Silesian University - School of Business Administration

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Pentadbiran Perniagaan (SU SBA) yang terletak di Karvina adalah sejarah yang tertua di Universiti Silesian. Bangunan moden sekolah menawarkan suasana yang menyenangkan bagi para pelajarnya. Fakulti mempunyai kira-kira 2,000 pelajar berdaftar (200 dari luar negara) dan 80 guru. Sekolah ini berorientasikan kepada pendidikan pakar dalam bidang ekonomi, kewangan, sosial, pentadbiran pengajian serta kajian komputer.

115933_115837_8.jpeg

Universiti

Universiti Silesian adalah salah satu universiti termuda di Republik Czech, yang ditubuhkan pada tahun 1991. Kini, Silesian University di Opava mempunyai tiga fakulti "Fakulti Falsafah dan Sains di Opava, Sekolah Pentadbiran Perniagaan di Karvina, Fakulti Umum Dasar di Opava "dan Institut Matematik di Opava. Di Kampus Universiti Silesian, pakar akademik masa depan sedang bersedia untuk kehidupan profesional atau sains dalam bidang ekonomi, kewangan, pemasaran, sejarah, fizik, matematik, kesusasteraan, bahasa, gastronomi, penjagaan kesihatan, multimedia dan seni. Fakultas menawarkan beberapa program sarjana sarjana muda, sarjana dan kedoktoran, yang semuanya memenuhi piawaian Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS). Pengajaran disokong oleh rangkaian pakar profesional dan profesor yang melawat.

Fakulti

Sekolah Pentadbiran Perniagaan di Karviná (SU SBA) adalah salah satu fakulti Universiti Silesian di Opava, Republik Czech. Premis moden dan kemudahan SU SBA menawarkan suasana yang menyenangkan untuk semua 2 000 pelajar dan 80 ahli fakulti. SU SBA menawarkan program Bachelor 3 tahun, program Sarjana 2 tahun dan program PhD 4 tahun. Jurusan pengajian termasuk Ekonomi Perniagaan dan Pengurusan, Perbankan, Pengurusan Sosial, Ekonomi Awam dan Pentadbiran, Perakaunan dan Cukai, Pengurusan Hotel dan Pelancongan, dan Informatika Manajerial. Untuk memberikan syarat terbaik untuk pelajar, SU SBA memberi tumpuan kepada penyelidikan dan sains, kerjasama dengan syarikat, dan pengantarabangsaan. Bandar Karvina adalah dengan 60.000 penduduknya tempat yang bagus untuk menikmati masa anda. Ia berada berdekatan dengan bandar terbesar ketiga di negara Ostrava, dekat dengan sempadan Poland dan Slovakia, serta resort gunung di Beskydy Mountains.

115936_115836_3.jpeg

Kampus

Asrama

Kampus kami menawarkan yang terbaik dari kedua-dua dunia, belajar serta kehidupan sosial. Untuk belajar, anda boleh mendapat manfaat daripada perpustakaan universiti moden kami dan banyak kelab pengajian. Kehidupan sosial anda boleh menjadi kaya terima kasih kepada pelbagai cara untuk bertemu orang dan menikmati masa anda bersama-sama. Anda boleh melakukan pelbagai sukan di kampus kami, sama ada anda suka berlari, bermain permainan bola, atau memukul gim. Kami juga mempunyai liga sukan untuk jenis kompetitif. Penjagaan untuk hidangan yang baik selepas itu? Kami mendapat anda dilindungi oleh bar restoran dan pelajar kami sendiri. Suka bermain permainan? Lawati bilik permainan kami. Dan tentu saja, terdapat beberapa tempat yang bagus dan tenang untuk waktu bersama kawan-kawan, di dalam rumah dan di luar rumah.

Penginapan

Para pelajar boleh menyewa bilik ganda kami yang dilengkapi dengan perabot, sambungan internet, bantal dan selimut (linen tempat tidur juga tersedia dan sentiasa berubah), hanya tuala mandi sahaja yang tidak dibekalkan. Setiap dua bilik berkongsi bilik mandi dan tandas. Dapur berkongsi dilengkapi dengan hidangan, peti sejuk, ketuhar gelombang mikro dan periuk. Penerimaan dibuka 24/7.

Perpustakaan dan Kemudahan Komputer

Perpustakaan universiti terletak di kampus dan terdapat seni, dengan beribu-ribu sumber, banyak buku yang digital, pelajar boleh menggunakan bilik bacaan, akses internet, kelas komputer multimedia dan mesin fotokopi pelbagai fungsi. Semua bangunan dan kampus kami ditutup dengan rangkaian Wi-Fi percuma. Semua bangunan kami juga mempunyai bilik darjah komputer yang boleh digunakan secara bebas oleh pelajar kami pada bila-bila masa.

115931_115842_10.jpeg

Kajian di Karvina

Sebuah bandar perindustrian lama di lembah yang indah di sungai Olše dan di tebing utara Beskydy. Ia terletak 18 km ke timur Ostrava, bandar ketiga terbesar di Republik Czech. Sebahagian daripada sempadan utara Karviná juga sempadan negara dengan Poland.

Walaupun pada pandangan pertama ia mungkin tidak kelihatan begitu, bandar perindustrian ini juga kaya dengan sejarah budaya dan sosial. Bandar ini telah melalui pembangunan rumit dan pelbagai dimensi selama lebih dari tujuh abad.

Pada masa lalu, kepentingan bandar telah ditentukan oleh lokasi strategiknya di laluan komersial yang mengarah dari Hungary ke kawasan Baltik. Ini menjadikan bandar pusat komersial, ekonomi dan budaya di seluruh kawasan tempatan. Penemuan arang batu pada separuh kedua abad ke-18 adalah faktor yang sangat mempengaruhi pembangunan bandar seterusnya. Terlepas dari kenyataan bahawa bandar kita berada di kawasan yang mempunyai kepekatan padat industri, bahagian komersil dan pelancongan telah diperkuat pada tahun-tahun yang lalu.

Sekitar Karvina menyediakan pelbagai tempat untuk menikmati kehidupan anda, seperti Beskydy dan Jeseníky Mountains dengan hutan besar, tasik Těrlicko dan Žermanice untuk keseronokan musim panas, pusat membeli-belah di Ostrava, dan jalan Stodolní dengan lebih daripada 100 bar.

115932_115838_4.jpeg

Lokasi

Karvina

Alamat
Silesian University in Opava
School of Business Administration in Karviná
Univerzitní nám. 1934/3

73340 Karvina, Wilayah Moravian-Silesia, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami