IPAM

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ipam adalah sebuah sekolah yang mempunyai lebih 30 tahun pengalaman dalam pemasaran pengajaran, mempunyai pendidikan sentiasa menawarkan kecemerlangan yang berdekatan dengan syarikat-syarikat dan pasaran.

model pengajaran kami menggabungkan teori dan amalan, yang diajar oleh fakulti dengan pengalaman perniagaan dan dunia sebenar cabaran yang dihadapi oleh pelajar oleh syarikat.

Pelajar Marketing benar Managers apabila memulakan atau membangunkan kerjaya mereka.

Ditubuhkan pada tahun 1984, ia merupakan sekolah yang tertua dan terbesar pemasaran dalam Portugal, dan telah melatih lebih 9,000 pelajar di 31 tahun kewujudannya.

Ia adalah salah satu institusi Portugis pengajian tinggi pertama yang akan dinilai oleh Persatuan Universiti Eropah, persatuan yang paling penting dalam sektor ini.

Dalam tahun 1990-an, Ipam menyaksikan pertumbuhan luar biasa. Ia membangunkan hubungan yang sangat rapat dengan pasaran perniagaan, kursus-kursus yang mendapat pengiktirafan daripada kerajaan Portugis, ia memegang Kongres 1st sebanyak Marketing Professionals dan melancarkan hanya jurnal saintifik khusus dalam Pemasaran untuk hari ini. Selepas tahun 2000, Ipam memegang simulator pengurusan terbesar di peringkat kebangsaan, ia mengintegrasikan sepenuhnya semua program akademik dalam rangka Proses Bologna dan mengalu-alukan Philip Kotler cemerlang dan Tom Peters dalam pelajaran pertama bagi tahun akademik.

Ditubuhkan pada tahun 1988, Laureate mempunyai lebih 70 institusi di 25 buah negara dan juga boleh didapati dalam talian, dengan lebih satu juta pelajar dan lebih daripada 70 ribu rakan usaha sama.

Laureate International Universities adalah kumpulan global terbesar pendidikan tinggi, yang menawarkan akses kepada pendidikan berkualiti tertumpu kepada keputusan pelajar.

  • 25 negara dan dalam talian
  • Lebih daripada 1 000 000 pelajar
  • Lebih daripada 70 institusi

Universiti yang terdiri daripada tawaran rangkaian Laureate Sarjana Muda, Sarjana, Doktor Falsafah dan kursus Pasca Siswazah di kawasan seperti Hotel Pengurusan Perniagaan, Kejuruteraan, Undang-undang, Seni Bina, Seni, dan Medicine, antara lain.

Laureate bertujuan untuk membantu pelajar mencapai potensi mereka dan mencapai matlamat peribadi dan profesional mereka. Ia membawa kepada universiti dan kepada pelajarnya wawasan global dengan perspektif tempatan, mewujudkan pengalaman pembelajaran yang berorientasikan kerjaya benar-benar pelbagai budaya.

A model pengajaran berpusatkan pelajar, yang bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk dunia global melalui pemerolehan pengetahuan dan pembangunan kemahiran yang akan meningkatkan kebolehpasaran mereka di mana sahaja dunia.

Pada Ipam, sepanjang tahun model pedagogi yang menggabungkan aktiviti bilik darjah, teknologi dan pautan ke pasaran telah dibangunkan.

Sepanjang aktiviti bilik darjah, Arahan diberikan dalam model yang lebih konvensional tetapi dengan kaedah inovatif pedagogi (kajian kes, teater, peranan-bermain, kerja berkumpulan, sesi tutorial atau simulasi). Arahan dalam persekitaran dicampur-pembelajaran yang dibantu oleh teknologi baru (moodle, rangkaian, forum, sembang, persidangan video).

Akhir sekali, arahan dalam persekitaran pasaran yang dijalankan di luar rumah (perniagaan dan pembukaan-hari, kelas dalam syarikat-syarikat, lawatan kerja, traineeships, bengkel atau persidangan).

model inovatif dan membezakan akademik Ipam kanak itu adalah berdasarkan kepada 2 tunggak utama:

  • Pautan ke perniagaan
  • Pengalaman antarabangsa
Ipam Lisbon
  • Kawasan kajian dan ruang perkauman yang berhasrat untuk merangsang kerja berpasukan dan integrasi universiti angkat: Kelas Bilik | Labs | Auditorium | Library | Kajian Bilik | Lounge luar
  • Perkhidmatan yang bertujuan untuk memudahkan kehidupan seharian pelajar: Mahkamah Makanan | Copy Center | Pelajar Services | Campus maya | WiFi percuma
Ipam

Lokasi

Lisbon

Alamat
Quinta do Bom Nome, Estr. da Correia 53 1500-210 Lisboa
Lisbon, Lisbon, Portugal

Porto

Alamat
Rua Manuel Pinto de Azevedo, 748 4100-320 Porto
Porto, Daerah Porto, Portugal