Technical University Of Cluj-Napoca

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Technical University Of Cluj-Napoca , sebuah "Universiti Penyelidikan dan Pendidikan Lanjutan" yang dianugerahkan dengan Perintah Kementerian Pendidikan Nasional no 5262/5 September 2011, kini merupakan institusi pendidikan tinggi yang mempunyai tradisi dan pengiktirafan nasional dan antarabangsa.

Technical University Of Cluj-Napoca merangkumi dua belas fakulti di dua pusat akademik , Cluj-Napoca dan Baia Mare, serta di lokasi, seperti Alba-Iulia, Bistrita , Satu Mare dan Zalau . Tawaran pendidikan, sesuai dengan sistem Bologna, merangkumi program sarjana muda, sarjana dan kedoktoran, serta program latihan berterusan.

Bidang pengajian mempunyai berbagai macam, dari kejuruteraan hingga seni bina, sains asas, sains dan seni sosio-manusia. Juga, dalam Universiti Teknikal, Jabatan Pendidikan Berterusan, Pembelajaran Jarak Jauh dan dengan Frekuensi Berkurang mengatur dan menjalankan aktiviti dan program pendidikan berterusan, kursus pascasiswazah, program atau kursus pengembangan profesional berterusan atau berdasarkan standard pekerjaan.

Technical University Of Cluj-Napoca mementingkan pertukaran nilai saintifik antarabangsa, dan trend ini terdapat dalam lebih dari 400 perjanjian kerjasama antara universiti atau dalam jumlah besar pelajar . Membuka ke arah ruang pendidikan dan penyelidikan Eropah dan dunia melalui proses pengantarabangsaan yang mantap adalah salah satu objektif utama universiti.

Penyelidikan adalah, bersama dengan pendidikan, keutamaan utama Technical University Of Cluj-Napoca . Di semua fakulti universiti terdapat struktur penyelidikan, dari kolektif, kumpulan dan makmal, hingga pusat dan platform penyelidikan. Prestasi yang dilekatkan dalam persekitaran sosio- ekonomi, keterlihatan dan kerjasama antarabangsa serta kebaruan ilmiah dan interdisipliner adalah beberapa ciri persekitaran penyelidikan Technical University Of Cluj-Napoca .

Petunjuk penyelidikan terbuka berorientasikan keutamaan dan perspektif global: dari teknologi Maklumat dan komunikasi hingga Tenaga dan Ekologi Boleh Diperbaharui; dari superkonduktiviti, spintronik dan nanomaterial, hingga pengurusan dan robotik; dari mekatronik dan kejuruteraan elektrik, ke kenderaan dan rumah masa depan, atau ke urbanisme dan masyarakat.

Lokasi

Bună Ziua

Alamat
Strada Memorandumului,28
400114 Bună Ziua, Cluj County, Romania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: