Czech Technical University in Prague

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Maklumat Am:

Czech Technical University in Prague adalah universiti teknikal tertua di Eropah, yang ditubuhkan pada tahun 1707 dan kini merupakan universiti penyelidikan teknikal terkemuka di rantau ini dan di klub Penyelidikan Prague.

CTU menawarkan program sarjana, siswazah dan kedoktoran di 8 fakulti: Fakulti Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik, Sains Nuklear, Kejuruteraan Fizikal, Seni Bina, Sains Pengangkutan, Kejuruteraan Bioperubatan, Teknologi Maklumat dan program di MIAS School of Business.

Selain itu, CTU menawarkan kursus sukan percuma, anda boleh melawat dan belajar di Perpustakaan Negara Teknologi dan merasakan masyarakat antarabangsa di Kampus Dejvice di tengah-tengah Eropah.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Universiti ini mendidik penyelidik masa depan dan pekerja kreatif. Semua pelajar mempunyai projek utama sebagai sebahagian daripada program pengajian mereka, di sarjana muda, sarjana dan Ph.D. tahap. Pelajar kejuruteraan mempunyai akses kepada makmal dan bengkel pelajar dan peralatan dan kemudahan yang mereka perlukan untuk projek mereka. Para pelajar yang berdayung boleh menyertai salah satu pasukan penyelidikan di fakulti mereka. Sebagai alternatif, sebagai contoh, mereka boleh menyertai salah satu pasukan Pelajar Formula yang setiap tahun membangunkan versi baru kereta lumba dengan enjin tradisional dan satu lagi kereta lumba berkuasa elektrik. Penyelidikan saintifik merupakan elemen utama dalam kerja semua anggota staf akademik yang digunakan oleh fakulti (sekolah), dan kriteria utama untuk promosi mereka.

Penyelidikan dijalankan di semua 8 fakulti dan juga di beberapa institut, contohnya Institut Informatik, Robotik, dan Cybernetika Czech (CIIRC) atau Pusat UEEB.

CTU di Prague mengambil tempat ke-9 dalam Kedudukan Universiti QS EECA baru-baru ini dan bandaraya Prague meningkatkan kedudukannya dalam Indeks Bandar Pelajar Terbaik QS untuk 2019. Prague juga menduduki ranking sebagai bandar terbaik kedua bagi graduan universiti.

Pelajar dan penyelidik dari rantau ini, dan semakin banyak dari seluruh dunia, mendapati bahawa Prague bukanlah sebuah bandar yang ideal untuk belajar. Ia juga merupakan tempat untuk bertemu, dan menghabiskan beberapa hari bersama-sama di persidangan. Tanah-tanah Ceko dan Prague mempunyai abad ke-20 yang sukar, tetapi Prague kini telah memulihkan sepenuhnya dirinya sebagai salah satu kota besar Eropah tengah. Republik Ceko telah memulihkan kedudukannya sebagai pusat penyelidikan dan inovasi, yang telah diadakan dari awal era perindustrian hingga perang dunia kedua.

CTU di Prague juga merupakan ahli Penasihat di Konsortium Prague yang mengumpulkan 7 universiti awam utama di Prague.

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Ikuti kami di Facebook, Instagram, dan Twitter: @studyatctu

Lokasi

Prague 6

Alamat
Jugoslávských partyzánů 1580/3
160 00 Prague 6, Hlavní město Praha, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami