Masaryk University Faculty of Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Fakulti Seni adalah salah satu daripada empat pengasas Masaryk Universiti fakulti. Dari awal lagi, fakulti telah memberi tumpuan kepada pembangunan kedua-dua tradisional disiplin kemanusiaan berorientasikan (iaitu sejarah, falsafah, ilmu bahasa klasik dan Slavonic, Jerman dan philologies Romance) serta kawasan yang terdiri daripada arah baru dalam pengajaran universiti dan penyelidikan, seperti sosiologi, psikologi , sejarah seni dan ilmu musik. Pada masa ini, Fakulti Sastera terus menggalakkan bidang tradisi mereka pada masa yang sama menyokong pembangunan yang baru.

Semua jabatan terlibat dalam penyelidikan dengan beberapa pada masa yang sama mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan yang dibiayai oleh Kesatuan Eropah. Aktiviti penyelidikan di Fakulti Sastera oleh itu amat berbeza-beza; bidang penyelidikan ketara termasuk penerokaan arkeologi struktur prasejarah dan zaman pertengahan sosial, linguistik areal dan kajian sastera, psikologi klinikal, kajian zaman pertengahan Latin, aspek psikologi umum, umum dan pedagogi sosial, Czech dan sejarah Eropah Tengah termasuk sains sejarah tambahan, sejarah seni - yang terdiri daripada seni bina, ukiran dan lukisan - dan juga ilmu musik, estetika, teater dan filem kajian, etnologi, etnografi dan kajian agama. Fakulti telah juga tradisinya memberi tumpuan kepada pelbagai topik bahasa dan sastera serta mengenai tafsiran kerja-kerja falsafah yang penting, termasuk pengasas universiti itu TG Masaryk.

Fakulti Sastera menjadi semakin diiktiraf sebagai institusi penyelidikan yang berorientasikan, dengan berpuluh-puluh geran dalam pelbagai bidang disiasat setiap tahun.

This school offers programs in:
  • English
  • Czech

Lihat program sarjana » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

Sarjana Dalam Arkeologi Prasejarah Di Timur Dekat

Campus Sepenuh masa September 2018 Republik Czech Brno

Pusat Arkeologi Near-Eastern yang berpusat di Brno adalah sebuah institusi muda. Kajian di PANE dikaitkan dengan antropologi kebudayaan, sebagai tujuannya untuk mengkaji manusia dalam kerumitannya termasuk pengetahuan masyarakat yang berlainan budaya sekarang. [+]

Pusat Arkeologi Prasejarah yang berpusat di Brno di Timur Dekat (PANE) adalah sebuah institusi muda. PANE diasaskan pada tahun 2009 oleh ahli arkeologi Inna Mateiciucov√° dan ahli antropologi kebudayaan Maximilian Wilding; membina bidang lapangan arkeologi Universiti Masaryk di Syria di tapak Neolitik Tell Arbid Abyad, yang dimulakan pada tahun 2005 dan digantung pada tahun 2011. PANE sedang menjalankan penyelidikan di Oman dan merancang sebuah projek di Jordan.

Program pengajian tertumpu kepada penyelidikan terpakai dan boleh dicirikan oleh:

memberi tumpuan kepada penyelidikan bidang arkeologi dan mendapatkan pengalaman baru

penanaman rangkaian hubungan antarabangsa

... [-]

Sarjana Dalam Bahasa Dan Sastera Bahasa Inggeris

Online Campus Sepenuh masa September 2018 Republik Czech Brno + 1 lagi

Program pengajian ijazah ini dibahagikan kepada dua trek: Linguistik dan Linguistik Terapan dan Pengajian Sastera dan Kebudayaan. Setiap pelajar memilih satu trek dan fokus pengajian mereka adalah pada trek tersebut. [+]

Program pengajian ijazah ini dibahagikan kepada dua trek: Linguistik dan Linguistik Terapan dan Pengajian Sastera dan Kebudayaan . Setiap pelajar memilih satu trek dan fokus pengajian mereka berada dalam trek tersebut. Semua pelajar mesti melengkapkan tiga kursus A / yang diperlukan. Baki program ini terdiri daripada kursus B / selektif dan jenis C / elektif yang dipilih pelajar berdasarkan trek yang dipilih.

Pelajar kemudian menulis tesis Master berdasarkan trek dan kursus yang berkaitan. Dengan pengecualian beberapa kursus dalam terjemahan, semua pengajaran, kursus, dan peperiksaan dalam program pengajian ini dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Lulusan yang berjaya dapat... [-]


Video

Welcome to Masaryk University

Contact

Masaryk University Faculty of Arts

Alamat Arna Novaka 1 602 00
Brno, Republik Czech
Website http://www.phil.muni.cz/
Telefon +420 549 491 111