Brno University of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Brno University of Technology (BUT)

Kenapa belajar di Brno?

 • bandar popular dengan ramai pelajar antarabangsa dan warga asing
 • seni bina nafas dan budaya bertenaga - teater, pawagam, galeri, muzium, muzik langsung, festival dan acara kebudayaan
 • Brno City di kalangan 100 pelajar bandaraya teratas di dunia berdasarkan QS Best Student City Index - 59th
 • terletak di tengah-tengah tiga ibu kota Eropa - Vienna (Austria), Bratislava (Slovakia) dan Prague (Republik Ceko)
 • kedua terbesar di Republik Czech dengan 90 000 pelajar - 6 orang awam dan 6 universiti swasta
 • pusat sains, penyelidikan, teknologi tinggi dan permulaan (dikenali sebagai Lembah Silikon Czech)
 • Brno Technology Park adalah projek pembangunan perniagaan dan teknologi terkemuka di Eropah Tengah
 • masakan dan hiburan malam yang sangat baik dan berpatutan
 • selamat dan pintar sistem pengangkutan awam 24/7

Dengan hampir 400,000 penduduk, Brno adalah bandar kedua terbesar Republik Czech dan ibukota Daerah Moravia Selatan, yang menempatkan 90,000 pelajar belajar di 6 orang awam dan 7 universiti swasta. Ia adalah sebuah bandar yang penuh semangat dengan semangat muda dan inspirasi, tempat yang bagus untuk hidup, belajar dan melakukan penyelidikan. Pelaburan yang besar dalam infrastruktur, bersama dengan institusi berteknologi tinggi, menjadikannya hab yang menarik untuk syarikat teknologi antarabangsa dan syarikat inovatif yang memilih Brno untuk cawangan mereka. Selain itu, Brno menikmati pemilihannya sebagai salah satu tempat terbaik untuk hidup menurut New York Times dan Numbeo.

38751_VUT_FP_promoce_2016-11_042.jpgApa yang membuatkan Brno begitu istimewa?

Gabungan industri teknologi dengan potensi pekerjaan yang besar, seni bina yang dihormati di dunia dari istana-istana sejarah yang menakjubkan ke permata fungsionalis seperti Villa Tugendhat yang tersenarai di UNESCO, dan perkhidmatan mesra rakyat adalah hanya beberapa elemen untuk semua yang mencari gaya hidup moden dengan perspektif. Penduduk dan tetamu mendapati bahawa Brno juga merupakan tempat yang sangat selamat untuk hidup.

Memandangkan lokasi strategik Brno di Eropah Tengah mudah untuk melancong ke luar negara dan mendapat inspirasi dari negara-negara jiran. Landskap yang indah, Moravian Karst yang berdekatan dan tradisi budaya, kaum dan wain yang unik di Wilayah Moravian Selatan mengagumkan pelawat mencari aktiviti rehat dan berorientasikan luar.

38750_VUT_Brno_Cohen-Tannoudji_2016-12-08_034.jpgKenapa belajar di Brno University of Technology ?

 • lebih daripada seratus tahun tradisi, ditubuhkan pada tahun 1899
 • lebih daripada 25 Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D. program dalam bahasa Inggeris
 • Kelab Pelajar Antarabangsa, ahli Rangkaian Pelajar Erasmus - program buddy dan Selamat Datang Minggu untuk pelajar antarabangsa
 • kemudahan sukan yang sangat baik (stadium standard Olimpik) dengan pelbagai aktiviti sukan yang ditawarkan
 • dewan pelajar terbesar di kediaman Brno
 • kerjasama penyelidikan dan pembangunan (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto, dan lain-lain)
 • pusat kecemerlangan (Institut Teknologi Eropah Pusat, IT4Innovations)
 • penempatan yang menggalakkan dalam Peringkat Universiti QS Dunia dan Kedudukan Universiti Dunia

Brno University of Technology (BUT) adalah universiti teknikal / kejuruteraan terbesar di Republik Czech dan salah satu institusi pendidikan, saintifik dan penyelidikan terkemuka di Eropah Tengah. Tradisinya bermula pada tahun 1899, lebih dari 115 tahun kemudian, universiti ini mempunyai 19 000 pelajar. Hari ini BUT mempunyai lapan fakulti dan tiga institut universiti, lima pusat penyelidikan serantau (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, ENIX) dan ia adalah sebahagian daripada dua pusat kecemerlangan (CEITEC, IT4Inovasi).

Fakulti

 • Fakulti Seni Bina - FA
 • Fakulti Perniagaan dan Pengurusan - FBM
 • Fakulti Kejuruteraan Awam - FCE
 • Fakulti Kimia - FCH
 • Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Komunikasi - FEEC
 • Fakulti Seni Halus - FFA
 • Fakulti Teknologi Maklumat - FIT
 • Fakulti Kejuruteraan Mekanikal - FME

38752_FEEC.jpgInstitut Universiti

 • Institut Kejuruteraan Forensik - IFE
 • Institut Teknologi Eropah Tengah - CEITEC
 • Pusat Aktiviti Sukan - CESA

TETAPI program meliputi bukan sahaja bidang kejuruteraan tetapi juga bidang sains semulajadi, seni bina, seni rupa, IT dan ekonomi, dengan penekanan interdisiplin yang kuat dan hubungan rapat dengan bidang industri. Dengan kemudahan penyelidikan terkini dan kecemerlangan akademik, BUT mempunyai reputasi yang cemerlang di kalangan pelajar dan profesional.

Brno University of Technology menerima, sebagai salah satu yang pertama di Republik Czech, sijil ECTS dan DS Label. Kedua-dua sijil adalah bukti bahawa TETAP memenuhi kriteria EU di bidang pendidikan tinggi dan di samping itu, mereka membuat sumbangan besar ke arah meluaskan mobiliti dan meningkatkan pengantarabangsaan universiti.

Universiti ini bekerjasama dengan rakan EU dan bukan EU (kini mempunyai lebih daripada 600 perjanjian) dan terlibat dalam pelbagai program pergerakan (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EEA dan Norway Grants, dll). Pelan jangka panjang universiti ini adalah untuk memperkuat kedudukannya di kalangan universiti penyelidikan terkemuka dan antarabangsa yang dihormati. Oleh itu, kerjasama antarabangsa adalah salah satu keutamaan strategik Brno University of Technology . Untuk dapat mencapai matlamat ini, TETAPI melakukan kegiatan yang disasarkan untuk merekrut lebih banyak pelajar antarabangsa, tetapi juga menyerap para penyelidik dan guru dari luar negeri. Sebagai ahli Persatuan Universiti Eropah (EUA), CESAER dan organisasi lain, TETAPI aktif dalam projek dan aktiviti bersama.

TETAPI telah bekerjasama dengan syarikat-syarikat antarabangsa terkemuka seperti Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch dan IBM dalam jangka panjang.BUT menghubungkan syarikat-syarikat ini dengan pelajar yang berpeluang untuk mengikuti kursus magang yang berkaitan dengan bidang studi mereka atau bahkan diawasi oleh pakar-pakar industri semasa mengerjakan tesis mereka. Tawaran pekerjaan dikongsi bersama dengan pelajar dan siswazah. Universiti menawarkan pelbagai sukan di pusat sukan CESA, yang merupakan salah satu pusat yang paling lengkap di Republik Czech, dengan stadium standard Olimpik. Bagi TETAPI pelajar kebanyakan aktiviti sukan adalah percuma.

38749_CESA.jpg

TETAPI mempunyai kapasiti penginapan pelajar terbesar di semua universiti Brno. Perbelanjaan penginapan di dewan pelajar universiti sekitar 170 EUR sebulan, setiap bilik mempunyai internet berkelajuan tinggi. Hampir semua perkhidmatan terletak berdekatan dengan kampus - kantin, kafe, kawasan sukan, Kelab Pelajar Antarabangsa dan kelab universiti. TETAPI asrama adalah antara tiga yang paling dalam persaingan untuk kediaman terbaik di Republik Czech, yang memberi kesaksian kepada kualiti yang baik. Kebanyakan bangunan universiti terletak di Kampus Universiti (Pod Palackeho Vrchem) di bahagian utara bandar Brno.

Universiti ini mempunyai banyak kemudahan katering yang terdapat di fakulti dan dewan pelajar yang termasuk: kafetaria, restoran, restoran, kafe, bar dan bar snek. Terdapat pilihan menu yang luas dalam bentuk makanan panas dan sejuk, membuat pesanan, makanan istimewa dan makanan vegetarian di kafetaria dan restoran. Terdapat sistem perkhidmatan makanan berkomputer untuk pesanan dalam talian dan pembayaran tunai percuma dengan kad pelajar.

Lokasi

Brno

Brno University of Technology

Alamat
BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
Antonínská 548/1
601 90 Brno
Czech Republic

Brno, Wilayah Moravia Selatan, Republik Czech
Telefon
+420 541 141 111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami