University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

WroclawUni02

Sekiranya anda mahukan lebih banyak maklumat mengenai program pengajian yang menarik ini, Universiti Wrocław yang terkenal, bandaraya Wrocław yang meriah dan kehidupan pelajar yang menarik, sila lawati laman web kami di sini .

Universiti Wrocław mempunyai sejarah yang kaya lebih daripada tiga abad. Ditubuhkan oleh Leopold I Habsburg universiti itu berkembang dari sekolah sederhana yang dikendalikan oleh Jesuit menjadi salah satu institusi akademik terbesar di Poland. Pada awal abad ke-19, universiti itu mempunyai lima Fakultas: falsafah, teologi Katolik, teologi evangelikal, undang-undang, dan perubatan. Kemudian ia diperluaskan oleh banyak bahagian, makmal dan muzium semula jadi, yang wujud sehingga hari ini. Hari ini, tumpuan pertama dan utama Universiti Wroclaw adalah penyelidikan saintifik. Para ulama kami mempunyai banyak hubungan dengan rakan-rakan penyelidik mereka dari institusi pengajian tinggi lain di Poland dan di seluruh dunia. Kejayaan penyelidik kami baru-baru ini diiktiraf oleh pihak berkuasa Poland, yang meningkatkan pembiayaan untuk kedua-dua peralatan dan penyelidikan di Universiti kami dengan 80% berbanding tahun sebelumnya. Inkubator Keusahawanan Akademik adalah unit baru Universiti Wrocław yang direka untuk membantu para pelajar dalam memulakan perniagaan mereka sendiri dengan menyediakan nasihat keusahawanan percuma, menganjurkan persidangan, seminar, subsidi pelaburan terpilih dan menawarkan ruang pejabat. Inkubator Akademik Keusahawanan bekerja sama dengan Taman Teknologi Wrocław, sebuah pusat teknologi dengan makmal, ruang pejabat, pusat persidangan dan peralatan multimedia moden. Objektif Taman Teknologi adalah untuk mewujudkan syarat-syarat penggunaan potensi sains dan industri Wrocław dan rantau ini dan untuk merangsang industri teknologi canggih. Universiti Wrocław berbangga menjadi salah satu pemegang sahamnya. Hari ini, University of Wrocław adalah universiti terbesar di rantau ini dan mengajar lebih 40,000 pelajar dan sekitar 1300 pelajar kedoktoran di 10 Fakulti. 9000 pelajar lulusan dari Universiti setiap tahun. WroclawUni01

Fakulti Undang-Undang, Pentadbiran, dan Ekonomi

Fakulti Undang-undang, Pentadbiran, dan Ekonomi adalah salah satu yang terbesar di Poland. Tradisinya bermula dari sekolah undang-undang Prusia yang ditubuhkan pada tahun 1811. Lebih 12,000 pelajar diajarkan di Fakulti ini sebanyak 200 sarjana dan 170 pelajar mendaftar di Ph.D. program. Fakulti menawarkan program pertukaran antarabangsa dan bangga menjadi tuan rumah pelajar antarabangsa dari negara-negara Eropah, Rusia, Kazakhstan, dan Afrika. Pelajar boleh menjadi ahli kelab dan masyarakat dan mengambil bahagian dalam persidangan dan simposium negara dan antarabangsa. Bidang pengajian:

 • Undang-undang
 • Pentadbiran
 • Ekonomi

Penyelidikan: Bidang kepakaran termasuk:

 • Sejarah Poland dan undang-undang Poland
 • Undang-undang pentadbiran, sivil, hukuman, kewangan dan swasta
 • Undang-undang antarabangsa dan Eropah
 • Teori ekonomi

Hubungan Antarabangsa: Fakulti mempunyai perkongsian akademik dengan sekitar 40 institusi di lebih daripada 18 buah negara di seluruh dunia, termasuk:

 • Pusat Pengajian Tinggi Hidalgos di Mexico,
 • Pusat Undang-Undang Perlembagaan Amerika Latin di Buenos Aires,
 • Sekolah Undang-undang Jerman,
 • Pusat Pengajian Siswazah, Strasbourg
 • Institut CEDIMES, Perancis
 • Kursus Bahasa Inggeris Cambridge dan Inggeris.

Kemudahan: salah satu perpustakaan undang-undang terbesar di Poland dengan peralatan terkini, dewan kuliah, bilik darjah, makmal komputer dan ruang belajar dengan akses ke Internet dan pangkalan data

Lokasi

Wrocław

Alamat
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Lower Silesian Voivodeship, Poland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami