Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University adalah institusi pengajian tinggi yang terakreditasi dan tidak awam yang sedang berkembang dengan momentum yang belum pernah terjadi sebelumnya. Sejarah universiti mungkin pendek, tetapi ia kaya dan membuktikan sebagai kejayaan yang tiada tandingannya. Bermula dari awal pada tahun 2000 institusi telah berkembang dengan pantas. AFMKU bermula dari idea pada tahun 1998 yang telah diubah menjadi pelukis oleh bapa pendiri. Dalam langkah seterusnya, apabila pentauliahan menteri, institusi itu ditubuhkan secara rasmi (2000) dan mula berfungsi di bangunan yang disewa di beberapa lokasi di Krakow. Pada masa itu, tawaran akademiknya meliputi 5 bidang pengajian (hubungan antarabangsa, kajian keluarga, pemasaran, pengurusan dan pentadbiran) dan hanya lebih sedikit daripada 1200 pelajar yang mendaftar pada tahun pertama, yang dengan sendirinya merupakan pencapaian yang besar - adalah institusi pengajian tinggi bukan awam pertama di Poland untuk memulakan tawaran yang begitu luas.

Kini, ia adalah pusat akademik yang berkembang pesat dan berpusat di bandar kedua terbesar di Poland, Krakow, bandar terkenal dengan tradisi akademik yang sangat kaya yang akan kembali ke atas 600 tahun. Dalam 6 fakulti, kami menawarkan 21 bidang pengajian kepada hampir 9,000 pelajar. Kami telah membina Kampus yang canggih, yang terdiri daripada pentadbiran universiti, kemudahan pengajaran yang sangat baik, makmal komputer, kafeteria, kedai, pejabat doktor, gimnasium, perpustakaan, organisasi pelajar, studio tv, galeri seni, hotel universiti dan lebih lagi. Kemajuan yang luar biasa yang kami telah buat dapat dilihat dengan jelas dalam perkembangan tawaran akademik kami yang berlaku dalam jangka masa yang singkat ini sejak penubuhannya.

Kampus universiti terletak di lokasi yang sangat baik dengan akses mudah dari stesen keretapi dan bas serta lapangan terbang antarabangsa. Ia terletak di pusat bandar di bank Vistula kira-kira tiga kilometer dari pusat bersejarah metropolis - daya tarik kelas dunia pelancong, Old Town, hanya berjalan kaki tiga puluh minit perjalanan atau sepuluh minit perjalanan pada salah satu kerap perkhidmatan bas atau trem. Pasaraya, pusat membeli-belah, kompleks pawagam semuanya dalam jarak berjalan kaki.

Lokasi

Kraków

Alamat
Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1
30-705

Kraków, Poland Wilayah Voivodeship, Poland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: