IPAM

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

IPAM adalah sebuah sekolah yang mempunyai pengalaman selama lebih dari 30 tahun dalam mengajar pemasaran, yang sentiasa menawarkan pendidikan kecemerlangan di dekat syarikat dan pasaran.

Model pengajaran kami menggabungkan teori dan amalan, yang diajarkan oleh fakulti dengan pengalaman perniagaan dan cabaran dunia nyata yang ditimbulkan kepada pelajar oleh syarikat.

Persekitaran di IPAM Lisbon adalah salah satu profesionalisme, kecekapan, dan tekad. Para pelajar adalah Pengurus Pemasaran yang benar apabila memulakan atau mengembangkan karier mereka.

Sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1984, ia adalah sekolah pemasaran tertua dan terbesar di Portugal dan telah melatih lebih 9,000 pelajar dalam kewujudannya selama 31 tahun.

Ia merupakan salah satu institusi pengajian tinggi Portugis pertama yang akan dinilai oleh Persatuan Universiti Eropah, persatuan yang paling penting dalam sektor ini.

Pada tahun 1990-an, IPAM melihat pertumbuhan yang luar biasa. Ia membangun hubungan yang sangat rapat dengan pasaran perniagaan, kursusnya mendapat pengiktirafan daripada kerajaan Portugis, ia memegang Kongres Pertama Profesional Pemasaran dan melancarkan satu-satunya jurnal saintifik khusus dalam Pemasaran hingga ke hari ini.

Selepas tahun 2000, IPAM memegang simulator pengurusan terbesar di peringkat kebangsaan, ia mengintegrasikan sepenuhnya semua program akademiknya dalam rangka Proses Bologna dan mengalu-alukan Philip Kotler dan Tom Peters yang terkenal dalam pelajaran sulung untuk tahun akademik.

Model Akademik

Model pengajaran yang berpusatkan pelajar, yang bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk dunia global melalui pengambilalihan pengetahuan dan pembangunan kemahiran yang akan meningkatkan kebolehpasaran mereka di mana saja di dunia.

Di IPAM , selama bertahun-tahun model pedagogi yang menggabungkan aktiviti kelas, teknologi, dan penghubung ke pasar telah dikembangkan.

Semasa aktiviti kelas ini, arahan diberikan dalam model yang lebih konvensional tetapi dengan metodologi pedagogi yang inovatif (kajian kes, teater, main peranan, kerja kumpulan, sesi tutorial, atau simulasi). Pengajaran dalam persekitaran pembelajaran campuran dibantu oleh teknologi baru (moodle, networking, forum, chat, video conferencing).

Akhirnya, arahan dalam persekitaran pasar dilakukan di luar rumah (hari perniagaan dan pembukaan, kelas di syarikat, lawatan kerja, latihan, bengkel, atau persidangan).

IPAM , model akademik inovatif dan membezakan IPAM adalah berdasarkan 2 tiang utama:

  • Pautan ke perniagaan
  • Pengalaman antarabangsa

IPAM Lisbon" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50877_rsz_detalhe1.jpg" alt="IPAM Lisbon" />

© Instituto Português de Administração de Marketing ( IPAM )

Kampus

Kampus IPAM terletak di Lisbon dan Porto bersedia untuk menawarkan pelajar pengalaman akademik yang unik dan meningkatkan kejayaan akademik mereka.

Buka 24h / hari, 365 hari setahun.

  • Kawasan kajian dan ruang komunal yang bertujuan untuk merangsang kerja berpasukan dan memupuk integrasi universiti: Bilik Kelas | Makmal | Auditorium | Perpustakaan | Bilik Kajian | Lounge Luar
  • Perkhidmatan yang bertujuan memudahkan kehidupan harian pelajar: Mahkamah Makanan | Pusat Salin | Perkhidmatan Pelajar | Kampus Maya | WiFi percuma

IPAM" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/50/50878_rsz_ipam.png" alt="IPAM" />

© Instituto Português de Administração de Marketing (alt = "IPAM)

Lokasi

Lisbon

Alamat
Quinta do Bom Nome,
Estr. da Correia 53
1500-210 Lisboa

Lisbon, Lisbon, Portugal

Porto

Alamat
Rua Manuel Pinto de Azevedo, 748
4100-320 Porto

Porto, Daerah Porto, Portugal

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami