Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Seni & Komputer Program Sains di Universiti Charles Apa yang kami tawarkan? Program sarjana tiga tahun sarjana muda dan dua tahun berpatutan berkualiti tinggi diajar dalam bahasa Inggeris, di salah satu universiti tertua dan paling dipandang tinggi di Eropah, di salah satu bandar yang paling indah di dunia, ibu kota sebuah negara yang moden dan berteknologi tinggi . Program-program yang telah ditawarkan kepada pelajar Republik selama bertahun-tahun dengan jayanya. Kini mereka adalah terbuka kepada pelajar antarabangsa, juga.

Siapa kami cari? Bermotivasi, anak-anak muda yang rajin dan berbakat dari seluruh dunia yang berani untuk berfikir dan mempunyai kepentingan dalam bidang sains komputer dan matematik.

Kurikulum Program Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Sains Komputer Program Sarjana Muda Kajian Umum Sains Komputer dimaksudkan untuk pelajar-pelajar yang ingin mengetahui asas-asas yang berkekalan sains komputer dan mahir dalam kaedah dan pendekatan itu. Asas teori nyenyak dibina merupakan sesuatu yang penting untuk bekerja dengan aplikasi dan pembangunan perisian, dan adalah satu keperluan bagi kajian lanjut dan penyelidikan dalam bidang sains komputer. Program pengajian sarjana muda biasanya mengambil masa tiga tahun dan berakhir dengan peperiksaan akhir negeri, selepas kejayaan yang pelajar itu dianugerahkan gelaran sarjana muda. Tahap dianugerahkan diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan, Belia dan Sukan, Republik Czech dan diiktiraf di peringkat antarabangsa. Bahasa pengantarnya ialah bahasa Inggeris.

Ijazah Program Sarjana Dalam program Master kita, pelajar diberi pandangan umum tentang bidang mereka, membantu mereka untuk berfikir sendiri, untuk membezakan antara masalah penting dan kecil, dan untuk menampung dengan cepat kepada teknologi baru. Tumpuan adalah kepada memahami prinsip-prinsip teras bagaimana dan mengapa ia berfungsi dan atas permohonan prinsip-prinsip ini dalam teknologi moden. Asas teori yang kukuh program pengajian Sarjana memberikan graduan kita kelebihan daya saing dalam dunia yang dinamik yang sentiasa berubah di mana teknologi hari ini sering usang esok.

Kajian biasanya mengambil masa dua tahun dan selesai dengan peperiksaan akhir negeri dan Sarjana tesis pertahanan. Selepas kejayaan pelajar itu dianugerahkan gelaran Sarjana Sains.

Kemasukan Syarat Kemasukan Sarjana Muda Untuk memohon program Sarjana Muda Sains Komputer disampaikan dalam bahasa Inggeris anda mesti

memegang atau menjadi berusaha ke arah Sijil Berhenti Sekolah (Diploma) atau yang setaraf dengannya; dalam kes-kes yang dikehendaki oleh undang-undang, sijil kesetaraan pendidikan hendaklah disertakan bersama permohonan itu; memenuhi Keperluan Pertimbangan, dan mengemukakan bukti yang mencukupi Kemahiran Bahasa Inggeris.

Syarat Kemasukan Sarjana Untuk memohon program Sarjana disampaikan dalam bahasa Inggeris anda mesti

memegang atau berusaha ke arah menjadi bujang atau diploma sarjana dan menyediakan salinan yang disahkan; dalam kes-kes yang dikehendaki oleh undang-undang, sijil kesetaraan pendidikan hendaklah disertakan bersama permohonan itu, mempunyai latar belakang akademik yang cukup dalam bidang yang berkaitan (lihat di bawah untuk maklumat lanjut); ini boleh ditunjukkan oleh lulus peperiksaan pintu masuk khusus pada bulan Jun 2015 di Prague yang dianjurkan oleh Fakulti Matematik dan Fizik, atau dengan menyediakan transkrip (rekod akademik) pendidikan anda sebelum ini (sebaik-baiknya disertakan dengan sukatan pelajaran kursus-kursus selesai); pelajar menjanjikan yang tidak mempunyai latar belakang ini boleh diterima dengan peruntukan yang mereka melengkapkan hilang kursus Sarjana Muda ini, mempunyai arahan yang mencukupi mengenai bahasa Inggeris; ini dapat ditunjukkan dengan menyediakan keputusan anda di salah satu daripada ujian standard Bahasa Inggeris yang kita menyedari (lihat di bawah untuk maklumat lanjut).

Anda juga dialu-alukan untuk mengiringi permohonan anda dengan

pernyataan tujuan di mana anda menerangkan sebab-sebab anda untuk memohon untuk program yang dicadangkan, kajian anda dan mungkin juga menyelidik kepentingan dan perancangan kerjaya masa depan, surat sokongan seperti baru-baru ini yang mungkin dari profesor dan majikan yang boleh mengulas mengenai pencapaian terbaru anda profesional dan kelayakan anda untuk mengikuti ijazah Sarjana dalam matematik atau sains komputer.

Terdapat dua pusingan pilihan setiap tahun: pusingan musim sejuk dengan tarikh akhir penyerahan Feb 29, 2016, Dan pusingan musim bunga dengan tarikh akhir penyerahan 31 Mei 2016. Jawatankuasa kajian akan memilih pemohon yang terbaik dalam setiap pusingan. Matlamat proses kemasukan kajian adalah untuk memilih dari kolam pemohon individu-individu yang terbaik ditunjukkan keupayaan dan usaha yang diharapkan daripada pelajar Universiti Charles.

Bayaran permohonan untuk Sarjana Muda dan Sarjana Program Semua Pemohon: 20 EUR (sekitar $ 22) bagi setiap permohonan; sila beri ini dengan kad kredit, mengikut arahan yang diberikan dalam permohonan online.

Yuran Pengajian Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Program 140 000 CZK (5000 EUR); pelajar dari EU layak mendapat diskaun 40 peratus kos sara hidup Sederhana terdiri daripada 400-600 EUR sekitar $ 440 untuk $ 660) sebulan, termasuk penginapan, makanan, pengangkutan awam, dan aktiviti masa lapang.

Lokasi

Prague

Alamat
Charles University
Faculty of Mathematics and Physics
Ke Karlovu 3
Prague 2

121 16 Prague, Prague, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami