Catolica Porto Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PRESENTASI SEKOLAH

Católica Porto Business School adalah sekolah Universiti Katolik di Portugal, yang terkenal dengan perkembangan profesional perniagaan, yang memberi tumpuan kepada kemapanan dan menghormati individu. Selama lebih dari 25 tahun sekolah ini telah menjadi profesional latihan di bidang Ekonomi dan Pengurusan untuk konteks perniagaan global, yang kemudian mengikuti kerjaya kebangsaan atau antarabangsa. Sekolah ini mengekalkan ikatan industri yang kuat, yang membolehkan penyesuaian berterusan pembangunan kemahiran mengikut keperluan pasaran, mengakibatkan kadar inovasi program dan metodologi pengajaran dan pembangunan yang tidak henti-henti. Dimensi antarabangsa sekolah berpengalaman dengan melengkapkan kursus di luar negara melalui pertukaran atau program gelar berganda, dengan mengambil bahagian dalam minggu antarabangsa di luar negara, dengan menyelesaikan tugasan dan bekerja dalam kelompok dengan pelajar antarabangsa dan melalui penyelesaian banyak kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris oleh profesor yang dijemput dari rangkaian perkongsian antarabangsa kami.

Di peringkat sarjana, pembangunan teknikal dilaksanakan bersama dengan semua kemahiran lembut yang perlu untuk kebolehpasaran pelajar selepas program tiga tahun dan persediaan mereka untuk meneruskan pengajian mereka di sekolah perniagaan terbaik di seluruh dunia. Di peringkat induk, kami menyediakan lebih profesional khusus mengikut kawasan fungsional atau industri. Portfolio program kami disiapkan dengan program MBA dan kursus eksekutif dalam pelbagai bidang khusus untuk pembangunan profesional perniagaan sepanjang hayat mereka. Pada masa ini, Sekolah menawarkan program di Portugal, Angola, Brazil dan Mozambique dan terus bekerja pada pengembangannya ke geografi baru.

Sekolah ini mempunyai aktiviti penyelidikan yang tersusun di dua pusat penyelidikan dan dua makmal. Bermula dengan terdapat CEGE, yang menganjurkan semua projek penyelidikan asas dan merupakan pusat penyelidikan yang diakui oleh Yayasan Portugis untuk Sains dan Teknologi (FCT). Kemudian, kami mempunyai BeoLab dan Slab yang memegang projek penyelidikan yang digunakan dalam bidang ekonomi tingkah laku dan pengurusan perkhidmatan. Akhir sekali, CEGEA adalah pusat penyelidikan yang terutamanya menumpukan pada perkhidmatan penyelidikan dan perundingan.

Selamat datang ke sekolah kami!

MISI, VISI DAN NILAI

Misi

Menyediakan profesional perniagaan global dengan tumpuan yang kuat ke atas keusahawanan, kemampanan dan penghormatan bagi individu, menjangka keperluan masa depan organisasi dan mempromosikan pembangunan pengetahuan ilmiah dan penerapan.

VISI

Sekolah ini bertujuan untuk menjadi rujukan nasional dan antarabangsa dalam pembangunan profesional perniagaan yang lengkap, melalui pengajaran yang ketat dan berkelayakan, melalui hubungan perniagaan yang kuat dan melalui inovasi metodologi pengajaran. Kami berhasrat untuk menjadi rujukan nasional dan antarabangsa dalam penyelidikan dalam bidang ekonomi dan pengurusan. Kami mahu Católica Porto Business School berdiri sebagai tempat kerja yang menarik, yang dicari oleh kedua-dua ahli akademik dan penyelidik terkemuka.

VALUES

  • Kecemerlangan
  • kemampanan
  • Menghormati Individu

Lokasi

Porto

Alamat
R. de Diogo Botelho 1327, 4169-005 Porto, Portugal
4169-005 Porto, Daerah Porto, Portugal
Telefon
+351 22 619 6200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi