ISEG - Lisbon School of Economics & Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

ISEG - Sekolah Ekonomi & Pengurusan Lisbon

Sekolah pertama Ekonomi dan Pengurusan di Portugal, ISEG tergolong dalam University of Lisbon, Universiti Portugis terbesar. ISEG Lisbon diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf oleh AACSB dan AMBA, mematuhi piawaian pendidikan tinggi yang terbaik. Pusat penyelidikan ISEG dinilai dengan baik oleh Majlis Penyelidikan Portugis (FCT).

Dengan fakulti yang berpengalaman dan bersedia, pelajar dari lebih daripada 70 buah negara menyumbang kepada persekitaran akademik antarabangsa yang semakin meningkat dan memanfaatkan kecemerlangan dan lokasi sekolah. ISEG Lisbon mempunyai premis moden yang sangat baik di tengah-tengah Lisbon, tepat di sebelah Parlimen dan sungai Tagus, dalam kawasan kejiranan penuh kehidupan sosial, perniagaan dan budaya.

Di ISEG , anda akan dapati budaya kecemerlangan dan pencapaian, di samping iklim keterangkuman dan kerjasama. Ini dibuat oleh kerjasama pelajar, fakulti, dan kakitangan.

ISEG adalah Sekolah yang disediakan untuk masa depan: dengan gabungan unik kuantitatif kemahiran dan kontekstualisasi sosial keputusan ekonomi dan pengurusan, fakulti, profesional, pelajar, dan alumni ISEG berada di barisan hadapan bagi mereka yang ISEG Matlamat Pembangunan Lestari 17 (SDGs) dengan minda keusahawanan dan kolaboratif.

125913_ISEG_campus12.png

10 sebab mengapa ISEG Lisbon

# 1 ISEG Lisbon baru saja memasuki Kedudukan FT Global Financial Times yang berprestij pada tahun 2020 dengan Master dalam bidang Kewangan, dan diakreditasi oleh AACSB, satu perbezaan yang hanya diperoleh oleh 5% sekolah perniagaan di dunia.

# 2 ISEG Campus 's diperakui Covid-Safe, jaminan keselamatan dan kesediaan untuk menyesuaikan diri dengan krisis wabak.

# 3 Semua Bilik Darjah Dilengkapi Teknologi Secara Lengkap, untuk pengalaman bersandar yang sempurna, sama ada dalam talian, secara peribadi, atau kacukan.

# 4 ISEG adalah sebahagian daripada University of Lisbon, universiti Portugis terkemuka menurut Shanghai Ranking (ARWU) yang terpilih, dan mempunyai senarai perkongsian yang mengagumkan dengan sekolah antarabangsa peringkat teratas.

# 5 ISEG terletak dengan sempurna untuk pengalaman gaya hidup Downtown Lisbon, di ibu kota Eropah yang semarak, pelbagai budaya, kosmopolitan, dan cerah.

# 6 Pusat penyelidikan berkualiti tinggi ISEG terlibat dalam pelbagai projek penyelidikan antarabangsa.

# 7 ISEG mempunyai rangkaian Alumni berbakat dan berjaya yang besar, pelbagai, global.

# 8 Lulusan ISEG sangat diinginkan untuk majikan teratas di sektor swasta dan awam, di seluruh dunia.

# 9 Pelajar dan fakulti ISEG Masters terkenal kerana memenangi anugerah antarabangsa dan kebangsaan dan pengiktirafan untuk kajian kes terbaik, disertasi terbaik dan hasil penyelidikan, projek terpakai, dan juga dalam pertandingan pelajar seperti CFA Challenge atau Junior Achievement Awards.

# 10 Pelajar ISEG mendapat manfaat dari suasana ISEG dan berpikiran terbuka, di mana Matlamat Pembangunan Lestari (SDG) Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memainkan peranan khas - ini menjadikan pelajar kita yang terlatih dengan teliti dalam subjek kuantitatif sebagai pemimpin yang berpengaruh dan berhati-hati yang bersedia untuk Meraih Masa depan.

Fakulti ISEG menawarkan peratusan tertinggi pemegang PhD di negara ini, dengan majoriti yang diperolehi di institusi antarabangsa terkenal. Ini ditunjukkan dalam orientasi antarabangsa aktiviti penyelidikan mereka dan dalam pengajaran mereka.

Sebagai sekolah Portugis dengan kebanyakan penerbitan dalam jurnal antarabangsa yang berprestij, penyelidikan ISEG benar-benar bertaraf dunia. Terdapat 6 pusat penyelidikan dalam bidang pengurusan, ekonomi, matematik dan sains sosial.

123808_portais_iseg_alunos.jpg

Pelajar dan Program kami

ISEG adalah persekitaran pelbagai budaya di mana kira-kira 20% pelajar adalah antarabangsa. Sekolah ini mempunyai lebih daripada 4,500 pelajar mengikuti sejumlah besar darjah, di mana beberapa orang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris: 3 gelaran Sarjana Muda (Ekonomi, Kewangan, Pengurusan), 10 gelar Sarjana, di mana 4 adalah jenama baru pada tahun 2020. ISEG juga menawarkan 4 sarjana muda dan 11 program sarjana yang diajar dalam bahasa Portugis, dan 8 Ph.D. Program, 6 dalam bidang pengajian utama, serta 3 dalam perkongsian dengan universiti lain.

Pelajar, penyelidik dan pekerja digalakkan untuk sentiasa memperoleh pengetahuan baru dan menghadapi cabaran yang membuat dunia yang lebih baik.

Kampus kami

Sekolah ini terdiri daripada beberapa bangunan dalam kompleks seni bina yang menawan. ISEG ditempatkan di sebuah biara lama, dengan indah ISEG untuk menyediakan kemudahan moden yang dibina khas sambil memelihara ciri-ciri dan ciri-ciri bangunan asal. Lebih banyak bangunan moden melengkapkan landskap. Kami sangat menghargai kepelbagaian budaya dan kerap mempromosikan aktiviti ekstrakurikuler termasuk bengkel, konsert, pameran, sukan, dan khidmat masyarakat, menyiapkan pelajar kami untuk dunia yang sentiasa berubah. Komuniti multikultural kami memperoleh kekuatan dan idea dari vitalitas Lisbon! Lisbon adalah salah satu bandar paling menarik di Eropah di mana anda boleh menemui tradisi, romantik, budaya, hiburan dan emosi / pengalaman yang hebat di bawah cahaya matahari yang cemerlang dan bulan yang indah.

123807_portais_iseg_campus3.jpg

Alumni

ISEG lebih dikenali dengan alumni yang terkenal - sekolah ini telah mencipta usahawan terkemuka, pemimpin dalam perniagaan dan ekonomi sejak tahun 1911 - dan semangat kerjasama yang luar biasa dan persefahaman bersama yang ditanam, di sekolah yang menggalakkan perdebatan dengan baik dengan pelbagai perspektif dan metodologi.

Tahun-tahun akan datang dalam kehidupan ISEG akan mencabar dan menarik dalam cita-cita untuk secara aktif menyumbang kepada organisasi yang lebih baik dan kepada dunia yang lebih baik - yang sentiasa menjadi sebahagian daripada DNA ISEG - dan untuk diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana berbuat demikian. Penyelidikan dan pengajaran kami akan mencerminkan cita-cita baru ini menjadi pusat bandar Lisbon, ke negara kita, dan dunia global bagi mereka yang mempunyai sebab dan menjalankan perniagaan dengan tujuan.


Ketahui lebih lanjut mengenai ISEG - Sekolah Ekonomi dan Pengurusan Lisbon dengan mengisi butir-butir anda dan sekolah akan menghubungi anda.

Kami berharap dapat bertemu dengan anda di Kampus kami di Lisbon!

Lokasi

Lisbon

Alamat
Instituto Superior de Economia e Gestão
Rua do Quelhas, 6

1200-781 Lisbon, Lisbon, Portugal
Telefon
+351 21 392 5800

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi