Institute for Business and Public Administration, Bucharest (ASEBUSS)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Perniagaan dan Pentadbiran Awam dari Bucharest (ASEBUSS) ditubuhkan pada tahun 1993 melalui program yang dibiayai oleh USAID - Agensi Pembangunan Antarabangsa AS (1993-1995).
Sekolah Perniagaan Romania-Amerika, sebahagian daripada Institut, telah menganjurkan sejak 1993 Program MBA Eksekutif (EMBA) - satu-satunya EMBA Amerika di pasaran Romania dengan kerjasama universiti berprestij AS.
Perikatan akademik yang dihasilkan oleh ASEBUSS dan Kennesaw State University memanfaatkan kekuatan setiap program untuk manfaat pelajar dan fakulti.

Penyertaan dalam pengalaman akademik yang direka bersama ini menyiapkan pelajar kami untuk peranan kepimpinan dalam organisasi perniagaan esok.

Peserta belajar untuk menguruskan sempadan budaya, bahasa, teknologi dan geografi dengan bekerja dalam pasukan antarabangsa pelajar untuk menyelesaikan pelbagai tugasan dan projek.

Peluang untuk belajar antara satu sama lain dan dari organisasi majikan masing-masing menyediakan pengalaman pertama yang tidak dapat dijumpai dalam program EMBA yang lain.

Pada masa ini, ASEBUSS adalah institusi swasta, bebas, yang diberi kuasa dan diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan untuk menganjurkan program akademik pascasiswazah.


Aktiviti ASEBUSS berorientasikan pada dua bidang utama: MBA Eksekutif Romania-Amerika dan Jabatan Pelajaran Berterusan dengan program dalam perniagaan dan pentadbiran awam.

MBA Eksekutif dari Romanian-American School of Business adalah program pascasiswazah untuk pengurus dari syarikat swasta atau negara, Romanian atau multinasional, syarikat utiliti awam, dialamatkan kepada semua eksekutif yang berjaya yang perlu mengambil keputusan penting, dengan peningkatan impak pada persekitaran perniagaan di Romania. Objektif utama sekolah adalah untuk menyediakan lebih baik pengurus berpengalaman dalam membuat keputusan, untuk memberikan mereka pengetahuan dan alat asas untuk menangani cabaran peralihan ke ekonomi pasaran dan mendidik mereka untuk menjadi pengurus antarabangsa di pasaran global.

Lokasi

Bucharest

Alamat
8-10 Calea Grivitei, 8th floor,
sector 1

Bucharest, Bucharest, Romania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami