Northern (Arctic) Federal University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Northern (Arctic) Federal University adalah sebuah universiti yang baru bercirikan kebesaran dan inovasi yang direka untuk memenuhi keperluan Utara Rusia dan Arktik.

Sebagai sebuah institusi pendidikan, kami memberi penekanan khusus untuk melatih pakar-pakar berkualiti yang berdaya saing berkembang dalam bidang-bidang yang dipilih. Universiti kami menawarkan program pendidikan tinggi yang lebih tinggi, pascasiswazah dan pendidikan vokasional yang bertujuan untuk mempersiapkan para pelajar untuk berjaya. Selain itu, kami turut aktif dalam penyusunan program pendidikan antarabangsa bersama yang membolehkan pelajar masuk ke pendidikan tinggi mengikut keperluan proses Bologna.

Sebagai pembuka pintu kepada dunia pendidikan asing, Universiti memberikan kepada pelajar dan rakan-rakannya kemungkinan unik untuk memperoleh pengalaman mengajar, belajar dan menyelidik di luar negara.

Sebaliknya, kami menyambut hangat kepada pelajar antarabangsa yang memberi kami wawasan yang tidak ternilai dalam budaya dan tradisi mereka. Komuniti antarabangsa yang pelbagai membuat NArFU menjadi tempat yang sempurna untuk meluaskan dan memperkayakan cakrawala peribadi dan membuat kawan-kawan dari seluruh dunia.

Menjadi platform penyelidikan yang menjanjikan, Universiti kami mempunyai peluang yang baik untuk menjadi "pengilang" yang dikenali teknologi dan inovasi yang mengubah hidup di rantau Artik melalui memperluaskan pelbagai aktiviti penyelidikan dan memperkuatkan prestasi penyelidikan di rantau Artik. Untuk memastikan kemajuan saintifik NArFU melibatkan diri dalam aktiviti penyelidikan orang-orang berkualiti tinggi dan teknologi canggih memupuk kerjasama dengan industri, sektor awam dan swasta, perniagaan dan kerajaan.

Antara lain , Northern (Arctic) Federal University mempunyai kepentingan politik antarabangsa yang hebat. Kami bekerjasama bukan sahaja dengan institusi yang serupa tetapi juga membangun diplomasi melalui kerjasama antara pelajar, guru, komuniti kakitangan dan pakar.

Matlamat kami adalah untuk memecahkan halangan dalam pembangunan intelektual Artik melalui cara yang aman dan sesuai dengan perjanjian antarabangsa yang sedia ada.

Lokasi

Arkhangelsk

Alamat
Northern (Arctic) Federal University
Severnaya Dvina Emb. 17

163002 Arkhangelsk, Arkhangelsk Wilayah, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami