University of TOURS

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of TOURS adalah sebuah universiti Eropah yang tegas yang telah menubuhkan kempen tindakan dalam strategi Eropah 2020, yang bertujuan untuk membangunkan "pertumbuhan yang bijak, mampan dan inklusif". Melalui misi pendidikan dan penyelidikan yang lebih tinggi, University of TOURS memainkan peranan utama dalam penyelidikan, pembangunan, dan meningkatkan kapasiti saintifik, budaya dan profesional sebanyak mungkin individu.

Terbuka ke dunia, kerjasama University of TOURS kerjasama dan pertukaran dengan secara aktif mengambil bahagian dalam penubuhan Kawasan Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Eropah yang berpunca dari Proses Bologna.

Sebuah penubuhan awam sektor multidisiplin dan kesihatan, universiti mempunyai potensi dan aset yang tinggi yang memastikan ia memenuhi piawaian pendidikan dan penyelidikan tinggi Eropah. Sebagai peneraju yang terkenal dalam persekitaran ekonomi, sosial dan budaya, University of TOURS merupakan penubuhan yang canggih dan inovatif yang mempromosikan nilai-nilai kemanusiaan yang sangat berakar di rantau yang melimpah dengan sejarah dan warisan budaya.

University of TOURS mengesahkan dua mottos berikut:

"Satu tidak dilahirkan sebagai Man, satu menjadi Man" - Erasmus

"Pengetahuan tanpa hati nurani adalah kehancuran jiwa" - François Rabelais

Lokasi

Lawatan

Université François Rabelais

Alamat
60 rue du Plat D'Etain
Tours

37000 Lawatan, Pusat-Val de Loire, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami