Pomeranian Medical University in Szczecin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pomeranian Universiti Perubatan di SzczecinPomeranian Perubatan Universiti di Szczecin adalah awam (milik) universiti dengan sepenuh masa, sistem antara dinding pengajian. Tahap kelayakan diadakan: program ijazah sarjana; diploma pendidikan tinggi; program kitaran panjang.

Terdapat dua fakulti di Universiti yang menawarkan pengajian dalam Bahasa Inggeris:
1. Fakulti Perubatan
2. Fakulti Perubatan & Pergigian

Pomeranian Universiti Perubatan di Szczecin menawarkan pengajian dalam bahasa Inggeris sejak tahun 1996 di Fakulti Perubatan dan Fakulti Pergigian sejak 2006. Pada masa ini, Pomeranian Universiti Perubatan di Szczecin mempunyai lebih 600 pelajar Program Bahasa Inggeris di kedua-dua Perubatan dan Pergigian Fakulti. Lebih 250 pelajar telah berjaya menamatkan pengajian di Fakulti Perubatan. Setiap tahun University menawarkan 100 kerusi di Fakulti Perubatan dan 30 kerusi di Fakulti Perubatan & Pergigian.


MAKLUMAT MENGENAL PASTI TAHAP PENDIDIKAN

Poland sebagai ahli Kesatuan Eropah hendaklah terus berkuat kuasa dan berkesan sepenuhnya daripada Arahan 2005/36 / EC Parlimen Eropah dan Majlis 7 September 2005 mengenai pengiktirafan kelayakan profesional. Pomeranian Universiti Perubatan di Szczecin menawarkan kurikulum serasi dengan arahan EU termasuk sistem ECTS.

Tamat pengajian dari Pomeranian Universiti Perubatan di Szczecin kedua-duanya dari Fakulti Perubatan dan Fakulti Perubatan & Pergigian memberi kuasa kepada:
1. akses kepada kajian lanjut: kemungkinan untuk memohon untuk pengajian siswazah dan kajian kedoktoran;
2. mula prosedur Peperiksaan Akhir Perubatan [Lekarski Egzamin Końcowy];
3. memohon permit untuk mengamalkan profesion ini.

Perpustakaan Utama Universiti mempunyai kekal (percuma untuk pelajar) Akses kepada pangkalan data Internet seperti: MEDLINE, SCOPUS, Science Direct, Wiley dalam talian Perpustakaan, UpToDate; ERIC, Science Direct; Koleksi Cochrane; ProQuest Sains dan Teknologi; Perpustakaan Perubatan ProQuest; EndNote Web; EBSCO; McGraw-Hill; MedTube; dan lain-lain

Universiti bekerjasama dengan banyak lagi perubatan sekolah, hospital dan klinik-klinik di Eropah. Pelajar yang mempunyai gred yang tinggi boleh memasuki program Erasmus. PMU telah menandatangani perjanjian dengan Universiti-universiti di Jerman, Perancis, Itali dan Sepanyol. Ini menyebabkan kemungkinan latihan praktikal dan pertukaran saintifik untuk tenaga pengajar dan juga untuk para pelajar.

Pelajar-pelajar mendapati bahawa Szczecin adalah sebuah bandar yang meriah dengan pelbagai jenis kemudahan sosial, kebudayaan dan rekreasi lain di rantau ini. Dengan mengkaji di Szczecin satu mendapat manfaat tambahan untuk belajar tentang budaya baru. Secara semula jadi, kajian perubatan mengambil banyak kehidupan seharian pelajar, tetapi Szczecin boleh menyediakan spektrum luas aktiviti yang boleh dilakukan pada masa lapang anda. Aktiviti terdiri daripada golf, bola sepak dan sukan gimnasium untuk boling, kolam renang dan pub merangkak. Bandar ini mempunyai kehidupan budaya yang luas dengan sendiri filharmonik orkestra, opera, galeri seni, kelab-kelab dan lain-lain Dari semasa ke semasa cuaca boleh menjadi suram dan seseorang boleh mendapatkan nostalgia atau agak sedih dan ia hanya semulajadi untuk mahu untuk bersembunyi di bawah selimut dengan buku atau filem yang baik pelajar PUM mendapatkan ke dalam tabiat mencari tempat yang lebih tinggi daripada bertemu rakan-rakan, berehat atau hanya menghirup cawan kopi panas. Szczecin mempunyai banyak tempat-tempat tersebut. Memandangkan hakikat bahawa pelajar Program Bahasa Inggeris adalah dari pelbagai penjuru dunia, pengajian di PMU menawarkan bukan hanya satu latihan yang sangat baik untuk doktor masa depan atau doktor gigi, tetapi juga peluang terbaik untuk hidup dan bekerja dalam persekitaran yang pelbagai di mana seseorang boleh belajar bahasa baru, memahami budaya lain atau melihat pendekatan saintifik yang berbeza dan teknik.

Empat Sebab Kaji Perubatan di Poland

1. Ia mempunyai kemudahan state-of-the-art.

Pada bulan Mei tahun 2013, satu pasukan pembedahan Poland menjadi yang pertama untuk mencapai yang sebelum ini tidak dapat difikirkan: a pecah tanah, menyelamatkan nyawa, muka penuh pemindahan. Bukan sahaja pembedahan, di mana pesakit berusia 33 tahun menerima pemindahan kulit-dan-tulang selepas kehilangan hidung, rahang atas dan pipi dalam kemalangan, tetapi ia juga merupakan tempoh masa yang paling cepat di dunia bagi apa-apa operasi yang rumit . "Pemindahan muka yang luar biasa rumit, prosedur agak jarang berlaku yang biasanya memerlukan persediaan yang banyak, biasanya bulan atau tahun," kata The Daily Mail.

Di barisan hadapan dalam ini dan pelbagai bidang perubatan yang lain, terima kasih kepada semua yang canggih dan kakitangan yang pakar? Poland.

2. Jika anda bertutur dalam Bahasa Inggeris, anda sudah bersedia.

Bimbang kerana anda tidak bercakap Poland? Jangan. Semua sekolah-sekolah perubatan Poland menawarkan pengajian dalam bahasa Inggeris di seluruh bidang khusus termasuk farmasi, kejururawatan dan fisioterapi.

3. Anda akan berada dalam syarikat yang sangat baik.

pelajar antarabangsa membentuk 8.58 peratus badan pelajar jumlah universiti perubatan Poland dengan pelajar dari Norway, Sweden, Amerika Syarikat, Arab Saudi, dan Kanada mengungguli senarai negara yang menghantar. Sebagai sebahagian daripada proses Bologna, universiti Poland memberikan darjah diiktiraf di seluruh Eropah dan diiktiraf oleh banyak institusi yang paling terkenal di dunia ini. Poland juga bekerjasama dengan universiti-universiti di seluruh dunia. Mengenai restoran? Bukan sahaja anda akan mempunyai peluang untuk belajar di samping badan pelajar yang pelbagai, tetapi anda juga akan mempunyai peluang untuk meluaskan rangkaian anda dan membuat sambungan - bukan sahaja di Poland tetapi di seluruh dunia.

4. Anda akan menghabiskan kurang untuk berkualiti tinggi.

Menurut Persatuan Amerika Kolej Perubatan (AAMC), kos purata satu tahun sekolah perubatan awam, termasuk tuisyen, yuran dan insurans kesihatan, di Amerika Syarikat adalah $ 34.592 dalam negeri dan $ 58.668 di luar negeri dalam 2016- 2017 tahun akademik. tuisyen sekolah swasta dan yuran, sementara itu, melonjak di atas $ 50,000. Dan angka ini tidak termasuk caj yang dikenakan di luar universiti, seperti perumahan, buku, dan makanan.

Kos ijazah perubatan adalah jauh lebih rendah di Poland, menurut angka daripada Kementerian Sains dan Pengajian Tinggi: kajian sepenuh masa di sekolah-sekolah awam adalah percuma untuk pelajar Poland dan juga pelajar antarabangsa yang memenuhi syarat-syarat tertentu, termasuk warga EU / EEA. pelajar antarabangsa yang lain masih akan menjaringkan tawar-menawar - membayar hanya EUR 3,000 (kira-kira USD 3,200) setiap tahun untuk kajian. Bukan itu sahaja, tetapi mereka juga menikmati kos yang jauh lebih rendah yang hidup berbanding di Amerika Syarikat dan seluruh Eropah.

Lokasi

Szczecin

Alamat
Pomeranian Medical University in Szczecin
Rybacka 1

Szczecin, Pomerania Barat, Poland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: