Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior de Educação (ESEV)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Pendidikan Viseu ( ESEV ) adalah unit organik pertama Institut Politeknik untuk mula beroperasi di Portugal. Pada tahun 1983, kursus latihan guru pertama bermula di Sekolah Pengajaran Utama. Masih beroperasi di bangunan emblem ini di kota Viseu, ESEV sebahagian daripada lima unit organik yang membentuk Institut Politeknik Viseu (IPV), dengan mengambil alih kerjaya dalam bidang sains, kebudayaan, seni dan teknikal profesional yang berkelayakan, dengan penyediaan perkhidmatan kepada komuniti, penyelidikan dan pengukuhan rangkaian perkongsian dengan entiti serantau, kebangsaan dan antarabangsa dalam pembangunan projek dan aktiviti kepentingan bersama.

ESEV telah dibangunkan dan disesuaikan mengikut cabaran konteks baru dan paradigma latihan dalam pendidikan tinggi. Ia disesuaikan dengan Proses Bologna dan mempelbagaikan prestasinya mengikut keperluan masyarakat. Tawaran latihan termasuk 8 kursus sarjana muda (1 kitaran) dan 11 kursus sarjana (kitaran ke-2), dalam bidang latihan guru, ibu bapa pendiri ESEV , tetapi juga dalam bidang pendidikan sosial, pendidikan alam sekitar, animasi seni dan budaya , aktiviti sukan dan fizikal, seni dan multimedia, media dan publisiti dan perhubungan awam.

ESEV telah secara aktif bekerjasama dalam latihan guru yang berterusan dalam bidang profesionalisasi dalam perkhidmatan, penyelarasan di peringkat serantau pelbagai projek latihan guru yang dilancarkan oleh Kementerian Pendidikan dan organisasi beberapa kursus latihan bukan darjah. ESEV menubuhkan protokol dengan pelbagai institusi dalam bidang pengaruh, kumpulan sekolah, dewan dan dewan paroki, institusi kebudayaan, akhbar dan radio tempatan, untuk menjamin latihan bagi pelajar mereka dan untuk mempromosikan perkongsian dan projek yang menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini di mana ESEV didaftarkan. Kerjasama antarabangsa dan mobiliti pelajar, kakitangan dan guru juga memainkan peranan penting dalam kualiti pengajaran dan pembelajaran.

ESEV menghargai promosi penyelidikan dan latihan fakultinya. Kebanyakan profesor kedoktoran tergolong dalam pusat penyelidikan dalam bidang pendidikan, teknologi dan kesihatan Politeknik Institut Viseu, menentukan faktor penegasan penyelidikan yang diartikulasikan dengan domain latihan yang ditawarkan oleh ESEV .

Lokasi

Viseu

Escola Superior de Educação de Viseu - IPV

Alamat
R. Dr. Maximiano Aragão
3504-501 Viseu, Daerah Viseu, Portugal
Telefon
+351 232 419 000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami