Moscow State Institute Of International Relations, MGIMO

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MGIMO

Tujuh Sebab Sertai

MGIMO adalah yang terbaik universiti Rusia untuk pelajar antarabangsa yang berminat untuk belajar hal ehwal luar negeri. kursus-kursusnya adalah moden, menarik dan mencabar minda. Universiti ini menawarkan pelbagai program prasiswazah dan siswazah - dari undang-undang antarabangsa, sains politik, dan ekonomi, kewartawanan, pengurusan perniagaan, dan dasar tenaga. MGIMO juga komited untuk memupuk yang sentiasa berubah kehidupan badan pelajar, kurikulum, dan kampus yang terus menggambarkan reputasinya sebagai tempat yang paling maju di Rusia untuk memahami hal ehwal luar negeri.

global

benar-benar global

MGIMO adalah yang pertama di Rusia untuk menyertai Persatuan Universiti Eropah, untuk mengintegrasikan sepenuhnya ke dalam proses Bologna, yang menggariskan standard yang ketat untuk institusi pendidikan Eropah. Universiti telah menjadi rumah Rusia untuk pelajar dari seluruh dunia selama hampir 60 tahun, menyediakan lebih daripada 6,000 graduan pendidikan antarabangsa untuk berkembang sebagai pemimpin dalam sektor swasta dan awam. Di samping itu, MGIMO mempunyai hubungan rapat dengan pusat-pusat pendidikan yang terkemuka di dunia, di seluruh Eropah, Asia, Amerika, dan Afrika.

KURSUS KAYA

MGIMO menyediakan tuisyen untuk Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana program yang diiktiraf di seluruh dunia, dengan para pelajar meningkatkan kelayakan yang merupakan kunci kepada peluang pekerjaan dan akademik di peringkat antarabangsa. Apabila ia datang untuk menyediakan pelajar dengan konteks untuk memahami dunia kontemporari - sama ada melalui diplomasi, pentadbiran awam, perniagaan, ekonomi, undang-undang atau kewartawanan, apatah lagi 53 bahasa ia mengajar setiap penggal - MGIMO adalah unik.

KAYA DENGAN KAKITANGAN AKADEMIK

MGIMO menggabungkan aspek terbaik sebuah universiti klasik dengan orang-orang daripada pusat penyelidikan. Pendekatan ini menyediakan pelajar dengan akses terdekat dengan lebih daripada 1200 ahli fakulti, termasuk 20 ahli penuh dan ahli-ahli Akademi Rusia terkenal Sains, lagi 113 dengan ijazah doktor kanan dan 400 Ph.D. akademik MGIMO sentiasa berbangga pelajarnya.

SANGAT KERJASAMA

masyarakat MGIMO tradisional mengalu-alukan kedatangan pelajar asing. Selain itu, Universiti adalah berkembang secara berterusan rangkaian kerjasamanya. Hari ini MGIMO berjaya bekerjasama dengan lebih daripada 170 universiti dan institusi dari lebih daripada 50 buah negara. Kami mampu untuk menawarkan program-program yang diajar dalam Bahasa Inggeris sepenuh masa. Pelajar-pelajar juga boleh memilih daripada pelbagai program dwi-ijazah itu mendapat dua diploma dalam bidang pengajian mereka.

terkenal

Terkenal dengan PENYELIDIKAN

MGIMO konsisten dalam ranking tinggi dalam penarafan universiti. «2015 Global Go To Think Tank» laporan yang dikeluarkan oleh University of Pennsylvania diwakili MGIMO kalangan pemimpin penyelidikan di seluruh dunia, contohnya № 30 dalam Tangki Think dengan Impact Paling Penting Dasar Awam dan № 12 dalam Tangki Think Top di Tengah dan Eropah Timur. Di bawah naungan Kementerian Luar Negeri, MGIMO adalah dihormati dasar pemikir dan forum untuk dibahas dan analisis perkembangan antarabangsa dan hal ehwal semasa, dengan sumbangannya kepada analisis global sangat dicari.

SIMPLY CEMERLANG

Universiti terkenal dengan kecemerlangan akademiknya, bermakna terang pemimpin masa depan Rusia sedang belajar di sana sekarang, dengan peningkatan jumlah rakan-rakan mereka dari luar negara. Setiap tahun graduan sekolah tinggi terbaik Rusia bersaing untuk pendaftaran. Pada satu program - terutamanya ekonomi, undang-undang, dan hubungan antarabangsa - Pertandingan mencapai sehingga 50 pemohon setiap kedudukan pelajar.

MGIMO alumni masyarakat mewakili presiden, perdana menteri, beberapa PBB Timbalan Setiausaha Agung, UNESCO Ketua Pengarah, Pengerusi OSCE, EU Pesuruhjaya, lebih 900 duta Rusia dan asing, 10 menteri hal ehwal luar, lebih daripada 30 felo Rusia dan akademi asing sains.

JUST GREAT

MGIMO menawarkan pelajar peluang luas untuk kreatif pencapaian diri. Pelbagai pertubuhan pelajar mengisi kalendar dengan aktiviti sosial dan sukan tambahan. Sudah tentu, MGIMO di Moscow, salah satu daripada bandar-bandar besar di dunia, dengan pelbagai khazanah budaya dan sejarah, budaya bertenaga dan aktiviti gaya hidup yang mempesonakan. Ia menawarkan akses mudah untuk kepelbagaian dan tenaga kontemporari Rusia, dan warisan budaya epik. MGIMO adalah satu pengalaman kehidupan yang indah untuk pelajar antarabangsa.

hebat

Lokasi

Odintsovo

Alamat
3, Novo-Sportivnaya
143007 Odintsovo, Moscow Oblast, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami