Czech University Of Life Sciences Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah dan tumpuan semasa

Universiti dan Sejarah Fakulti bermula dengan penubuhan jabatan pertanian di Universiti Teknikal Czech di Prague pada tahun 1906, dengan perintah Maharaja Franz Joseph itu. Profesor Stoklasa, seorang tokoh terkemuka dalam bidang sains pertanian pada masa itu telah dilantik sebagai Dekan pertama.

Universiti telah ditubuhkan sebagai sebuah badan bebas oleh perintah kerajaan pada 8 Jul 1952. Fakulti Agronomi, kerana ia dikenali pada masa itu, adalah salah satu daripada tiga fakulti pengasas di Universiti baru ini. Sejak itu, Fakulti telah menjadi pusat utama bagi pendidikan dan latihan pakar, terutamanya untuk perusahaan pertanian, penyelidikan, dan pentadbiran negeri.

Baru-baru ini, Fakulti dilanjutkan tumpuannya, dan pada tahun 2005 menukar namanya kepada Fakulti Agrobiology, Makanan dan Sumber Asli (FAFNR). Perubahan dalam nama menyifatkan peralihan daripada pendidikan terutamanya pertanian dan penyelidikan untuk fokus yang lebih luas yang terdiri daripada isu-isu yang baru muncul dalam pengurusan sumber asli dan kualiti makanan.

Hari ini, Fakulti Agrobiology, Makanan dan Sumber Asli adalah sebuah institusi pendidikan dan saintifik moden dan dihormati, yang menempatkan lebih daripada 4000 pelajar dan 300 pekerja, dengan kedudukan yang kukuh di rumah dan di luar negara.

Graduan fakulti bekerja dalam bidang pertanian, hortikultur, penternakan haiwan, perlindungan tanaman, kualiti produk pertanian, perniagaan tani, pengurusan sumber asli, pengurusan sisa, seni bina landskap, pembangunan luar bandar, dan kawasan-kawasan lain yang penting untuk ekonomi negara. graduan kami mencari pekerjaan bukan sahaja sebagai pengurus, tetapi boleh bekerja dalam pentadbiran negeri, institusi penyelidikan dan pendidikan tinggi atau sebagai usahawan swasta.

Siapa kita

Dengan hampir 4,000 pelajar dan 300 pekerja, FAFNR adalah fakulti kedua terbesar di Republik Universiti Sains Hayat (CULS) dan fakulti yang terbesar dengan tumpuan sama di Republik Czech, diiktiraf dan dihormati di dalam dan di luar negara. bangunan kami dilengkapi dengan kemudahan moden dan, kerana tahap yang tinggi pembangunan teknikal dan peribadi berterusan fakulti makmur semasa tradisi 110 tahun panjang untuk menyediakan pendidikan dan penyelidikan dalam waktu tua fi pertanian, makanan dan sumber asli.

Apa yang kami tawarkan

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dalam pelbagai sarjana muda, sarjana dan program kedoktoran. Beberapa program kajian berada di luar ered yang memberi tumpuan kepada pengeluaran pertanian dan hortikultur, taman dan seni bina landskap, pembiakan haiwan-haiwan kesayangan, penggunaan sumber semula jadi, makanan dan pemakanan manusia, dan lain-lain lagi. Kami menjalankan penyelidikan meluas, yang merupakan pra-syarat untuk akreditasi program ijazah kami dan membolehkan tahap yang tinggi latihan praktikal dengan penyertaan aktif pelajar. Kami mengekalkan kerjasama rapat dengan pengeluar industri terkemuka dan pembekal perkhidmatan, di mana kita melaksanakan keputusan penyelidikan gunaan dan graduan kami mungkin fi nd pekerjaan.

strategi jangka panjang kami

Matlamat kami adalah untuk mencapai kecemerlangan dan pengiktirafan yang luas dalam bidang-bidang pengkhususan kami. erefore, kami meletakkan pelaburan cant signifi dalam infrastruktur teknikal. Kami menyokong usaha berterusan meningkat c scientifi dan kation yang berkelu pedagogi pekerja kami, dan menyokong output yang berkualiti tinggi kerja yang setanding dengan piawaian antarabangsa. Semakin dan kualiti scientifi c penerbitan, graduan yang diambil bekerja, merangsang permintaan untuk penyertaan kami dalam konsortium antarabangsa dan rangkaian, dan mengekalkan kerjasama kekal dengan pemimpin industri, adalah antara objektif utama kami dan takluk kepada petunjuk penting untuk hala tuju masa depan kita.

Lokasi

Prague

Czech University Of Life Sciences Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Alamat
Kamýcká 129
165 00 Praha 6 - Suchdol

Prague, Prague, Republik Czech
Telefon
+420 224 384 574

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami