emlyon business school

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dicipta pada tahun 1872 dan berpangkalan di Lyon, Perancis, dengan pelbagai kampus antarabangsa, em lyon sekolah perniagaan adalah sebuah sekolah perniagaan Eropah bahagian yang dikhaskan untuk pembelajaran sepanjang hayat untuk pengurusan keusahawanan dan antarabangsa. institusi itu kedudukan dalam 100 teratas di dunia untuk Global Employability (# 2 Sekolah Perniagaan di Perancis, # 64 di dunia) oleh The Times Higher Education dan menonjol di kalangan sekolah-sekolah perniagaan beberapa seluruh dunia dianugerahkan tiga akreditasi antarabangsa (AMBA, EQUIS dan AACSB).

Dengan talian dengan berasaskan konsep "pembuat awal" di mana pelajar digalakkan untuk membangunkan semangat keusahawanan mereka dan percubaan, sekolah perniagaan EMLYON adalah tempat di mana anda memupuk idea-idea anda untuk membuat mereka menjadi kenyataan. Hari ini, menjadi pembuat bermakna mengawal nasib anda, yang merupakan pelakon dan usahawan kewujudan anda, dan bergerak dari Do-It-Yourself untuk Do-It-Bersama-sama dengan semangat kerjasama. Konsep ini mencerminkan visi EMLYON perniagaan sekolah usahawan: individu, yang cuba, eksperimen, membuat kesilapan, bermula sekali lagi dan belajar yang berterusan. Usahawan dari sekolah perniagaan EMLYON adalah pembuat dan penggerak awal. Beliau adalah seorang pembuat awal.

Pengetahuan dalam latihan adalah berdasarkan kedua-dua teori dan pada hari-hari pengurusan syarikat.

Kualiti yang tersendiri berteraskan inovasi pengajaran dan pendekatan keusahawanan untuk pendidikan pengurusan.

5 Kampus

  • em sekolah perniagaan lyon terletak di persekitaran yang menyenangkan luar bandar hanya 15 minit dari pusat bandar Lyon. Bangunan-bangunan moden yang terletak di taman seluas 18 ekar yang besar menyediakan 30,000m² pejabat dan ruang pengajaran dilengkapi dengan rangkaian WIFI.
  • Shanghai kampus - Ledakan ekonomi di China, kuasa ekonomi ke-3 terbesar di dunia dan integrasi secara beransur-ansur model ekonomi dan budaya Asia dalam proses globalisasi telah secara drastik mengubah persepsi barat tradisional.
  • Sebuah laman ultra yang berkaitan dan inovatif, kampus Paris itu adalah sebahagian daripada globalisasi approach.The 5,500 m² kampus gaya Haussmann em lyon sekolah perniagaan 's terletak di tengah-tengah Paris, di sebelah "Gare de Lyon" stesen kereta api.
  • em lyon sekolah perniagaan juga mempunyai sebuah kampus yang terletak di Saint Etienne, Perancis dan Casablanca, Maghribi.

Selain itu, rujukan budaya di Eropah dan di dunia berbahasa Inggeris di China berhadapan dengan nilai-nilai dan pendekatan yang sama sekali berbeza. Menyimpan pemerhatian ini dalam fikiran, kampus ini bertujuan untuk mendedahkan pelajar kepada budaya Cina khususnya dan kepada budaya Asia Timur amnya.

Fakulti Komposisi dan Pertubuhan

Fakulti ini terdiri daripada 113 profesor sepenuh masa dan dianjurkan di 4 jabatan:

  • Pasaran dan Inovasi
  • Strategi dan Pertubuhan
  • Ekonomi, Kewangan, Kawalan
  • Pengurusan, Undang-undang dan Sumber Manusia

Kedudukan sekolah:

The Times Higher Education # 2 Business School di Perancis # 64 di dunia Employability Universiti Global Kedudukan 2015

Lokasi

Lyon

Alamat
emlyon business school
Lyon-Ecully Campus
23, av. Guy de Collongue

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Perancis

Shanghai

Alamat
emlyon business school Asian Campus
2F, Global Education Center, East China Normal University
N°3663 Zhong Shan North Road

200062 Shanghai, Shanghai, China

Paris

Alamat
emlyon business school
Paris Campus
15 Boulevard Diderot

75012 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi