Faculty of Pharmacy - University Of Veterinary And Pharmaceutical Sciences Brno

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti

FAKULTI FARMASI MENJADI BAHAGIAN UNIVERSITI MASARYK DI BRNO PADA 1 JULAI 2020.

Universiti tertua kedua di Republik Czech ditubuhkan pada tahun 1919. Sehingga kini ia merupakan salah satu pusat kecemerlangan penyelidikan, pendidikan dan sokongan pelajar yang terkenal di Eropah.

Oleh kerana Fakulti Farmasi sebelum ini merupakan sebahagian daripada Universiti Masaryk antara tahun 1952 dan 1960, ia secara rasmi akan menjadi fakulti tertua keenam universiti tersebut.

Pavilion of Pharmacy II

Mempelajari Farmasi di Brno

Menamatkan pengajian dari Fakulti Farmasi membolehkan pelajar melakukan lebih daripada sekadar bekerja di farmasi! Pelajar selepas tamat pengajian bersedia untuk mengkhususkan diri dalam bidang farmasi klinikal, farmasi hospital, toksikologi, biokimia, mikrobiologi, penyelidikan, akademi, farmasi perindustrian, percubaan klinikal, urusan peraturan, farmacoeconomy, undang-undang paten dan banyak lagi - yang perlu anda lakukan adalah memilih .

Program pengajian Master dalam bidang Farmasi mengambil masa lima tahun dan berdasarkan sistem kredit. Fakulti adalah ahli Persatuan Fakulti Farmasi Eropah dan graduannya memenuhi semua syarat untuk profesinya yang mematuhi arahan EU 2005/36 / EC, dengan itu mudah untuk memindahkan negara-negara di seluruh Eropah selepas tamat pengajian. Dalam dua tahun permulaan, pelajar merevisi dan memperluaskan pengetahuan mereka tentang mata pelajaran semulajadi dan perubatan ke peringkat yang diperlukan untuk memahami mata pelajaran tertentu dari bidang Farmasi. Pelajar menghadiri ceramah, seminar, kelas makmal praktikal dan mengambil bahagian dalam penempatan farmasi praktikal. Semasa tahun-tahun berikutnya, mereka bekerja pada tesis mereka. Program ini diselesaikan dengan mempertahankan tesis dan mengambil peperiksaan akhir negara. Kemudian para pelajar diberikan ijazah Sarjana (disingkat Mgr.).

Graduan yang dianugerahkan ijazah Sarjana kemudian boleh duduk untuk peperiksaan negeri yang menyeluruh termasuk pertahanan tesis yang canggih. Selepas lulus mereka diberikan ijazah "Doktor Farmasi" (disingkat PharmDr.).

Graduan boleh memohon program pengajian pasca siswazah di lima cawangan farmasi yang diiktiraf. Selepas mempertahankan disertasi mereka dan lulus peperiksaan akhir negara mereka dianugerahkan ijazah PhD.

Students in the Microbiology and molecular biotechnology laboratories

Kehidupan Pelajar di Brno

Semua orang tahu bahawa kajian bukan sahaja tentang pembelajaran, tetapi juga tentang pengalaman, persahabatan dan masa yang berkualiti yang dihabiskan di Universiti. Jadi apa yang kita lakukan untuk menyokong kehidupan pelajar?

Asrama hanya berjalan kaki singkat dalam kejiranan yang tenang dan terletak di bangunan bersejarah warisan kebudayaan Republik Czech - Asrama Kaunic. Pelajar boleh memilih dari beberapa jenis bilik - single, double atau triple. Bilik kos sekitar 120 € sebulan. Asrama ini dilengkapi bilik belajar, bilik dobi dengan mesin basuh dan pengering, sauna, bilik ping pong, padang sukan dan dikelilingi oleh kehijauan dan hutan yang berdekatan.

Kounic's Student Dormitory

Kampus Fakulti terdiri daripada banyak kemudahan pelajar seperti perpustakaan besar, bilik belajar dan komputer, kantin, kafetaria, gimnasium, taman untuk bersantai, klinik haiwan, doktor seperti doktor am, pakar imunologi, pakar pneumologi dan pakar sakit puan. Oleh itu, pelajar berkonsentrasi di kampus bukan sahaja untuk bersantai tetapi juga untuk bersantai dan bertemu.

Untuk menjadikan kehidupan pelajar lebih mudah, Kesatuan Pelajar Farmasi menganjurkan banyak acara, bermula dengan menyambut pelajar baru dan membantu berkeliling, meneruskan dengan mengadakan pelbagai aktiviti seperti latihan kemahiran insaniah, kempen kesihatan awam, pesta pelajar, bola pengajar, dan lain-lain. Kesatuan Pelajar Farmasi adalah sebahagian daripada Persatuan Pelajar Farmasi Eropah dan Persekutuan Pelajar Farmasi Antarabangsa yang membolehkan pelajar kami melakukan latihan di seluruh dunia, menghadiri kongres Eropah dan antarabangsa, mendapatkan rakan antarabangsa dan kesedaran antara budaya. Ramai pelajar juga mengikuti program Erasmus + dan belajar di luar negara selama satu semester atau sepanjang tahun. Pelajar Erasmus yang masuk juga menjadikan kepelbagaian budaya sangat luas yang menyumbang kepada suasana yang hebat di sini di kampus.

Lokasi

Brno

Alamat
Faculty of Pharmacy
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
Palackeho trida 1946/1
612 42 Brno

612 42 Brno, Wilayah Moravia Selatan, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: