Derzhavin Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

bahasa Rusia telah sentiasa menjadi salah satu bahasa yang paling banyak digunakan, bukan sahaja di Rusia, tetapi di seluruh dunia. Menurut kajian baru-baru ini, lebih daripada 500 juta orang bercakap Rusia, menjadikannya bahasa ketiga di dunia yang paling biasa dituturkan selepas Cina (lebih daripada 1 bilion orang) dan Bahasa Inggeris (750 juta). Ia adalah salah satu bahasa rasmi atau bekerja dalam banyak organisasi antarabangsa (contohnya UNO, UNESCO, IAEA, WHO, dan lain-lain).

Semakin ramai pelajar belajar bahasa Rusia sebagai bahasa asing kedua. Sebahagian besar ahli ekonomi, pengurus, peguam, artis, dan orang-orang yang mengambil bahagian dalam projek-projek antarabangsa yang berbeza dan mempunyai hubungan antarabangsa berminat untuk bahasa Rusia, budaya Rusia, dan Rusia sendiri. Walaupun bilangan khusus kursus bahasa Rusia dan sekolah-sekolah bahasa Rusia sentiasa meningkat di seluruh dunia, ia adalah yang paling popular untuk belajar Rusia di Rusia.

Ia diterima secara meluas bahawa cara terbaik untuk menguasai bahasa ini adalah untuk melawat negara ini di mana ia dituturkan sebagai bahasa pertama. Oleh itu pembelajaran bahasa Rusia di Rusia adalah tanpa ragu-ragu keputusan yang terbaik. Dengan komunikasi terus-terusan dengan penutur asli Rusia pada pelbagai topik, anda akan belajar Rusia di Rusia dengan cara yang mudah dan semula jadi.

Pada masa kini, terdapat banyak sekolah-sekolah bahasa Rusia untuk warga asing bukan sahaja di Rusia, tetapi di bekas Republik Soviet (seperti Belarus, Ukraine, Kazahstan). Walau bagaimanapun, adalah hanya dengan mengambil kursus bahasa Rusia di Rusia yang anda boleh belajar bahasa sebenar melalui rendaman penuh.

Jadi Rusia di Rusia adalah pilihan terbaik!

Lokasi

Saint Petersburg

Alamat
Derzhavin Institute
Troitskij 6.,

190005 Saint Petersburg, Sankt-Peterburg, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: