Universidad Ana G. Méndez - Recinto de Carolina

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ana G. Méndez University adalah institusi pengajian tinggi yang mempunyai rekod yang luas dalam menawarkan program-program yang memenuhi piawaian kecemerlangan akademik yang tertinggi. Dengan mengetahui tawaran akademik yang luas dan terkini, kami tahu bahawa anda akan mendapati program dan modal pembelajaran yang paling sesuai dengan gaya hidup anda.

Ana G. Méndez University juga berusaha untuk mempunyai kakitangan pengajar yang khusus dan berpengalaman dalam metodologi yang mempromosikan pembelajaran, menyediakan pelbagai perkhidmatan kepada pelajar, dan menyediakan kemudahan fizikal moden dan sumber teknologi terkini .

Kami menjemput anda untuk meneroka halaman kami supaya anda tahu lebih lanjut mengenai sejarah, pencapaian kami dan pelbagai sumbangan yang kami berikan kepada komuniti dan masyarakat Puerto Rico setiap hari. Kampus UAGM terletak di pelbagai bahagian Puerto Rico, dan di Amerika Syarikat di Florida, Dallas dan Maryland. Program dan perkhidmatan kami dirasai di peringkat antarabangsa.

pandangan

Diiktiraf sebagai salah satu universiti kecemerlangan akademik terbaik di Puerto Rico dan dunia.

misi

Kampus Universiti Ana G. Méndez Carolina (dahulunya Universidad del Este) adalah institusi pengajian tinggi yang bertauliah, swasta, sekular, bukan bertauliah yang merupakan sebahagian daripada Universiti Ana G. Méndez. Beliau mendedikasikan kerja akademik dan perkhidmatannya untuk mempromosikan pembelajaran konstruktivis, menghormati kepelbagaian dan keadilan sosial. Misinya adalah untuk mempromosikan pembangunan integral rakyat untuk membentuk warga yang bertanggungjawab dan menyokong, yang mampu menyumbang kepada pembangunan mampan persekitaran mereka, melalui pendidikan kecemerlangan sosio-kemanusiaan; menilai penyelidikan, pengantarabangsaan, keusahawanan, teknologi, budaya dan komitmen masyarakat. Semua sumbernya menyokong tawaran akademik sijil, ijazah bersekutu, sarjana muda, pengajian siswazah dan pendidikan berterusan.

Prinsip

Prinsip-prinsip yang membimbing institusi itu adalah kecemerlangan, inovasi, keadilan, penghormatan, kebebasan pemikiran dan tindakan, perpaduan, kesetaraan, integriti dan tanggungjawab sosial.

Data Terpilih

Jenis institusi

Swasta, sekular dan terakreditasi, bukan keuntungan.

Yayasan

1949

Moto

Kami hebat untuk budaya kami.

Alumni

Alumni kami telah mencapai matlamat yang lebih tinggi.

Pangkalan data yang mencapai 22,267 alumni membolehkan kami mengenali kedudukan mereka dalam bidang perubatan; hak; pendidikan; kejururawatan; pentadbiran pendidikan tinggi; keusahawanan; perdagangan; dasar awam; pengurusan; pemasaran; hospitaliti dan pelancongan; seni masakan; perbankan; industri kesihatan; komunikasi; hiburan; penerbangan dan kejuruteraan, di mana negara memberi manfaat dan menguatkan modal insannya.

Sebagai tambahan kepada Kerajaan Puerto Rico, syarikat seperti Telemundo, GFR Media, Pfizer, Walgreens, CVS, St. Regis Bay Beach Resort, Plaza Provision, Sheraton Convention Center Hotel

Pusat pengajian

 • Puerto Rico: Carolina (kampus utama), Arecibo, Barceloneta, Cabo Rojo, Santa Isabel, Yauco.
 • Amerika Syarikat (program dwibahasa): Maryland, Orlando, Tampa, Florida Selatan dan Dallas (Texas).

Tawaran akademik

Lebih daripada 70 program dalam bidang keusahawanan, perniagaan, sains kesihatan, perhotelan dan seni kulinari, sains sosial dan manusia, sains dan teknologi, pendidikan dan pengajian teknikal profesional.

128479_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Pentauliahan

Akreditasi institusi pengajian tinggi adalah proses di mana organisasi luaran meneliti kualiti program pendidikan yang ditawarkan di institusi tersebut.

Untuk memberikan pendidikan terbaik kepada pelajar kami, institusi kami diiktiraf oleh organisasi berikut:

 • Suruhanjaya Tinggi Negeri di peringkat tinggi (MSCHE)
 • Lembaga Pendidikan Puerto Rico
 • Suruhanjaya Akreditasi bagi Program dalam Pentadbiran Hospitaliti (ACPHA)
 • Suruhanjaya Akreditasi Yayasan Pendidikan Persekutuan Masakan Amerika (ACFEF)
 • Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP)
 • Persatuan Antarabangsa bagi Pendidikan dan Latihan Berterusan (IACET)
 • Majlis Akreditasi Pendidikan Guru (TEAC)
 • Majlis Pendidikan Sosial Pekerjaan (CSWE)
 • Suruhanjaya Akreditasi Pendidikan Kejururawatan (ACEN)

Kronologi universiti

1949 - Kolej Junior Puerto Rico (PRJC) diasaskan.

1959 - PRJC menjadi kolej universiti swasta dua tahun pertama di Puerto Rico, yang diiktiraf oleh Persatuan Negeri Tengah (MSA).

1990 - PRJC merasmikan kampusnya yang baru di perbandaran Carolina. Mereka memusatkan perkhidmatan, di luar dinding di 5 majlis perbandaran: Yauco, Coamo, Cabo Rojo, Utuado dan Moca.

1992 - Ia menjadi Kolej Universiti Timur (CUE) dan memperluaskan tawaran akademiknya dengan menawarkan ijazah sarjana muda.

1996 - Pemindahan pelajar Hotel Sekolah Pelancongan Syarikat ke Sekolah Antarabangsa Pelancongan dan Pengurusan Hospitaliti (ISTHM) telah dijalankan.

1997 - Pengajian Pengajian Profesional telah ditubuhkan dan Program AHORA bermula, satu alternatif kajian pantas yang bertujuan untuk orang dewasa profesional.

2001 - Institusi memperluaskan tawaran akademiknya untuk memasukkan tuan, mengemaskini misi dan menjadi Universidad del Este (UNE)

2003 - Sebuah bangunan baru untuk Sekolah Pelancongan Antarabangsa dan Pentadbiran Hotel dirasmikan di kampus Carolina.

2004 - Sekolah Pelancongan dan Pentadbiran Hotel diiktiraf dengan Anugerah Bintang Kualiti Antarabangsa yang diberikan oleh organisasi Arah Inisiatif Perniagaan yang berpangkalan di Sepanyol.

2005 - Pusat Pekerjaan dilantik di kampus Carolina dan Pusat Pendidikan Prasekolah mula beroperasi. Sekolah Antarabangsa Pelancongan dan Pengurusan Hotel diiktiraf, untuk kali kedua, oleh Arahan Perniagaan Inisiatif dengan Anugerah Crown Quality Antarabangsa dalam kategori Diamond.

2006 - Suruhanjaya Perbandaran Negara-Negara Pengajian Tinggi menegaskan akreditasi semula institusi tersebut sehingga 2015. Inisiatif Teknologi Timur Laut (INTENE) telah diwujudkan. Buat kali ketiga, Sekolah Pelancongan Antarabangsa menerima perihal Petunjuk Usaha Inisiatif dengan menganugerahkan anugerah Komitmen Kualitas Dunia dalam kategori Bintang Antarabangsa.

2007 - Bangunan sekolah dirasmikan: Pentadbiran Perniagaan, Sains Kesihatan dan Pendidikan.

2010 - Universidad del Este menerima akreditasi dari Persatuan Sekolah dan Program Perniagaan Kolej (ACBSP), Jawatankuasa Semakan Bersama mengenai Pendidikan Teknologi Radiologi (JRCERT) dan Persekutuan Masakan Kuliner Amerika (ACF).

2013 - Universidad del Este membuka pejabat promosi di Mayagüez dan Arecibo dan kemudahan UNE Salud yang pertama.

2014 - Pembinaan gedung megah Perpustakaan Jesús T. Piñero bermula. Program seni kuliner dibuka di Washington, DC

2019 - Universidad del Este mengubah namanya ke kampus Universidad Ana G. Méndez Carolina.

Lokasi

Carolina

Alamat
Carretera 190 Km 1.8
Barrio Sabana Abajo

Carolina, Carolina, Puerto Rico (AS)

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami