijazah MSc Intelligent Systems info-komunikasi, Keselamatan Maklumat dan Perniagaan Elektronik diajar dalam bahasa Inggeris.

Tuisyen kami adalah berkait rapat dengan perusahaan ekonomi sebenar. Syarikat telekomunikasi terkemuka Rusia seperti Rostelecom dan RTRS - Rusia Televisyen dan Radio Broadcasting Network - mempunyai jabatan yang diberi kuasa mereka di Universiti untuk melatih pakar sangat rapat dengan syarikat sebenar yang diperlukan.

SPbSUT rapat bekerjasama dengan dunia yang terkemuka syarikat telekomunikasi Alcatel-Lucent, AT & T, Hewlett-Packard, Huawei, IBM, Intel, Iskratel, Italtel, Microsoft, Motorola, NEC, Nokia-Siemens, Oracle, RAD, Samsung Electronics, Sony-Ericsson, Sun Microsystems, T-Systems, Tele-2 dan lain-lain.

Penyelidikan dan pembangunan bidang juga dalam skop aktiviti bersama kita. Kedua-dua pelajar dan tenaga pengajar Universiti manfaat daripada beberapa bangunan akademik yang sangat moden, state-of-the-art zon eksperimen, bilik persidangan, gimnasium, Sains dan Teknologi Perpustakaan, dewan pelajar kediaman dan kemudahan rekreasi. Kelas multimedia menyediakan satu cara untuk menyampaikan syarahan dalam format elektronik. Oleh itu pelajar boleh mempunyai akses kepada mereka dari mana-mana di dunia yang memberi peluang dasar baru untuk pembelajaran jarak jauh.

Selama lebih dari 50 tahun Universiti adalah multinasional, menyatukan dan menjadi orang tengah masyarakat. Sebagai sebuah universiti telekomunikasi kita menjelmakan cita-cita rakyat untuk mewujudkan hubungan yang boleh dipercayai dengan dunia dan membangunkan mereka dalam pelbagai pelbagai peserta. Selepas 50 tahun Universiti kekal komited untuk mengajar pelajar dari lebih 60 negara-negara Eropah, Asia, Afrika dan Amerika Latin. Kakitangan akademik dari universiti rakan kongsi serta ahli perniagaan terkenal dari Austria, UK, Hungary, Jerman, Slovenia, Amerika Syarikat, Finland, Sweden dan negara-negara lain menyampaikan ceramah mengenai isu-isu yang mencabar dalam bidang telekomunikasi dan pertukaran antara budaya.

Universiti terlibat secara meluas dalam Ijazah Sarjana Dual program pertukaran pelajar antarabangsa bersekutu dengan Deutsche Telekom Hochschule bulu Telekommunikation (Leipzig, Jerman) dan Perancis grande école awam (sekolah kejuruteraan) Telecom Lille 1 (Lille, Perancis). Pada masa ini kami mempunyai lebih daripada 70 perjanjian rakan kongsi dan merasa positif untuk membuat kesimpulan lebih. Universiti kami menawarkan kursus bahasa russian untuk pelajar asing. Apabila siap pelajar menerima Russian Bahasa Perakuan Ujian yang membolehkan mereka untuk melanjutkan pelajaran mereka di mana-mana jabatan SPbSUT pada program ijazah dipilih. Kami menyokong pelajar-pelajar kita dalam pelajaran dan kehidupan seharian. Pejabat Antarabangsa SPbSUT boleh menasihati anda berdua mengenai perkara akademik dan isu-isu kehidupan sosial. Semua pelajar antarabangsa disediakan dengan penginapan.

Kehidupan pelajar penuh dengan peristiwa. Jika anda datang ke St Petersburg dari jauh, Majlis Pelajar Antarabangsa akan membantu anda membiasakan diri dengan budaya pelbagai negara bandar dan memberikan anda bimbingan yang baik bersama-sama semua pengajian di Universiti. Setiap tahun Universiti menjadi tuan rumah beberapa acara-acara khas seperti yang berikut -

Budaya Antarabangsa Festival seni, sukan dan kebajikan, Hari Persahabatan Antarabangsa, Peraduan Sukan Antarabangsa bagi Telekomunikasi Pelajar «Sukan Komunikasi», «Dunia TOP-10» Antarabangsa Pelajar Akademik Kemajuan Peraduan dan lain-lain lagi.

Kami amat berbangga dengan alumni berbakat dan berdedikasi kami. Ramai graduan Universiti telah menjadi ahli-ahli sains yang terkenal di dunia, pemimpin perniagaan, tokoh masyarakat yang terkenal dan ahli politik kini bekerja di seluruh dunia. ITU Semasa Ketua Setiausaha Dr. Hamadoun Toure, adalah siswazah serta; Universiti amat berbangga dengan beliau. Ramai CEO telekom juga di kalangan graduan berprestij kami.

SPbSUT paling baik berhubung dengan masa depan!

Lokasi

Saint Petersburg

Sankt-Peterburgskiy gosudarstvennyy universitet telekommunikatsiy im. prof. M.A.Bonch-Bruevicha

Alamat
22-1, Bolshevikov Avenue,
Saint Petersburg, 193232, Russia

Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Rusia
Telefon
+7 (812) 305 12 37

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami