Católica-Lisbon - Graduate School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan lebih dari 40 tahun yang lalu, Católica-Lisbon adalah Sekolah Ekonomi dan Pengurusan terkemuka di Portugal. Terletak di jantung Lisbon, Católica-Lisbon mempunyai reputasi lama untuk pengajaran inovatif dan penyelidikan akademik yang ketat. Sekolah ini amat komited terhadap kekukuhan intelektual, pemikiran kritikal, dan kecemerlangan akademik.

Católica-Lisbon juga mempunyai sambungan cemerlang kepada dunia korporat dan tahap penglibatan korporat yang tinggi di sekolah. Banyak alumni Católica-Lisbon memegang jawatan CEO atau duduk di papan eksekutif. Pencapaian alumni kami menunjukkan bahawa misi kami untuk membangunkan graduan cemerlang untuk kerjaya peringkat tinggi dalam Perniagaan dan Ekonomi sedang dipenuhi.

Católica-Lisbon telah membangunkan profil antarabangsa sejak beberapa tahun kebelakangan ini dengan merekrut kakitangan fakulti dari sekolah Amerika dan Eropah yang terbaik. Pada masa ini, lebih daripada satu pertiga profesor kami berasal dari luar Portugal, dengan 17 kewarganegaraan berlainan, dan 85% mempunyai Ph.D. Selain itu, sebilangan besar pelajar asing memilih untuk belajar di Católica-Lisbon dan pelajar kami mempunyai peluang untuk belajar di luar negara kerana banyak perjanjian pertukaran yang ditubuhkan dengan sekolah-sekolah antarabangsa terkemuka.

128295_CATOLICALISBONschoolphoto.jpg

Católica-Lisbon adalah Sekolah Perniagaan Portugis pertama yang akan diakreditasi oleh AACSB, EQUIS, dan AMBA dan salah satu sekolah yang sangat sedikit di dunia yang memegang akreditasi Triple Crown yang terkenal. Pengiktirafan ini oleh tiga agensi akreditasi utama untuk pendidikan pengurusan, mewakili pengiktirafan antarabangsa terhadap kecemerlangan akademik program kami, memastikan mereka memenuhi piawaian antarabangsa yang paling menuntut.

Católica-Lisbon adalah Sekolah Portugis yang pertama yang menjadi tempat di kalangan Sekolah Perniagaan Eropah teratas mengikut Financial Times. Católica-Lisbon secara konsisten menduduki tempat nombor satu Sekolah Perniagaan di Portugal. Selain itu, Católica-Lisbon telah dinamakan Program Gabungan Universiti CFA® pertama di Portugal oleh CFA® Institute, persatuan profesional pelaburan global yang menerima penghargaan CFA® yang berprestij. Program MSc inovatif kami dalam Pengurusan, Ekonomi dan Kewangan akan memberi anda asas yang kukuh dalam prinsip dan amalan, mengajar anda kemahiran dan konsep baru memperkayakan pemikiran anda dan melancarkan kerjaya anda dalam dunia perniagaan moden.

Program MSc Católica-Lisbon direka untuk graduan baru-baru ini dengan pengalaman profesional yang terhad, mencari untuk mendapatkan pengetahuan mendalam di kawasan tertentu dan melancarkan kerjaya mereka dalam bidang yang dipilih. Calon harus mempunyai pengalaman kurang dari 2 tahun pengalaman profesional yang diperolehi selepas kajian sarjana muda.

Kami berharap dapat mengalu-alukan anda ke kampus.

Lokasi

Lisbon

Alamat
Palma de Cima, 1649-023 Lisboa, Portugal
Lisbon, Lisbon, Portugal

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi