University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine, Cluj-Napoca

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Sains Pertanian dan Perubatan Veterinar Cluj-Napoca adalah pengganti Sekolah Tinggi Pertanian Cluj yang berprestij, yang ditubuhkan 145 tahun yang lalu, pada bulan Oktober 1869, dengan nama Institut Kajian Agronomi, Cluj- Manastur . Pada tahun 1906, Institut mencapai tahap Akademi, menjadi Akademi Pertanian Cluj.

Misi

Matlamat universiti adalah untuk mempromosikan kecemerlangan dalam bidang pendidikan, penyelidikan, dan inovasi dengan arahan awal akademik dan pascasiswazah akademik, dengan pembelajaran sepanjang hayat dan integrasi dalam sistem nilai sejagat mengikut kehendak masyarakat berasaskan pengetahuan .

Pertubuhan

Universiti Sains Pertanian dan Perubatan Veterinar Cluj-Napoca terdiri daripada fakulti, jabatan, perpustakaan, unit penyelidikan, muzium, kafetaria, perkhidmatan pentadbiran dan teknikal, pertubuhan untuk latihan praktikal, rekreasi, perkhidmatan sosial, dll.

Program dan strategi

Pembangunan universiti menuntut agar parameter kuantitatif dan kualitatif tertentu dapat dicapai untuk memastikan peningkatan prestasi dan daya saing universiti di seluruh negara dan juga antarabangsa.

Kemudahan

Universiti mendorong dan menyokong kehidupan budaya dan amalan sukan, menyediakan pelbagai aktiviti sehingga para pelajar dan masyarakat setempat menunjukkan kemahiran dan minat dengan cara yang menyenangkan dan teratur.

Taman Botani dan Muzium

Terletak di kawasan kampus USAMV Cluj, Taman Agrobotanik melindungi lebih dari 1800 spesies tumbuhan yang dapat dikagumi oleh para pengunjung. Mengingat fakta bahawa Taman ini diciptakan pada tahun 1903, di sekitar reruntuhan biara dari abad XI, ada kemungkinan beberapa spesies yang mereka tanam dipelihara, kerana para bhikkhu itu memiliki kebun ramuan obat dan farmasi . Pada mulanya, dengan luas setengah hektar, Taman Agrobotanik diperluas pada tahun 2007, mencapai permukaan sebenarnya hampir 7 hektar.

Awalnya dirancang sebagai koleksi dengan tujuan pendidikan dan penyelidikan akademik, 3 muzium universiti ini dimaksudkan untuk dikunjungi oleh orang ramai hari ini dengan tujuan pendidikan, informasi, dan dokumentari.

Rumah penerbitan

Hasil ilmiah yang dihargai oleh koleksi penerbitan Universiti Sains Pertanian dan Perubatan Veterinar Cluj-Napoca mencerminkan objektif kecemerlangan pendidikan dan ilmiah.

Perpustakaan

Perpustakaan mewakili tempat di mana maklumat disimpan, sistematik dan disampaikan. Selain itu, selain peranan fungsinya, perpustakaan universiti jarang mempunyai peranan sosial, menjadi tempat di mana pelajar dan profesor bertukar idea dan membuat projek baru.

Fail awam

Universiti Sains Pertanian dan Perubatan Veterinar Cluj-Napoca adalah institusi pendidikan tinggi milik kerajaan. Universiti berfungsi mengikut perundangan yang berlaku dan dengan Piagamnya sendiri.

Lokasi

Bună Ziua

Alamat
Calea Mănăștur,3-5
400372 Bună Ziua, Cluj County, Romania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: