Polytechnic of Leiria

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Berada di Leiria

Tahukah anda bahawa pelajar dari lebih dari 70 negara yang berbeza telah memilih Polytechnic of Leiria sebagai pilihan kajian pertama mereka? Ketahui mengapa Portugal adalah destinasi yang sempurna dan mengapa belajar di Polytechnic of Leiria mungkin pengalaman sebenar yang berubah-ubah.

Leiria adalah destinasi anda. Betul-betul di tengah-tengah segala-galanya, anda mendapat banyak aktiviti untuk mengalami berdekatan. Pantai berselancar terbaik, berbasikal di Atlantic Road, yang terbesar di negara ini dengan panjang 62 km, mendaki, melawat kampung bersejarah yang menarik ... melibatkan diri dalam gaya hidup baru, dalam landskap baru.

Leiria adalah gabungan antara masa lalu dan masa depan. Keselamatan, persekitaran yang berkualiti tinggi dan pelbagai budaya. Leiria adalah bandar universiti yang meriah bukan sahaja untuk belajar, tetapi juga untuk hidup! Dua monumen Portugis yang paling indah, Biara Batalha dan Biara Alcobaça, diklasifikasikan oleh UNESCO sebagai tapak Warisan Dunia, terletak di rantau ini.

Dalam lekapan Sungai Lis adalah tempat-tempat rekreasi tersembunyi seperti taman dan kafe untuk duduk dan berehat. Pergi dengan masa ke pusat bersejarah, untuk menghadiri kafe, bar dan pemandangan pondok yang indah. Pada petang langkah keluar dari kotak dan campurkan diri dengan pelajar tempatan dan antarabangsa lain di Rodrigues Lobo Square yang unik.

Mengenai Polytechnic of Leiria

Leiria juga merupakan sebuah bandar pembelajaran dengan institusi pendidikan pertama: Polytechnic of Leiria . Selain itu, Polytechnic of Leiria mempunyai peluang biasiswa untuk pelajar antarabangsa.

Terdapat kira-kira 11,500 pelajar yang tinggal di bandar ini, menghadiri Polytechnic of Leiria ibu pejabat Polytechnic of Leiria dan tiga sekolahnya: Sekolah Pendidikan dan Ilmu Sosial, Sekolah Teknologi dan Pengurusan. Pelajar dari lebih dari 70 negara yang berbeza telah memilih Polytechnic of Leiria sebagai destinasi pembelajaran mereka, dengan itu memilih pendidikan yang sangat baik dan pengalaman mengubah kehidupan untuk diri mereka sendiri.

Polytechnic of Leiria adalah institusi awam pendidikan tinggi yang menawarkan program di peringkat sarjana dan tuan. Direka untuk pelajar hari ini, Polytechnic of Leiria menawarkan kemudahan kajian abad ke dua puluh: lima buah kampus di empat bandar yang berbeza menawarkan kemudahan pembelajaran yang luar biasa, lebih daripada 130 makmal berteknologi tinggi yang dilengkapi dengan teknologi terkini, kaedah pengajaran yang inovatif dan mesra, rapat suasana. Sebutan khusus kepada orang yang suka kereta kerana Polytechnic of Leiria mempunyai makmal automotif kejuruteraan terbaik di negara ini. Polytechnic of Leiria mempunyai perkongsian dengan beberapa syarikat, seperti Cisco, Phoenix Contact, Oracle dan Siemens. Jenama ini, dan banyak lagi, telah memutuskan untuk melaksanakan akademi di Polytechnic of Leiria , yang boleh meletakkan asas bagi anda untuk berjaya dalam kerjaya anda. Ini juga melibatkan latihan, di mana pelajar boleh menghabiskan masa bekerja dan belajar dalam persekitaran perniagaan.

Rantau ini kaya dengan plastik, seramik dan kaca, acuan, kejuruteraan, perikanan, pelancongan, makanan dan industri bioteknologi. Dengan konteks keusahawanan ini, Leiria menawarkan peluang besar kepada pelajar dan penyelidik. Rantau ini secara umum mempunyai tahap pekerjaan yang tinggi.

Di Polytechnic of Leiria anda boleh memilih antara beberapa bidang: dari dunia perniagaan, seni, pendidikan, pelancongan, kesihatan, olahraga atau sains sosial. Polytechnic of Leiria mempunyai kemudahan pertama, sebuah pasukan yang rapat dan komited untuk membantu para pelajar menyelesaikan kehidupan baru dari rumah.

Lima sekolah, di empat bandar megah bukan hanya untuk belajar tetapi untuk hidup dan cinta.

Prospek kerjaya masa depan

Polytechnic of Leiria bangga mempunyai perkongsian industri: Banyak kursus kami mempunyai perkongsian dengan syarikat terkemuka yang meletakkan asas-asas untuk anda melebihi. Cisco, Phoenix Contact, Oracle, Siemens hanyalah beberapa jenama utama yang telah memutuskan untuk melaksanakan akademi di institusi kami.

Kami juga terletak di rantau yang mempunyai dinamisme ekonomi yang besar: Keupayaan tinggi di rantau yang kaya dengan plastik, seramik dan kaca, acuan, kejuruteraan, perikanan, pelancongan, makanan dan industri bioteknologi.

Polytechnic of Leiria juga mempunyai platform IT yang bertujuan mempromosikan kebolehpasaran para pelajarnya.

Sokongan bahasa Inggeris

Kursus Bahasa Inggeris yang diajar bahasa Inggeris memerlukan pelajar menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris.

Kemudahan dan pengaturan sokongan

Polytechnic of Leiria mempunyai kemudahan dan susunan sokongan yang baik untuk membantu para pelajar menyelesaikan kehidupan baru dari rumah.

Kemudahan kajian abad ke-21: lima buah kampi yang menawarkan kemudahan pembelajaran yang luar biasa. Lebih daripada 130 makmal berteknologi tinggi dilengkapi dengan teknologi terkini.

Pengajaran inovatif: Kami telah melabur dalam kemudahan pelajar lanjutan dan dalam teknologi terkini yang ada, cuba membawa kursus kami untuk hidup. ESTM School-Hotel dan Unit Belajar Dalam Talian kami hanya dua daripadanya.

Perkhidmatan ICT: WI-FI Percuma di semua kampus, dewan kediaman, kantin dan Polytechnic of Leiria lain ruang Polytechnic of Leiria .

Perkhidmatan perubatan: Polytechnic of Leiria menyediakan syarat-syarat yang memastikan kesejahteraan anda secara fizikal dan psikologi, oleh itu kami menawarkan kos yang berkurangan, sokongan dalam bidang tertentu seperti diagnosis dan pencegahan, serta kaunseling pedagogi psycho.

Kemudahan sukan: Polytechnic of Leiria memberi peluang kepada pelajar untuk mengamalkan pelbagai jenis sukan melalui sektor sukan Perkhidmatan Sokongan Pelajar.

Kantin: Polytechnic of Leiria menawarkan beberapa unit makanan, melalui Perkhidmatan Sokongan Siswa. Pilihannya berbeza-beza: lima kantin, sembilan bar, dua restoran dan bar snek. Pelajar mempunyai akses kepada perkhidmatan makan, dengan harga yang sangat berpatutan. Di kantin, makanan lengkap disediakan pada harga sosial (makanan lengkap termasuk: sup, hidangan utama, salad, roti, buah atau pencuci mulut dan jus) dan di bar, ada menu dengan harga bersubsidi. Terdapat keinginan tetap untuk mempelbagaikan makanan, cuba memastikan menu diet seimbang dan meningkatkan tahap kepuasan pelajar.

97864_Mestradoem_Eng_civil.png59429_Civil_collage.jpg

Lokasi

Leiria

Ipl - Instituto Politécnico De Leiria

Alamat
Polytechnic Institute of Leiria,
Headquarters,
Rua General Norton de Matos,
Apartado 4133

2411-901 Leiria, Daerah Leiria, Portugal
Telefon
+351 244 830 010

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami