Faculty of Pharmacy - University Of Veterinary And Pharmaceutical Sciences Brno

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti

Universiti Sains Veterinar dan Farmasi Brno diasaskan pada 12 Disember 1918 sebagai universiti pertama yang akan dibentuk selepas penciptaan Republik Czechoslovakia. Ia ditubuhkan di dalam premis yang pernah menjadi barak berkuda dan sebuah sekolah latihan wilayah. Sejak penubuhannya, universiti itu dibangunkan sebagai universiti yang memberi tumpuan kepada perubatan veterinar dan kebersihan veterinar. Pada tahun 1991, satu fakulti ketiga telah ditambah - Fakulti Farmasi.Pavilion of Pharmacy II

Mempelajari Farmasi di Brno

Menamatkan pengajian dari Fakulti Farmasi membolehkan pelajar melakukan lebih daripada sekadar bekerja di farmasi! Pelajar selepas tamat pengajian bersedia untuk mengkhususkan diri dalam bidang farmasi klinikal, farmasi hospital, toksikologi, biokimia, mikrobiologi, penyelidikan, akademi, farmasi perindustrian, percubaan klinikal, urusan peraturan, farmacoeconomy, undang-undang paten dan banyak lagi - yang perlu anda lakukan adalah memilih .

Program pengajian Master dalam bidang Farmasi mengambil masa lima tahun dan berdasarkan sistem kredit. Fakulti adalah ahli Persatuan Fakulti Farmasi Eropah dan graduannya memenuhi semua syarat untuk profesinya yang mematuhi arahan EU 2005/36 / EC, dengan itu mudah untuk memindahkan negara-negara di seluruh Eropah selepas tamat pengajian. Dalam dua tahun permulaan, pelajar merevisi dan memperluaskan pengetahuan mereka tentang mata pelajaran semulajadi dan perubatan ke peringkat yang diperlukan untuk memahami mata pelajaran tertentu dari bidang Farmasi. Pelajar menghadiri ceramah, seminar, kelas makmal praktikal dan mengambil bahagian dalam penempatan farmasi praktikal. Semasa tahun-tahun berikutnya, mereka bekerja pada tesis mereka. Program ini diselesaikan dengan mempertahankan tesis dan mengambil peperiksaan akhir negara. Kemudian para pelajar diberikan ijazah Sarjana (disingkat Mgr.).

Graduan yang dianugerahkan ijazah Sarjana kemudian boleh duduk untuk peperiksaan negeri yang menyeluruh termasuk pertahanan tesis yang canggih. Selepas lulus mereka diberikan ijazah "Doktor Farmasi" (disingkat PharmDr.).

Graduan boleh memohon program pengajian pasca siswazah di lima cawangan farmasi yang diiktiraf. Selepas mempertahankan disertasi mereka dan lulus peperiksaan akhir negara mereka dianugerahkan ijazah PhD.Students in the Microbiology and molecular biotechnology laboratories

Kehidupan Pelajar di Brno

Semua orang tahu bahawa kajian bukan sahaja tentang pembelajaran, tetapi juga tentang pengalaman, persahabatan dan masa yang berkualiti yang dihabiskan di Universiti. Jadi apa yang kita lakukan untuk menyokong kehidupan pelajar?

Asrama hanya berjalan kaki singkat dalam kejiranan yang tenang dan terletak di bangunan bersejarah warisan kebudayaan Republik Czech - Asrama Kaunic. Pelajar boleh memilih dari beberapa jenis bilik - single, double atau triple. Bilik kos sekitar 120 € sebulan. Asrama ini dilengkapi bilik belajar, bilik dobi dengan mesin basuh dan pengering, sauna, bilik ping pong, padang sukan dan dikelilingi oleh kehijauan dan hutan yang berdekatan.

Kounic's Student Dormitory

Kampus Universiti terdiri daripada pelbagai kemudahan pelajar seperti perpustakaan besar, bilik belajar dan komputer, kantin, kafeteria, gimnasium, taman untuk berehat, klinik haiwan, doktor seperti pengamal am, imunologi, pneumologi dan pakar sakit puan. Oleh itu, pelajar menumpukan perhatian di kampus bukan hanya untuk bersarang tetapi juga untuk berehat dan bertemu.

Untuk menjadikan kehidupan pelajar lebih mudah, Kesatuan Pelajar Farmaseutikal menganjurkan banyak acara, bermula dari menyambut orang baru dan membantu untuk berkeliling, meneruskan dengan menganjurkan pelbagai aktiviti seperti latihan kemahiran lembut, kempen kesihatan awam, parti pelajar, bola fakulti, dan sebagainya. Kesatuan Pelajar Farmasi adalah sebahagian daripada Persatuan Pelajar Farmaseutikal Eropah dan Persekutuan Pelajar Farmaseutikal Antarabangsa yang membolehkan pelajar kami menjalankan latihan di seluruh dunia, menghadiri kongres Eropah dan antarabangsa, mendapatkan rakan antarabangsa dan kesedaran antara budaya. Ramai pelajar juga mengambil bahagian dalam program Erasmus dan belajar di luar negara selama semester atau sepanjang tahun. Pelajar Erasmus yang masuk juga membuat pelbagai budaya yang sangat luas yang menyumbang kepada suasana yang hebat di sini di kampus.

Lokasi

Brno

Alamat
Faculty of Pharmacy
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
Palackeho trida 1946/1
612 42 Brno

612 42 Brno, Wilayah Moravia Selatan, Republik Czech

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: