Instituto Politécnico de Viseu – Escola Superior Agrária (ESAV)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Viseu Higher School of Agriculture ( ESAV ) , yang ditubuhkan secara rasmi pada 19 Disember 1994 (DL no 304/94), merupakan salah satu unit organik Institut Politeknik Viseu, yang mengintegrasikan ke dalam rangkaian pendidikan tinggi awam Portugis, di peringkat pendidikan politeknik. Ini memberikan kesinambungan kepada tradisi, kerana Kota Viseu mempunyai hak istimewa untuk menjadi perintis dalam Pendidikan Pertanian di Portugal melalui penciptaan Sekolah Praktis Pertanian Viseu, dengan Dekrit 16 Disember 1852.

ESAV berhasrat untuk menghantar dan menyebarkan pengetahuan untuk melatih pelajar dengan tahap kompetensi yang tinggi dalam bidang pertanian, makanan dan sains veterinar; untuk menggalakkan penyelidikan terpakai dan penyelidikannya, pertukaran budaya, saintifik dan teknologi dengan institusi kebangsaan dan antarabangsa yang sama dan hubungan dengan komuniti perniagaan untuk menyumbang kepada pembangunan rantau dan negara.

Oleh sebab itu, tujuan ESAV adalah tiga kali ganda:

  • Pendidikan berkualiti melalui transmisi pengetahuan teknikal saintifik yang sentiasa dikemaskinikan dan tepat yang tertumpu kepada penggunaan teknologi utama untuk latihan pelajar dalam bidang pengeluaran pertanian dan zooteknik, ekologi dan landskap, perhutanan, biosistem, industri makanan dan kejururawatan pakar bedah veterinar.
  • Membangun hubungan dengan masyarakat, melalui sokongan teknikal dan saintifik, projek, penyampaian perkhidmatan, perundingan kepada syarikat, organisasi institusi di peringkat serantau, nasional dan antarabangsa. Dengan cara ini, dapat memberi maklumat, menyebarkan pengetahuan, menggerakkan sokongan dan keinginan, tidak diragukan lagi fakta asas untuk integrasi Sekolah di tengah. Kualiti pengajaran kami, dirangsang oleh kejayaan pelaksanaan prinsip-prinsip Perisytiharan Bologna, menunjukkan realiti ini dengan baik.
  • Pembangunan penyelidikan, eksperimen dan penyebaran ilmu pengetahuan dalam bidang pertanian, makanan dan sains veterinar, yang membolehkan kemajuan sektor pengeluaran masing-masing. Kegiatan ini dikuatkan oleh fakulti yang semakin berkualifikasi, yang berkomitmen secara kekal untuk menyumbang kepada kejayaan pendidikan para pelajar, sebagai bukti fakta ini peratusan doktor yang tinggi.

ESAV terletak di kawasan utama bandar Viseu, di Quinta da Alagoa, dengan kira-kira 23 hektar. Memiliki banyak kebudayaan, berdiri kebun anggur, kebun buah dan pokok zaitun. Ia juga mempunyai struktur pengeluaran ternakan untuk kambing, kambing, lembu, ayam dan arnab, serta Pusat Kejururawatan Veterinar dan makmal, dengan teknologi yang membolehkan pemerolehan kemahiran dalam pelbagai bidang sains teknikal.

Menerajui latihan yang bertujuan untuk mengintegrasikan sepenuhnya pelajar ke dalam kehidupan mereka, ESAV mempunyai staf pengajar dan kakitangan bukan pengajar yang berkelayakan dan bermotivasi. Juga menyumbang kepada kejayaan ESAV adalah pelajarnya yang dengan kesediaan, keupayaan dan keupayaan mereka bekerja membolehkan kerjasama yang sangat baik dalam penghantaran dan pemerolehan kemahiran.

Lokasi

Viseu

Escola Superior Agrária de Viseu - IPV

Alamat
Quinta da Alagoa - Estrada de Nelas, Ranhados

3500 - 606 Viseu, Daerah Viseu, Portugal
Telefon
+351 232 446 600

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami