Unviersité Paris-Saclay

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Unviersité Paris-Saclay diiktiraf untuk kualiti penyelidikan yang luar biasa. Ia dinilai di kalangan universiti terkemuka Perancis di peringkat Shanghai, dan telah mengumpulkan pelbagai anugerah berprestij dan penghormatan seperti 2 Hadiah Nobel dalam fizik dan 4 Pingat Bidang. Sebagai sebuah institusi pelbagai disiplin UPSay terdiri daripada lima fakulti, tiga institut teknologi dan satu sekolah kejuruteraan. Ia juga termasuk institusi komponen (CentraleSupélec, AgroParisTech, Ecole normale supérieure Paris-Saclay dan sekolah lepasan Institut d'optique) dan universiti bersekutu anggota kami (UVSQ dan UEVE) memperluaskan lagi latihan, penyelidikan dan inovasi.

65,000 pelajar belajar di UPSay, termasuk kira-kira 10 000 pelajar antarabangsa.

Paris-Saclay adalah institusi penyelarasan master SERP.

Sarjana SERP adalah bahasa Inggeris mengajar program dua tahun yang dibiayai oleh program Erasmus Suruhanjaya Eropah

Ia mengumpulkan 4 universiti penyelidikan terkemuka di Eropah:

  • Paris-Saclay University, Perancis (institusi penyelaras)
  • Adam Mickiewicz University, Poland
  • Universiti Genoa, Itali
  • Universiti Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova Universiti Genoa (UNIGE) dianjurkan di 5 Sekolah (Matematik-Fizik dan Sains Alam, Sains Perubatan dan Farmasi, Sains Sosial, Sains Humanistik, dan Politeknik), 22 Jabatan, dan 14 Pusat Disiplin. UNIGE menawarkan 178 Kursus Universiti yang dihadiri oleh kira-kira 40,000 pelajar. Ia menganjurkan 14 Sekolah Doktor Falsafah. Terima kasih kepada beberapa perkongsian di seluruh dunia, Universiti kini menjadi tuan rumah lebih daripada 3000 pelajar asing.

Universiti Adam Mickiewicz di Poznan (AMU) adalah institusi akademik utama di Poznan dan universiti ketiga terbesar di Poland. Penduduk pelajarnya hampir 49 000 pelajar. Universiti ini merupakan pusat kecemerlangan akademik, di mana penyelidikan dan pengajaran saling menguntungkan. Universiti secara berterusan memperluas dan mengemas kini program penyelidikan dan kandungan kurikulum pengajian, dengan penekanan khusus terhadap sifat interdisipliner dan antarabangsa mereka. AMU adalah ahli: EUA - Persatuan Universiti Eropah, EUCEN - Rangkaian Pendidikan Berterusan Universiti Eropah, Kumpulan Universiti Compostela, Kumpulan Santander - Rangkaian Universiti Eropah, Rangkaian Tematik Kimia Eropah dan Rangkaian Penyelidikan Eropah yang lain.

Universidade Do Porto Universiti Porto (UPORTO) adalah salah satu institusi pengajian tinggi dan penyelidikan terbesar di Portugal dengan sekitar 32,500 pelajar, 2,300 ahli akademik dan penyelidik. Ia adalah salah satu universiti terbaik di dunia yang berpartisipasi dalam ranking kebangsaan dan antarabangsa: Times Higher Education 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Ia mempunyai 14 Fakulti, 1 Sekolah Perniagaan dan 60 Unit Penyelidikan. UPORTO juga merupakan pengeluar utama sains di Portugal, yang bertanggungjawab terhadap 24% artikel saintifik yang dihasilkan di negara ini.

Lokasi

Orsay

Alamat
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Perancis

Genoa

Alamat
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

16146 Genoa, Liguria, Itali

Poznań

Alamat
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Greater Poland Mazowieckie, Poland

Porto

Alamat
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Daerah Porto, Portugal

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami