Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University ditubuhkan pada tahun 1899. Baru-baru ini SPbPU menjadi "Universiti Penyelidikan Kebangsaan", yang juga dikenali di Rusia dan luar negara sebagai Institut Politeknik - pemimpin Rusia dan dunia yang diiktiraf dalam bidang kejuruteraan dan pendidikan ekonomi yang lebih tinggi. Pada masa ini, ia juga kekal di kedudukan utama dalam penarafan institusi pendidikan tinggi kejuruteraan Rusia. Universiti Polytechnic didasarkan pada kampus seperti taman yang padat di daerah kediaman barat daya St. Petersburg. Sebahagian besar kampus adalah taman besar dengan banyak bangunan universiti yang bertaburan di sekitarnya.

SPbPU_Main

Pada masa ini di SPbPU , terdapat 33000 pelajar dan siswazah, lebih daripada 7500 daripadanya adalah warga asing dari 98 negara yang setiap tahun belajar di pelbagai program SPbPU . Universiti ini menjalankan pendidikan dalam bidang berikut: kejuruteraan, fizik, ekonomi, kemanusiaan dan teknologi maklumat.

Universiti melatih pakar dalam 52 program Ijazah Sarjana dan 154 program Ijazah Sarjana, 92 Ph.D. program dan 90 program Doktor. Di samping itu, dalam SPbPU terdapat beberapa program pendidikan bukan darjah dan antarabangsa.

Pada tahun 2007 SPbPU memenangi pertandingan "Universiti Inovasi" yang dibiayai dalam rangka projek "Pendidikan" nasional. Pada tahun 2010 SPbPU memperoleh status "Universiti Penyelidikan Kebangsaan". Kini SPbPU berkembang sebagai universiti penyelidikan jenis baru, yang mengintegrasikan pelbagai disiplin R

Universiti ini berbangga dengan tradisi kerjasama antarabangsa yang telah lama dimiliki dengan banyak institusi pendidikan asing, organisasi penyelidikan dan syarikat industri dalam bidang pendidikan dan sains. Di antara rakan universiti, terdapat lebih daripada 300 universiti dari 68 negara, 131 institusi saintifik dan penyelidikan dan 172 syarikat dari lebih 55 negara.116037__OAE0091.jpg

Di Universiti terdapat lebih daripada 40 Pusat Penyelidikan dan pendidikan yang menjalankan penyelidikan bersama bersama syarikat Motorola, Microsoft, AT

Struktur Universiti Politeknik hari ini merangkumi:

 • 11 Institut dan sekolah siswazah bioteknologi dan sains makanan
 • Lebih daripada 100 jabatan dan 120 R
 • Pusat penyelidikan, makmal inovasi, taman sains
 • Perpustakaan asas - salah satu perpustakaan saintifik dan teknikal terbesar di Rusia
 • Kampus Pelajar Antarabangsa
 • Pusat Perubatan
 • Pusat sukan moden
 • Penginapan Universiti (23 asrama)
 • Dewan konsert dan sebagainya

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University membentangkan Program Ijazah Sarjana Antarabangsanya. Program-program ini disampaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris oleh profesor bertaraf dunia dari SPbPU dan universiti-universiti lain di Rusia dan luar negara. Mereka menyediakan peluang yang unik untuk mobiliti antarabangsa di universiti terkemuka Eropah. Kami menganjurkan latihan dan latihan praktikal untuk pelajar kami di syarikat terkenal.

Kelebihan Utama

 • Pelbagai bidang subjek
 • Gabungan persediaan asas dan kajian praktikal
 • Peluang untuk mobiliti antarabangsa - semester luar negara di rakan akademik SPbPU
 • Pilihan darjah berganda
 • Profesor bertaraf dunia dari SPbPU dan universiti terkemuka Eropah
 • Kerjaya yang berjaya dalam jawatan eksekutif tertinggi dengan syarikat yang beroperasi di pasaran global
 • Beasiswa untuk pelajar antarabangsa dan Rusia terbaik
 • Asrama pelajar yang selesa dan kehidupan pelajar yang penuh dengan peristiwa
 • Belajar di salah sebuah bandar paling indah di dunia

Universiti Polytechnic adalah komuniti yang besar - ia menyediakan pelbagai kemudahan sosial, budaya, rekreasi dan terkini di kampus untuk pelajar dan kakitangannya. Ini boleh didapati untuk semua orang yang ingin memanjakan diri dalam kehidupan korporat Universiti mengikut kebimbangan peribadi mereka. Sama ada sukan, muzik, menari, bertindak, atau apa sahaja - anda boleh mencari kemudahan dan orang untuk berkongsi minat anda. Mereka yang mengambil bahagian dalam kehidupan korporat mendapat manfaat yang besar daripadanya ketika di Universiti dan di kemudian hari: persahabatan yang dibuat di kampus yang mesra ini boleh berlangsung seumur hidup.

Program Ijazah Sarjana Antarabangsa mempunyai tiga fokus utama:

 1. Kejuruteraan
 2. Sains semula jadi
 3. Ekonomi

Sila lihat pada program yang ditawarkan.

Lokasi

Saint Petersburg

Alamat
Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
Polytechnicheskaya, 29

195251 Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Rusia