Valahia University of Targoviste

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Permulaan pendidikan tinggi di Târgovişte bermula pada Zaman Pertengahan Romania, ketika, antara tahun 1672 dan 1678, kota ini menjadi tuan rumah Sekolah Undang-undang pertama Wallachia.

Pendidikan tinggi meneruskan misinya di sebuah institusi rasmi setelah Revolusi 1989, ketika, pada tahun 1991, Kolej Universiti Teknikal dan Ekonomi membuka gerbangnya.

Pendidikan tinggi meneruskan misinya di sebuah institusi rasmi setelah Revolusi 1989, ketika, pada tahun 1991, Kolej Universiti Teknikal dan Ekonomi membuka gerbangnya. Kemudian, berikut keputusan Kerajaan Romania No. 288 / 01.06.1992, Universiti Valahia Târgoviște telah diwujudkan. Pembentukan universiti ini secara semula jadi tergolong dalam konsep pembangunan universiti serantau, satu amalan biasa di Negara-negara Eropah dan Amerika Utara yang utama.

Semasa penciptaannya, Valahia University of Târgoviște terdiri dari 2 fakulti, sebuah kolej universiti, 14 pengkhususan pendidikan tinggi dan kira-kira 700 pelajar, selama tahun akademik ini strukturnya telah berubah secara harmoni sesuai dengan keperluan sosioekonomi, dengan tuntutan pasaran buruh, sehingga, hari ini, Valahia University Târgoviște merangkumi 8 fakulti (Ijazah Sarjana Muda - 3 atau 4 tahun), 31 pengkhususan pendidikan tinggi, pengajian master dan kedoktoran, sektor latihan pra-perkhidmatan dan dalam perkhidmatan guru dan jabatan pembelajaran jarak jauh . Pada masa ini, 10,000 pelajar menerima tuisyen di Universiti Valahia Târgovişte, dibimbing oleh lebih daripada 400 ahli akademik di jabatan yang dilengkapi dengan cekap.

Selain latihan ilmiah dan penyelidikannya, Valahia University of Târgoviște juga merangkumi pusat-pusat pendidikan yang berterusan sesuai dengan tuntutan persekitaran sosio-ekonomi masa kini.

Institusi kami menyediakan keadaan sosial yang mencukupi (asrama, kantin, kelab, kemudahan sukan, dll.) Dan pada masa ini kampus universiti baru, yang merupakan sebahagian daripada warisan universiti, sedang disiapkan. Keprihatinan utama Universiti Valahia Târgoviște adalah pencapaian misinya yang optimum: latihan dan penyelidikan ilmiah berkualiti tinggi, kajian dan keadaan hidup yang sangat baik untuk pelajarnya, integrasi profesional di peringkat nasional, dan hubungan akademik Eropah dan antarabangsa.

136791_UVT_Campus.jpg

Misi

Universiti Valahia Târgovişte memikul misi menjana, menimbun, dan memindahkan pengetahuan kepada masyarakat melalui:

  • Organisasi program pengajian sarjana muda, sarjana, kedoktoran dan pascasiswazah untuk latihan pakar dengan pendidikan tinggi, berkelayakan tinggi, untuk pendidikan, sains, teknologi, ekonomi, pentadbiran awam, teologi, sosio-budaya dan aktiviti undang-undang dan melalui pendidikan berterusan orang dewasa, untuk tujuan pengembangan peribadi, penyisipan profesional individu dan memenuhi keperluan kompetensi persekitaran sosio-ekonomi dan budaya;
  • Penyelidikan saintifik, pengembangan, inovasi, dan pemindahan teknologi, melalui penciptaan individu dan kolektif dalam bidang pendidikan, hukum, teologi, sains, ekonomi dan sains pentadbiran, sains kejuruteraan, seni, huruf, dengan memastikan prestasi dan pengembangan fizikal dan sukan, seperti juga dengan memanfaatkan dan menyebarkan hasilnya untuk meningkatkan daya saing bahagian tenggara negara dan memperbaiki keadaan hidup;
  • Penglibatan aktif dalam pembangunan lokal, serantau, nasional, dan Eropah yang berkelanjutan, dari sudut sosial, ekonomi, dan budaya dengan mempromosikan nilai-nilai budaya sejagat, sesuai dengan kehendak masyarakat yang berasaskan pengetahuan.

136789_UVT_ICSTM.jpg

Lokasi

Târgoviște

Alamat
Aleea Sinaia,13
130004 Târgoviște, Dâmbovița County, Romania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami