HSE Higher School of Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Secara konsisten menduduki ranking sebagai salah satu universiti tiga universiti di Rusia, Sekolah Tinggi Ekonomi ( HSE University) membezakannya dengan pendekatan yang didorong oleh penyelidikan yang berpusatkan di peringkat antarabangsa ke pendidikan tinggi. Berpusat di tengah-tengah Moscow, dengan kampus di St Petersburg, Nizhny Novgorod, dan Perm, HSE menawarkan akademik cemerlang di semua peringkat dan termasuk 20 program pengajaran Bahasa Inggeris yang diajar.

HSE moden ditubuhkan pada tahun 1992 oleh ahli ekonomi dan pengetua kerajaan terkemuka Russia untuk menggalakkan perubahan ekonomi dan sosial di Rusia dengan mendidik generasi baru ahli ekonomi dan memberi inspirasi idea baru dalam sektor awam dan swasta. Dalam dekad yang lalu, universiti itu telah berkembang pesat dari sekolah ekonomi menjadi universiti penyelidikan yang terkenal yang kini mempunyai lebih daripada 35,000 pelajar dan 4,000 ahli fakulti di kampus di empat bandar terpenting di Rusia. Universiti ini mempunyai beberapa jabatan akademik terbaik dan pusat penyelidikan dalam bidang ekonomi, pengurusan, sosiologi, dasar awam dan sains komputer. HSE adalah rumah kepada program dan fakulti yang paling canggih di Rusia, termasuk jabatan Pengajian Urban yang pertama di negara ini. Pada tahun 2014, dengan kerjasama syarikat internet terkemuka Russia, Yandex, universiti itu membuka Fakulti Sains Komputer untuk melatih generasi pemrogram komputer dan jurutera.

Antarabangsa Sejak awal, HSE telah menjadi universiti yang didorong oleh universiti. Ia kini mempunyai perkongsian dengan lebih daripada 130 universiti dan organisasi penyelidikan, dalam bentuk pertukaran, program sarjana berganda, dan sekolah musim panas. Fakulti dan operasi penyelidikan universiti semakin menjadi antarabangsa dan para pelajarnya kini mewakili lebih daripada 60 negara yang berbeza.

Pelbagai HSE menawarkan bilangan terbesar program pengajaran Bahasa Inggeris yang diajar di Rusia. Program-program ini terdiri daripada dasar awam untuk perniagaan ke pengajian kawasan dan semua menyediakan pelajar untuk menjadi pemimpin dalam bidang pilihan mereka. Untuk menarik pelajar yang terbaik, biasiswa dan pewarisan merit diberikan kepada calon yang layak.

Fakulti, penyelidik, dan pelajar kami mewakili lebih daripada 50 buah negara dan didedikasikan untuk mengekalkan piawaian akademik tertinggi. Pembaharuan struktur baru yang kami pakai menyokong sokongan HSE untuk mengantarabangsakan dan penyelidikan fakulti, penyelidik dan pelajar kami.

Sekarang sebuah universiti yang dinamik dengan empat kampus, HSE adalah pemimpin dalam menggabungkan tradisi pendidikan Rusia dengan amalan pengajaran dan penyelidikan antarabangsa yang terbaik. HSE menawarkan program pendidikan yang cemerlang dari sekolah menengah hingga ke peringkat pascasarjana, dengan jabatan dan pusat penyelidikan teratas di beberapa bidang antarabangsa.

Lokasi

Moscow

National Research University - Higher School of Economics

Alamat
Higher School of Economics
Myasnitskaya 20

101000 Moscow, Moskva, Rusia
Telefon
+7 495 771-32-32

Nizhny Novgorod

Alamat
Nizhny Novgorod, Wilayah Nizhny Novgorod, Rusia

Saint Petersburg

Alamat
Kantemirovskaya Ulitsa,3A building 1
194100 Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program