Baca keterangan rasmi

Pelajar TUIASI mempunyai akses kepada kajian teknikal yang terkemuka, memandangkan universiti adalah salah satu yang terbaik di negara ini dan Eropah Timur. Profesor yang hebat, kursus yang berkaitan dan makmal baru menanti anda.
Universiti Teknologi Gheorghe Asachi 'Iaşi mempunyai tradisi tertua dalam pendidikan kejuruteraan di Romania. Sejak asasnya, TUIASI telah memberi keutamaan kepada penyelidikan, pendekatan interdisipliner, inovasi, pengajaran dan, selama dua dekade terakhir, pengantarabangsaan. Matlamat utama kami untuk membangunkan 'teknologi untuk orang-orang di sekeliling kita' sentiasa menjadi teras penyelidikan TUIASI , pengajaran dan pemindahan teknologi. Matlamat ini telah menjadikan kami terus membina dan membangun universiti. Ia kini mempunyai kira-kira 13,000 pelajar, 23 pusat penyelidikan dan kecemerlangan dan 8 pasukan penyelidikan dan makmal penyelidikan yang diakreditasi. TUIASI telah menandatangani lebih daripada 303 perjanjian Erasmus dengan 25 negara, jadi anda akan bertemu dengan orang dari seluruh dunia. Dan adakah anda tahu bahawa perpustakaan Universiti adalah salah satu perpustakaan yang paling indah di dunia, bersaing dengan seperti Trinity College Library di Dublin dan Perpustakaan Negara Perancis?
Universiti ini berpusat di sekitar keperluan pendidikan pelajar, sentiasa memperbaiki kemudahan dan kurikulumnya untuk memenuhi tuntutan yang sentiasa berubah dalam bidang kerja. TUIASI mempunyai hubungan yang kuat dengan perniagaan kebangsaan dan antarabangsa, syarikat besar seperti Microsoft, Delphi, Continental, Amazon dan banyak lagi adalah pelajar dan alumni dari Universiti Teknikal yang sering menjadi pelatih atau pekerja.
Fakulti
 • Fakulti Pengawalan Automatik dan Kejuruteraan Komputer
 • "Cristofor Simionescu" Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Perlindungan Alam Sekitar
 • Fakulti Kejuruteraan Awam dan Perkhidmatan Bangunan
 • Fakulti Pengilangan Mesin dan Pengurusan Perindustrian
 • Fakulti Elektronik, Telekomunikasi dan Teknologi Maklumat
 • Fakulti Kejuruteraan Elektrik
 • Fakulti Hidroteknik, Geodesi dan Kejuruteraan Alam Sekitar
 • Fakulti Kejuruteraan Mekanikal
 • Fakulti Sains dan Kejuruteraan Bahan
 • "GM Cantacuzino" Fakulti Seni Bina
 • Fakulti Reka Bentuk Perindustrian dan Pengurusan Perniagaan

Inti TUIASI - Masyarakatnya

Universiti adalah komuniti yang sangat ketat. Para pelajar, kakitangan pentadbiran dan guru bertemu secara berkala dan bekerjasama dalam projek yang sama - membina kereta lumba atau memulakan semula jenama kereta Romania - ARO - membina struktur yang menarik dan menyeronokkan, seperti bangunan model yang dibuat daripada spageti atau pokok natal terdiri daripada pelbagai bentuk 3D dan juga menyertai pasukan untuk bersaing dalam cabaran matematik dan kejuruteraan antarabangsa, pulang setiap tahun dengan pingat emas, gangsa dan perak.
Kerjasama ini meliputi kampus - terdapat pertemuan mingguan dengan pelajar yang tinggal di kampus untuk meningkatkan gaya hidup dan penginapan mereka. Atas permintaan para pelajar, dua dewan kuliah baru telah dibina, dilengkapi dengan sambungan Internet yang cepat dan dibuka lewat malam, dan juga dua di sekitar stesen basuh jam. Sepanjang tahun-tahun kebelakangan ini, kakitangan kampus bekerja di sistem letak basikal pintar dan menghidupkan semula kawasan hijau di dalam dan di sekitar kampus.
Terdapat 13 persatuan pelajar di TUIASI - BEST, AIESEC dan satu untuk setiap 11 fakulti - didedikasikan untuk mempromosikan hak-hak pelajar, pembelajaran ekstrakurikuler dan bukan formal dan, tentu saja, mempunyai banyak keseronokan. Organisasi-organisasi ini sering mengadakan pelbagai acara kebudayaan dan profesional, seperti bengkel, pameran, perjalanan dan pertandingan sukan.
Kemudahan
Kami sentiasa berusaha untuk membina suasana yang mesra, selesa dan selamat, jadi pelajar TUIASI mempunyai pelbagai kemudahan di piawaian yang sangat baik. Di kampus, yang merupakan salah satu kampus universiti terbesar di Romania, anda akan mendapati dewan kediaman moden, kafeteria baru dengan harga yang berpatutan, pusat kaunseling di mana pelajar dialu-alukan untuk menikmati pengalaman baru melalui program pembangunan peribadi, profesional dan sukarela yang dibangunkan oleh Universiti, kemudahan sukan dengan kadar istimewa untuk pelajar dan perkhidmatan dobi percuma untuk pelajar TUIASI .
Perpustakaan
Ditubuhkan sebagai rujukan dan pustaka teknikal penyelidikan, Perpustakaan TUIASI mempunyai perpustakaan pusat dan enam cawangan. Ia diiktiraf sebagai salah satu yang paling indah di dunia dan mengintegrasikan teknologi baru ke dalam pembelajaran dan penyelidikan tradisional.
Perpustakaan ini mempunyai kira-kira sejuta volum yang diarkibkan mengikut amalan pengkatalogan dan pengindeksan antarabangsa dan menyokong pengajaran dan penyelidikan dalam pelbagai subjek dalam kejuruteraan dan teknologi, sains, ekonomi dan undang-undang.
Penginapan dan kafetaria
Seperti kebanyakan pelajar Rumania yang berasal dari pelbagai kawasan di negara ini dan ramai pelajar asing, anda boleh memilih untuk tinggal di kampus. Penginapan universiti bermakna 21 asrama di Kampus Pelajar 'Tudor Vladimirescu', dengan 8,000 tempat. Juga ada kafeteria yang baru dan moden, di mana anda boleh makan makanan enak dengan harga murah.
Perkhidmatan kesihatan
Perkhidmatan Kesihatan Pelajar (Policlinica Studenţească) menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan perubatan kepada pelajar dan terletak di kampus. Semua pelajar antarabangsa mempunyai akses kepada perundingan percuma dari doktor dan rawatan hospital.
Bandar, kampus dan kehidupan pelajar
Anda akan belajar di Işi, jantung Moldova dan salah satu bandar paling sibuk, paling meriah di Romania. Tempat-tempat yang mengagumkan, makanan tempatan yang lazat dan kehidupan malam yang hebat yang anda akan jatuh cinta dengan serta-merta. Anda akan tinggal di 'Tudor Vladimirescu', sebuah kampus 8,000 pelajar yang seperti bandar kecil di dalam bandar. Di kampus anda mempunyai semua yang anda perlukan: kantin dengan makanan yang hebat dan sangat murah, gim moden, bermain padang, kafe, bar, kelab, anda namakannya! Asrama terletak dalam jarak berjalan kaki dari Iulius Mall (kedai-kedai, restoran, pawagam 3D, dll) dan pusat perniagaan dan pusat membeli-belah yang terbaru, Palas.
Dengan cara ini, adakah anda tahu bahawa Romania mempunyai kelajuan internet terbaik di Eropah? Ia menduduki tempat pertama di benua dan ke-10 di dunia. Tetap berhubung dengan rakan dan keluarga dan jangan terlepas jawatan Facebook, gambar Instagram atau tweet semasa di kampus.
Masa lapang dan sukan
Kehidupan sebagai pelajar TUIASI bukan semua tentang kerja, kursus dan penyelidikan. Kami mempromosikan pengalaman gaya hidup yang sihat melalui kemudahan sukan dan riadah, yang menyediakan dua dewan gim yang moden dan lengkap, enam padang permainan, pusat kecergasan dan aerobik, serta tempat di mana anda boleh bermain bola sepak, bola tampar dan bola keranjang.
Program diajar dalam:
 • English
 • Romania

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Program pengajian interdisiplin moden yang ditawarkan di Fakulti Kejuruteraan Awam sejak tahun 2005, program master berbahasa Inggeris yang pertama di bidang Kejuruteraan ... [+]

Secara ringkasNama Fakulti: Fakulti Kejuruteraan Awam dan Perkhidmatan BangunanKajian domain: Kejuruteraan AwamNama program universiti: Kejuruteraan StrukturBahasa arahan: Program pengajian ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Romania.Jenis pengajian (sepenuh masa, separuh masa, pembelajaran jarak jauh): Penuh waktuTempoh pengajian standard (dalam tahun)Bilangan Kredit ECTS (pada semester S dan panjang pengajian): 30 kredit / semester, 120 kredit dalam jumlahKalendar akademik (tarikh permulaan dan tamat kursus): 1 Oktober - 30 Jun. Dipanjangkan hingga 30 September untuk pemeriksaan semula.Gambaran Keseluruhan Program

Program pengajian interdisiplin moden yang ditawarkan di Fakulti Kejuruteraan Awam sejak tahun 2005, program master berbahasa Inggeris yang pertama di bidang Kejuruteraan Awam di Romania. Program ini bertujuan untuk membantu pelajar memperoleh kepakaran dalam mereka bentuk struktur kejuruteraan awam, membangunkan kemahiran dalam pengurusan projek pembinaan, analisis unsur terhingga dan banyak lagi.... [-]

Romania Iași
Oktober 2019
English,Romania
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Kajian Sarjana dalam Sistem dan Kawalan (SC) adalah untuk graduan yang mempunyai pengetahuan asas tentang kawalan automatik dan ingin memperdalam kepakaran mereka dalam b ... [+]

Secara ringkasNama Fakulti: Fakulti Kawalan Automatik dan Kejuruteraan KomputerKajian domain: Kejuruteraan SistemNama program universiti: Sistem dan KawalanBahasa arahan: Program pengajian ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris.Jenis pengajian (sepenuh masa, separuh masa, pembelajaran jarak jauh): Penuh waktuTempoh pengajian standard (dalam tahun)Bilangan Kredit ECTS (pada semester dan panjang pengajian): 30 kredit / semester, 120 kredit dalam jumlahKalendar akademik (tarikh permulaan dan tamat kursus): 1 Oktober - 30 Jun. Dipanjangkan hingga 30 September untuk pemeriksaan semula.Gambaran Keseluruhan Program

Kajian Sarjana dalam Sistem dan Kawalan (SC) adalah untuk graduan yang mempunyai pengetahuan asas mengenai kawalan automatik dan ingin memperdalam kepakaran mereka dalam beberapa arahan penyelidikan. Program lulusan Sistem dan Kawalan mempunyai kurikulum antara disiplin yang dibina di atas cawangan kejuruteraan sebagai kawalan automatik, informatika terpakai, robotika, komunikasi, dan elektronik. Topik yang dilindungi membantu pelajar memperoleh kecekapan profesional dalam:... [-]

Romania Iași
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Program yang diagihkan Sistem dan program web Teknologi master menawarkan graduan pengaturcaraan asas dan pengetahuan reka bentuk algoritma dan pengetahuan khusus dalam b ... [+]

Secara ringkasNama Fakulti: Fakulti Kawalan Automatik dan Kejuruteraan KomputerKajian domain: Sains Komputer dan Teknologi MaklumatNama program universiti: Sistem Teragih dan Teknologi WebBahasa arahan: Program pengajian ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Romania.Jenis pengajian (sepenuh masa, separuh masa, pembelajaran jarak jauh): Penuh waktuTempoh pengajian standard (dalam tahun)Bilangan Kredit ECTS (pada semester dan panjang pengajian): 30 kredit / semester, 120 kredit dalam jumlahKalendar akademik (tarikh permulaan dan tamat kursus): 1 Oktober - 30 Jun. Dipanjangkan hingga 30 September untuk pemeriksaan semula.Gambaran Keseluruhan Program

"Sistem yang Didistribusikan dan Teknologi Web" program Master menawarkan pengetahuan asas tentang pengaturcaraan dan reka bentuk algoritma, pengetahuan khusus dalam bidang pengkomputeran selari dan diedarkan, termasuk algoritma canggih yang khusus untuk paradigma ini, reka bentuk aplikasi yang diedarkan, cluster, grid dan awan teknologi, pengaturcaraan berorientasikan perkhidmatan, pemodelan dan menganggarkan kebolehpercayaan sistem yang diedarkan, pemprosesan imej dan visualisasi dan sistem multiagent yang diedarkan.... [-]

Romania Iași
Oktober 2019
English,Romania
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Pengurusan Alam Sekitar dan Tenaga Lestari (EMSE) adalah Program Sarjana Sains antara disiplin berdasarkan kurikulum moden yang berorientasikan ke arah keberlanjutan sumb ... [+]

Secara ringkasKajian domain: Kejuruteraan Alam SekitarBahasa arahan: Program pengajian ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris dan Romania.Jenis pengajian: Program sepenuh masa, Sarjana SainsTempoh pengajian standard (dalam tahun)Bilangan Kredit ECTS (pada semester dan panjang pengajian): 30 kredit / semester, 120 kredit dalam jumlahKalendar akademik (tarikh permulaan dan tamat kursus): 1 Oktober - 30 Jun. Dipanjangkan hingga 30 September untuk pemeriksaan semula.Gambaran Keseluruhan Program

Pengurusan Alam Sekitar dan Tenaga Lestari (EMSE) adalah Program Sarjana Sains antara disiplin berdasarkan kurikulum moden yang berorientasikan ke arah keberlanjutan sumber, proses dan tenaga. EMSE adalah program tuan belajar bahasa Inggeris yang pertama dalam bidang Kejuruteraan Alam Sekitar di Romania (sejak 2010). Oleh kerana persembahannya dalam pendidikan dan penyelidikan, program ini disenaraikan sebagai yang terbaik di negara ini. Program ini menawarkan pengetahuan yang mendalam dalam bidang Alam Sekitar, sehingga dengan sempurna menanggapi keperluan latihan HR dari syarikat, organisasi pemerintah / non-pemerintah, institusi penyelidikan, dan pembuat kebijakan.... [-]

Romania Iași
Oktober 2019
English,Romania
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

"Sistem Kawalan Elektronik Automotif (AECS)" menyampaikan lulusan (BSc) dengan ijazah kejuruteraan yang diberikan dalam Elektronik, Automatik, Kejuruteraan Elektrik atau ... [+]

Secara ringkasNama Fakulti: Fakulti Elektronik, Telekomunikasi dan Teknologi MaklumatKajian domain: Kejuruteraan Elektronik dan TelekomunikasiNama program universiti: Sistem Kawalan Elektronik AutomotifBahasa arahan: Program pengajian ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris.Jenis pengajian (sepenuh masa, separuh masa, pembelajaran jarak jauh): Penuh waktuTempoh pengajian standard (dalam tahun)Bilangan Kredit ECTS (pada semester dan panjang pengajian): 30 kredit / semester, 120 kredit dalam jumlahKalendar akademik (tarikh permulaan dan tamat kursus): 1 Oktober - 30 Jun. Dipanjangkan hingga 30 September untuk pemeriksaan semula.Gambaran Keseluruhan Program

"Sistem Kawalan Elektronik Automotif (AECS)" menyampaikan lulusan (BSc) dengan ijazah kejuruteraan yang diberikan dalam Elektronik, Automatik, Kejuruteraan Elektrik atau Matematik, dimulakan dengan skop utama menyediakan generasi baru jurutera, dapat bertindak balas dengan cepat dan cekap kepada cabaran baru dari industri automotif.... [-]

Romania Iași
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Your future starts here!

Alamat lokasi
Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67
Iași, Iași County, 700050 RO