Oporto Global University - Universidade Portucalense

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UPT - Oporto Global University, adalah institusi pendidikan tinggi swasta, yang disahkan ISO 9001, yang diiktiraf oleh Kerajaan Portugal dan Agensi Penilaian dan Akreditasi Pendidikan Tinggi Portugis - A3ES. Unit Penyelidikan UPT, IJP, disahkan oleh agensi pendanaan Portugis untuk penyelidikan, FCT.

Dibuat pada bulan Jun 1986 , UPT - Oporto Global University terletak di Oporto , yang dikenali sebagai 'Cidade Invicta', Oporto memberikan nama Portugal. Terletak di utara Portugal, di tebing kanan River Douro, Oporto adalah bandar kedua terbesar di negara ini yang terletak di kawasan bandar lebih 1.3 juta penduduk.

Oporto terkenal di peringkat antarabangsa kerana wain pelabuhan, jambatan dan seni bina lama dan kontemporari. Pusat bersejarahnya telah menjadi Tapak Warisan Dunia UNESCO sejak tahun 1996. Kota Oporto juga merupakan pusat kecemerlangan pendidikan dan penyelidikan, yang menonjol untuk inovasi teknologi dan sains yang menarik pelajar dari seluruh negara dan dari luar negara.

UPT dianjurkan dalam lima jabatan: Undang-Undang, Ekonomi dan Pengurusan; Sains dan Teknologi, Warisan dan Pelancongan dan Psikologi dan Pendidikan yang mengajar 1, program kitaran ke-2 dan ke-3 dan penyampaian ijazah pos, distrukturkan mengikut Proses Bologna. UPT bermatlamat untuk menjadi model dalam pendidikan tinggi, dengan mengambil keuntungan daripada sinergi jabatan yang berlainan. Lebih daripada memperoleh ilmu teoritis, para pelajar mempunyai peluang untuk membangunkan projek praktikal dan penyelidikan, mengembangkan pelbagai kemahiran yang menyediakan mereka untuk pekerjaan dalam kerjaya masa depan dan untuk hidup dalam masyarakat global yang kompetitif.


Penyelidikan Global dan Pembelajaran Global untuk profesional bersumber dari dunia

Fikirkan Global. Penyelidikan di peringkat global. Mengajar dan Belajar secara global. Ini adalah asas UPT - Oporto Global University's Vision yang merangkumi misi UPT untuk mempromosikan pengetahuan holistik global, menyediakan profesional Global besok dan Warga Dunia masa depan.

Penyelidikan kami yang diiktiraf secara rasmi (ISO 9001 dan FCT) bekerja secara intensif dengan rakan kongsi di seluruh dunia, menyampaikan penyelidikan bertaraf dunia dan mewujudkan pengetahuan lindung nilai pendarahan untuk membantu dan menggalakkan pembangunan global yang mampan untuk semua. Kami berkongsi pengetahuan tersebut di bawah Dasar Akses Terbuka yang ketat (apabila penyelidikan dibiayai secara terbuka).

Kami menyampaikan pengetahuan ini kepada pelajar-pelajar global kami di Institut dan Program pengajaran yang diiktiraf (Kementerian Pengajian Bahasa Portugis, Pendidikan Tinggi Akreditasi Portugis dan ISO 9001).

Tugas pastoral Fakulti yang didorong oleh antarabangsa, komuniti pembelajaran yang bertenaga, tanggungjawab sosial dan komitmen UPT secara keseluruhannya, persekitaran yang menarik, bertoleransi dan pelbagai budaya di Portugal, menyumbang kepada pembangunan kemahiran peribadi, interpersonal, budaya dan antara budaya yang wajib untuk berjaya profesional dalam dunia Global.

Lokasi

Porto

Alamat
Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541
4200-072 Porto, Daerah Porto, Portugal

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami