BAUMAN Moscow State Technical University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah Bauman University bermula pada 1 Julai 1830, ketika Maharaja Rusia Nicholas I meluluskan «Peraturan mengenai perdagangan dan institusi pendidikan» dan memperuntukkan salah satu kediamannya, Sloboda Palace, untuk murid-muridnya, yang telah direnovasi oleh arsitek terkenal Gilardi .

Pendidikan dalam dinding Sloboda berdasarkan prinsip gabungan pengetahuan teoritis dan latihan praktikal. Ia kemudian membentuk asas "kaedah perantisan Rusia". Sejak penubuhannya, Bau - man Moscow State Technical University telah melatih lebih dari 200,000 profesional, yang telah banyak menentukan wajah kejuruteraan Rusia.131999_summer-office-student-work.jpg Snapwire / Peksel

Nama-nama lulusan Bauman mempunyai tempat yang mulia di kalangan pencipta senjata Rusia keseluruhan peralatan, pesawat, dan peluru berpandu. Tambahan pula, komputer pertama Soviet dicipta di Bauman University. Di samping itu, lulusan Bauman telah menjadi ahli sains dan ahli akademik yang terkenal.

Hari ini BMSTU, Universiti Penyelidikan Kebangsaan Kejuruteraan dan Teknologi, adalah salah satu daripada tiga universiti terkemuka di Rusia dan menduduki tempat ke-1 di kalangan universiti teknikal Rusia. Menurut kaji selidik di kalangan majikan, BMSTU adalah salah satu daripada tiga institusi pengajian tinggi yang graduannya adalah sangat tinggi dalam pasaran buruh. Pembaca portal «Pakar», apabila diminta menamakan institusi yang dianggap paling kebanggaan negara, memilih Universiti Bauman.

Lembaga Pemegang Amanah Bauman University terdiri daripada tokoh-tokoh politik dan orang awam yang terkemuka, ahli-ahli kerajaan Rusia, saintis terkemuka dan ahli perniagaan. BMSTU adalah salah seorang pengasas Dana «Skolkovo». Rektor Anatoly Alexandrov adalah ahli majlis dana; Presiden BMSTU, Ahli Akademik Igor Fedorov, adalah ahli Lembaga Penasihat Saintifiknya. Universiti ini menyediakan penduduk akses «Skolkovo» ke pusat penyelidikan dan kejuruteraannya. Universiti ini dimasukkan ke dalam senarai negeri objek paling berharga warisan kebudayaan untuk rakyat Persekutuan Rusia.131998_pexels-photo-1438081.jpeg Buro Millennial / Pexels

Lokasi

Moscow

Alamat
105005, Москва, 2-я Бауманская ул., д. 5, стр. 1
Moscow, Moskva, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sarjana
Sekolah ini juga menawarkan: