Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration - Institute Of Business Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

126068_logos.png

ibs

Tentang kita

Institut Pengajian Perniagaan (IBS-Moscow)

Sejak penubuhan Institut Pengajian Perniagaan (IBS-Moscow) dalam RANEPA telah menjadi pemimpin dalam pasaran pendidikan perniagaan Rusia. IBS-Moscow adalah sekolah perniagaan kolej yang mengendalikan premis RANEPA di Moscow. IBS-Moscow diasaskan pada tahun 1988 di Universiti Negeri Moscow Hubungan Antarabangsa yang dikenali secara global untuk kepakaran antarabangsa yang kuat. Pada tahun 1994, IBS-Moscow dipindahkan ke RANEPA dan menjadi unit struktur homogennya.

Gabungan kepakaran antarabangsa Universiti Negeri Moscow Hubungan Antarabangsa dan pengalaman kaya RANEPA dalam menyediakan pengurus dan eksekutif yang berkebolehan telah menyumbang kepada pengenalan luas IBS-Moscow di Rusia dan negara-negara CIS. Sebagai sebuah sekolah perniagaan kolej dan unit struktur RANEPA, kita mempunyai akses kepada sumber manusia dan bahan yang diperlukan untuk memastikan program pembelajaran yang berkualiti tinggi. IBS-Moscow RANEPA adalah sekolah perniagaan pertama dan satu-satunya di Rusia untuk mendapatkan akreditasi AACSB. Sebanyak 35,000 graduan kami adalah ahli aktif Persatuan Alumni IBS-Moscow. Semua program ijazah kami adalah diiktiraf oleh kerajaan Rusia. Paruh waktu MBA, EMBA dan program Pengurusan Sarjana diiktiraf oleh Persatuan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (AMBA International). ibs

Misi kita

Misi IBS adalah untuk mendidik dan membentuk generasi baru elit keusahawanan dan pengurusan sosial dari Rusia dan untuk memajukan pendidikan perniagaan Rusia. Sekolah perniagaan tertua dan paling terkenal di Rusia

 • Ditubuhkan pada tahun 1988.
 • Pemimpin kedudukan sekolah perniagaan Rusia.
 • Sekolah perniagaan berorientasi pasaran (85% daripada program adalah program terbuka).
 • Akreditasi antarabangsa dan kebangsaan yang berprestij.

Salah satu sekolah terbesar RANEPA 4 jabatan, 7 kerusi, 4 pusat, lebih 20 program, 13 program berganda. IBS mempunyai lebih daripada 2000 pelajar, 200 orang ahli fakulti, dan 35000 alumni.

Pengiktirafan Antarabangsa dan Negara Semua program EMBA dan MBA IBS mempunyai akreditasi antarabangsa AMBA International dan Majlis Akreditasi Negara untuk Pendidikan dan Perniagaan pendidikan (NACBME), berada di kedudukan teratas dalam kedudukan sekolah perniagaan.

IBS berada di bahagian atas ranking sekolah perniagaan ranking Eduniversal: 2011-2018. Kedudukan sekolah perniagaan kebangsaan Rusia: 2012 -2018. 181 graduan dan fakulti IBS termasuk dalam senarai "TOP-Rusia pengurus". Dalam RANEPA penarafan dalaman IBS dalam kumpulan teratas sekolah perniagaan RANEPA, dan program EMBA dan MBA mempunyai rating tertinggi 6 bintang.

Satu kitaran lengkap program sarjana dan pasca siswazah Dari program sarjana muda ke pendidikan eksekutif. Jumlah pelajar dan peserta di sarjana muda, sarjana, MBA, Eksekutif MBA, dan program latihan semula profesional melebihi 2000.

Perubahan, tetapi tetap berlaku kepada diri sendiri Faktor utama yang memastikan kedudukan utama IBS ialah keupayaan untuk berubah, pada masa yang sama tetap benar kepada dirinya sendiri - menyesuaikan diri dengan persekitaran pasaran pendidikan yang berubah-ubah, mengekalkan tradisi terbaik dan kualiti tinggi program. Perunding akademik untuk program MBA IBS ialah Ichak Adizes, salah satu pakar terkemuka di dunia dalam kepemimpinan dan pengurusan.

Lebih 35 000 alumni, persatuan Alumni IBS diwujudkan untuk memudahkan komunikasi dan kerjasama dengan dan antara alumni. Hari ini persatuan alumni IBS menyatukan para pemimpin, pengurus, dan profesional Rusia yang berkelayakan tinggi, yang telah lulus dari IBS sejak tahun 1988.

Program-program pascasiswazah IBS sekolah perniagaan berorientasikan pasaran mempunyai hubungan rapat dengan syarikat terkemuka, yang juga menyumbang kepada projek perundingan dan penyelidikan. Ini membolehkan IBS segera mengenal pasti trend baru dan menantikan tuntutan pasaran. IBS terutamanya berorientasikan pada perniagaan tengah dan besar, yang membentuk asas masyarakat awam Rusia. Program IBS sangat dihargai oleh perniagaan berorientasikan pasaran Rusia (85% daripada pelajar IBS yang berasal dari pasaran terbuka).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

Penilaian dan kedudukan

 • Penilaian Sekolah Perniagaan TOP Eduniversal Sejak 2014 IBS telah menduduki ranking dalam 4 kategori Kecemerlangan Sekolah Perniagaan TOP.
 • Eduniversal EMBA Menurut agensi penarafan Eduniversal pada 2016-2018 program IBS adalah antara program terbaik dunia. Selama lima tahun berturut-turut, IBS Eksekutif MBA dalam Pengurusan Strategik dan Kepimpinan telah mendapat peringkat di antara program EMBA Top-10 di Eropah Timur. MBA telah disenaraikan di kalangan program Top 10 MBA di Eropah Timur pada 2016-2017 mengikut Eduniversal.
 • Master Eduniversal dalam pengurusan antarabangsa IBS Master dalam Pengurusan Antarabangsa telah mendapat tempat di Eduniversal Master Terbaik di Eropah Timur dalam senarai 2015-2018. Selama lima tahun berturut-turut, IBS Master dalam Pengurusan Antarabangsa telah disenaraikan di antara program Master Top 10 di Eropah Timur.
 • Selama lapan tahun berturut-turut, IBS telah berada di puncak peringkat sekolah perniagaan nasional Rusia! Institut Pengajian Perniagaan berada di bahagian atas carta penilaian dalam kategori "kenaikan pendapatan" dan "kemajuan kerjaya". Penarafan nasional sekolah perniagaan Rusia dijalankan oleh Liga Alumni MBA Rusia dan agensi merekrut seluruh negara Job.ru dan diterbitkan oleh akhbar Izvestia pada tahun 2010-2014, portal Rahsia Firmy pada 2015 dan portal berita RBK pada 2016 - 2019.
 • Peningkatan pendapatan peribadi graduan IBS adalah yang terpantas di Rusia. Menurut kajian bebas dari agensi perekrutan nasional Job.ru dan Alumni MBA Rusia MBA, ijazah MBA menyumbang kepada kemajuan kerjaya yang cukup besar dan peningkatan pendapatan peribadi. IBS MBA berada di bahagian atas senarai penarafan. Pendapatan peribadi graduan IBS telah meningkat secara purata sebanyak 69% dalam tempoh 2-4 tahun selepas tamat pengajian. Hasil kajian itu diterbitkan oleh portal web kommersant.ru, MBA.su dan rbc.ru web.
 • Penilaian Persatuan Pengurus Rusia "Top 1,000 Managers Rusia" Pada peringkat individu, antara tahun 2001 dan 2019, 181 graduan dan guru IBS dikutip oleh Persatuan Pengurus Rusia dalam ulasan mereka "Top 1,000 Russian Managers". Ini memberikan bukti yang jelas mengenai keberkesanan program IBS.

IBS-Moscow adalah ahli aktif persatuan:

 • AACSB International
 • EFMD
 • Majlis MBA Eksekutif (EMBAC)
 • Majlis Kemasukan Pengurusan Am (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • Majlis Akreditasi Negara untuk Pendidikan dan Pengurusan Pendidikan (NACBME)
 • Persatuan pendidikan perniagaan Rusia (RABE)
 • Persatuan Pengurus Rusia

ibs

Lokasi

Moscow

Alamat
Moscow, Moskva, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program