ISCSP - Instituto Superior de Ciências Sociais e Políticas

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The ISCSP menggalakkan pembentukan pelajar mereka dalam bidang Sosial dan Sains Politik, menawarkan pendidikan siswazah (ijazah) dan lepasan ijazah, tahap kedua dan ketiga, yang sepadan dengan darjah Master dan PhD. Dalam matriks pengajaran merangkumi bidang sains Sosiologi, Pentadbiran Awam dan Dasar Awam, Sains Politik, Hubungan Antarabangsa, Dasar Sosial, Antropologi, dan Komunikasi Sosial.

Rapat dengan pengajaran, ISCSP menggalakkan penyelidikan saintifik melalui pusat-pusat penyelidikan yang diiktiraf oleh Yayasan Sains dan Teknologi (FCT) - Pusat Pentadbiran dan Dasar Awam (CAPP) dan Institut Timur (IO) dan pusat-pusat lain dalam bidang Politik Sains dan Hubungan Antarabangsa, Sosiologi dan Antropologi.

The ISCSP membangunkan polisi peruntukan khidmat masyarakat, menyumbang kepada pembangunan sosial dan ekonomi negara dan menaik taraf kemahiran dan organisasi fabrik ekonomi, dan masyarakat sivil serta memperkukuhkan sektor awam yang berfungsi dan keadaan organisasi. Di peringkat antarabangsa terdapat penyertaan dalam projek-projek di Portugis berbahasa dunia dan di kawasan-kawasan yang baru muncul peranan geostrategik.

Lokasi

Lisbon

Alamat
Rua Almerindo Lessa - 1300-663
Lisbon, Lisbon, Portugal

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami