Universidad Politécnica de Puerto Rico (Polytechnic University of Puerto Rico)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Politeknik Puerto Rico (PUPR) adalah institusi pendidikan tinggi swasta, bukan untung, kokurikulum yang ditubuhkan pada bulan September, 1966. Kampus utama terletak di San Juan, Puerto Rico, di wad Hato Rey, cukup dekat dengan Golden Kawasan batu. Disiplin akademik utama adalah: Kejuruteraan (tujuh program), Sains Geomatik, Senibina, Sains Komputer dan Pentadbiran Perniagaan (empat jurusan). Pada masa ini, ia adalah Sekolah Kejuruteraan swasta terbesar di Puerto Rico dan satu-satunya di daerah San Juan. Ia juga merupakan Sekolah Kejuruteraan Perkhidmatan Hispanik swasta terbesar di Amerika Syarikat dan wilayahnya. Pada tahun 2001 dan 2003, Universiti membuka kampus baru di bandar Miami dan Orlando, Florida.

PUPR menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam: Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Alam Sekitar, Kejuruteraan Industri, Kejuruteraan Mekanikal, Ukur Tanah dan Pemetaan dan Sains Komputer; Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam: Perakaunan, Pengurusan Pembinaan, Pengurusan Am dan Pemasaran. Institusi ini juga menawarkan Sarjana Muda dalam Seni Bina. (Penawaran Prasiswazah)

Pada peringkat siswazah tawaran akademik adalah: Sarjana Sains (MS) dalam: Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Komputer, Sains Komputer, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Pembuatan, dan Daya Saing Pembuatan; Sarjana Kejuruteraan dalam: Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Komputer dan Kejuruteraan Pembuatan, Sarjana dalam: Sains Komputer, Pengurusan Kejuruteraan, Pengurusan Alam Sekitar, Senibina Landskap, dan Daya Saing Pembuatan: Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam: Sistem Maklumat Komputer (E - Commerce & Pangkalan Data), Perusahaan Umum dan Antara Disiplin, dan Antarabangsa. (Tawaran Siswazah)

PUPR diberi kuasa sepenuhnya oleh Majlis Pendidikan Puerto Rico, agensi perlesenan negeri, dan diakreditasi oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi Negara Tengah (MSCHE) Amerika Syarikat Lima program kejuruteraan tertua - Sivil, Industri, Elektrikal, Mekanikal dan Alam Sekitar - diakreditasi oleh ABET. Pada bulan Oktober 2007, pasukan pelawat ABET menilai lima program untuk pentauliahan semula - Sivil, Perindustrian, Elektrikal, Mekanikal, dan Alam Sekitar. Tiga program lain yang diserahkan kepada proses tersebut - Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Komputer dan Ukur Tanah dan Pemetaan - dinilai untuk pentauliahan pertama. Kesemua lapan program itu mendapat pengiktirafan.

Lokasi

San Juan

Alamat
377 Ponce de Leon
00918 San Juan, San Juan, Puerto Rico (AS)

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami