ISEG - Lisbon School of Economics & Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ISEG - Sekolah Ekonomi Lisbon

Sekolah pertama Ekonomi dan Pengurusan di Portugal, ISEG tergolong dalam University of Lisbon, Universiti Portugis terbesar. ISEG Lisbon diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf oleh AACSB dan AMBA, mematuhi piawaian pendidikan tinggi yang terbaik. Pusat penyelidikan ISEG dinilai dengan baik oleh Majlis Penyelidikan Portugis (FCT).

Dengan fakulti yang berpengalaman dan bersedia, pelajar dari lebih daripada 70 buah negara menyumbang kepada persekitaran akademik antarabangsa yang semakin meningkat dan memanfaatkan kecemerlangan dan lokasi sekolah. ISEG Lisbon mempunyai premis moden yang sangat baik di tengah-tengah Lisbon, tepat di sebelah Parlimen dan sungai Tagus, dalam kawasan kejiranan penuh kehidupan sosial, perniagaan dan budaya.

Di ISEG , anda akan dapati budaya kecemerlangan dan pencapaian, di samping iklim keterangkuman dan kerjasama. Ini dibuat oleh kerjasama pelajar, fakulti, dan kakitangan.

ISEG adalah Sekolah yang disediakan untuk masa depan: dengan gabungan unik kuantitatif kemahiran dan kontekstualisasi sosial keputusan ekonomi dan pengurusan, fakulti, profesional, pelajar, dan alumni ISEG berada di barisan hadapan bagi mereka yang ISEG Matlamat Pembangunan Lestari 17 (SDGs) dengan minda keusahawanan dan kolaboratif.

125913_ISEG_campus12.png

Atas 3 Alasan untuk belajar di sini

 1. ISEG diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana piawaiannya yang tinggi dalam pengajaran dan penyelidikan.
  ISEG mengikuti piawaian antarabangsa yang terbaik dalam program pengajarannya dan dalam penyelidikannya: sekolah ini diakreditasi oleh AACSB (Persatuan Sekolah-sekolah Sekolah Tinggi Perniagaan), yang hanya mempunyai 5% sekolah perniagaan di dunia, ISEG MBA diakreditasi oleh AMBA, dan program kami diiktiraf oleh banyak entiti antarabangsa yang terkenal (misalnya, Program Gabungan Universiti CFA, IFoA - Institut dan Fakulti Aktuari, PMI - Institut Pengurusan Projek, RICS - Institusi Diraja Juruukur Bertauliah). Keberangkatan graduan kita adalah keutamaan.
 2. Terletak di Pusat Lisbon, ISEG tergolong dalam University of Lisbon
  ISEG terletak betul-betul di tengah-tengah Lisbon, ibu kota Eropah yang meriah dan sejuk. Ia adalah tempat yang sempurna untuk belajar jika anda mencari persekitaran yang tenang dan hangat di sekolah; tetapi, pada masa yang sama, anda akan tertanam di pusat bandar besar. Kampus kami yang indah dan bersejarah adalah bersebelahan parlimen, perniagaan, muzium, membeli-belah, restoran dan bar, dan sungai Tagus. ISEG adalah Sekolah Ekonomi dan Pengurusan Universiti Lisbon, universiti Portugis terbesar dan terbaik.
 3. Kebudayaan Komitmen ke Dunia yang Lebih Baik
  ISEG menggalakkan budaya perpaduan dan kerjasama, yang melibatkan komuniti pelajar, alumni, fakulti, rakan kongsi antarabangsa, dan rangkaian perniagaan yang luas. Sekolah mengamalkan pendekatan majmuk untuk pengajaran dan penyelidikan dan menggalakkan pembangunan sinergi antara bidang saintifik. Dalam semua yang kami lakukan, kami amat komited kepada Matlamat Pembangunan Mampan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu. Selama beberapa generasi, kami telah mengembangkan inovator dan pemimpin di Portugal dan di tempat lain. Dengan pendekatan majmuk kami, kami membantu mengembangkan Open Minds untuk Dunia yang Lebih Baik!

Fakta utama

 • Sebahagian daripada pilih 5% sekolah perniagaan yang mempunyai akreditasi AACSB dan AMBA.
 • 240 fakulti.
 • 4500 pelajar.
 • 20% pelajar antarabangsa.
 • 98% kadar pekerjaan di peringkat Sarjana Muda.
 • 6 pusat penyelidikan.
 • 1 dalam kedudukan jumlah kertas Ekonomi dan Pengurusan yang diterbitkan di Portugal (Web of Science and Scopus).
 • 150 perkongsian perjanjian dengan sekolah terkenal di seluruh dunia.

Fakulti

Fakulti ISEG menawarkan peratusan tertinggi pemegang PhD di negara ini, dengan majoriti yang diperolehi di institusi antarabangsa terkenal. Ini ditunjukkan dalam orientasi antarabangsa aktiviti penyelidikan mereka dan dalam pengajaran mereka.

Sebagai sekolah Portugis dengan kebanyakan penerbitan dalam jurnal antarabangsa yang berprestij, penyelidikan ISEG benar-benar bertaraf dunia. Terdapat 6 pusat penyelidikan dalam bidang pengurusan, ekonomi, matematik dan sains sosial.

123808_portais_iseg_alunos.jpg

Pelajar dan Program kami

ISEG adalah persekitaran pelbagai budaya di mana kira-kira 20% pelajar adalah antarabangsa. Sekolah ini mempunyai lebih daripada 4,500 pelajar mengikuti sejumlah besar darjah, di mana beberapa orang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris: 3 gelaran Sarjana Muda (Ekonomi, Kewangan, Pengurusan), 10 gelar Sarjana, di mana 4 adalah jenama baru pada tahun 2020. ISEG juga menawarkan 4 sarjana muda dan 11 program sarjana yang diajar dalam bahasa Portugis, dan 8 Ph.D. Program, 6 dalam bidang pengajian utama, serta 3 dalam perkongsian dengan universiti lain.

Pelajar, penyelidik dan pekerja digalakkan untuk sentiasa memperoleh pengetahuan baru dan menghadapi cabaran yang membuat dunia yang lebih baik.

Kampus kami

Sekolah ini terdiri daripada beberapa bangunan dalam kompleks seni bina yang menawan. ISEG ditempatkan di sebuah biara lama, dengan indah ISEG untuk menyediakan kemudahan moden yang dibina khas sambil memelihara ciri-ciri dan ciri-ciri bangunan asal. Lebih banyak bangunan moden melengkapkan landskap. Kami sangat menghargai kepelbagaian budaya dan kerap mempromosikan aktiviti ekstrakurikuler termasuk bengkel, konsert, pameran, sukan, dan khidmat masyarakat, menyiapkan pelajar kami untuk dunia yang sentiasa berubah. Komuniti multikultural kami memperoleh kekuatan dan idea dari vitalitas Lisbon! Lisbon adalah salah satu bandar paling menarik di Eropah di mana anda boleh menemui tradisi, romantik, budaya, hiburan dan emosi / pengalaman yang hebat di bawah cahaya matahari yang cemerlang dan bulan yang indah.

123807_portais_iseg_campus3.jpg

Alumni

ISEG lebih dikenali dengan alumni yang terkenal - sekolah ini telah mencipta usahawan terkemuka, pemimpin dalam perniagaan dan ekonomi sejak tahun 1911 - dan semangat kerjasama yang luar biasa dan persefahaman bersama yang ditanam, di sekolah yang menggalakkan perdebatan dengan baik dengan pelbagai perspektif dan metodologi.

Tahun-tahun akan datang dalam kehidupan ISEG akan mencabar dan menarik dalam cita-cita untuk secara aktif menyumbang kepada organisasi yang lebih baik dan kepada dunia yang lebih baik - yang sentiasa menjadi sebahagian daripada DNA ISEG - dan untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana berbuat demikian. Penyelidikan dan pengajaran kami akan mencerminkan cita-cita baru ini menjadi pusat bandar Lisbon, ke negara kita, dan dunia global bagi mereka yang mempunyai sebab dan menjalankan perniagaan dengan tujuan.


Ketahui lebih lanjut mengenai ISEG - Sekolah Ekonomi dan Pengurusan Lisbon dengan mengisi butir-butir anda dan sekolah akan menghubungi anda.

Kami berharap dapat bertemu dengan anda di Kampus kami di Lisbon!

Lokasi

Lisbon

Instituto Superior de Economia e Gestão for ISEG – Lisbon School of Economics & Management

Alamat
Instituto Superior de Economia e Gestão
Rua do Quelhas, 6

1200-781 Lisbon, Lisbon, Portugal
Telefon
+351 21 392 5800

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi