Polonia University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Polonia University dihubungkan dengan Studium Generale, universiti Paulinian yang ditubuhkan oleh edaran kepausan pada 3 April 1671, untuk biara di Jasna Góra. Ijazah kedoktoran teologi dan falsafah dianugerahkan oleh Studium Generale, dan pada abad kelapan belas dan kesembilan belas, kira-kira 120 sarjana menerima ijazah. Kehebatan 'The Library' di Jasna Góra meletakkan asas untuk standard tinggi sekolah. Terdapat lebih daripada 13,000 lama, jumlah berharga, dikategorikan kepada lapan belas disiplin, termasuk antara lain: Perubatan; Matematik; Undang-undang; Kesusasteraan; Sejarah. Malangnya, dari 14 Oktober 1857, pada masa Partition Later Poland, Studium Generale digantung.


Tetapi pada tahun 1992, dengan kemunculan Republik Ketiga Poland, dan selaras dengan Akta Pendidikan Tinggi 12 September 1992, Universiti Luar Negara dan Ekonomi diasaskan. Dari Jasna Góra, Naib Jeneral Pauline menjadi institusi yang baru dibentuk, Chancellor Besar. Sekolah ini mempunyai tiga fakulti: Kemanusiaan; Ekonomi dan Pengurusan; Undang-undang dan Pentadbiran. UFLE menawarkan dua puluh lima jenis pengajian ijazah dan tujuh kemungkinan untuk kajian pasca siswazah. Selama sepuluh tahun, pelajar telah lulus dari UFLE dengan gelar BA dan MA. Kemudian pada 19 Julai 2001, dengan keputusan Menteri Pendidikan, Universiti Bahasa Asing dan Ekonomi menjadi Polonia University .


Sebelum UFLE menjadi Polonia University , lebih daripada lima ribu pelajar telah bermatematik dan kakitangan pelbagai fakulti telah terlibat dalam penyelidikan jangka pendek dan jangka panjang. Terdapat penyertaan dalam projek antarabangsa yang dibiayai oleh Kesatuan Eropah dan lain-lain. Hari ini pembangunan pertukaran saintifik dan didaktik antarabangsa terus berkembang pesat, terima kasih kepada kerjasama yang teratur Polonia University menikmati luar negara dengan tujuh puluh lapan institusi pengajian tinggi. Kedua-dua pelajar dan fakulti telah menandatangani kontrak dengan universiti dan kolej di luar negara.

The White Eagle, dalam tradisi tahun 1919, menjadi lambang Polonia University di Częstochowa. Burung helang memakai mahkota yang dihiasi dengan salib dan memegang cabang-cabang cabang laurel dan sawit, simbol kemuliaan, kehormatan, kemenangan, dan ketabahan. Dilontarkan pada payudaranya adalah perwakilan dari pelindung universiti kami, Our Lady of Częstochowa di Jasna Góra. Sapientia Aedificavit Sibi Domum - Kebijaksanaan Telah Membina Rumah ini - telah diambil sebagai moto untuk sekolah kami; ia adalah makna Studium Generale pada peti besi pada abad ke-18 di Jasna Góra.

Lokasi

Częstochowa

Alamat
Polonia University in Częstochowa
ul. Pułaskiego 4/6

POLAND

42-200 Częstochowa, Silesian Mazowieckie, Poland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami