Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Université de Lorraine !

Rantau Lorraine telah menjadi duchy bebas di Timur Laut Perancis apabila ia mewujudkan universitinya pada tahun 1572. Sepanjang Sejarah, rantau ini dibahagikan beberapa kali ke dalam bahagian "Perancis" dan bahagian "Jerman", sebelum disatukan dan pasti termasuk dalam Perancis pada permulaan abad ke-20. Kerana sejarah yang kompleks dan kaya ini, dua bandar besar berkembang: Metz di Utara dan Nancy di Selatan.

Di Nancy, tiga universiti ditubuhkan pada abad ke-20, antaranya Institut Politeknik Nasional yang menggabungkan beberapa sekolah kejuruteraan. Di Metz, universiti pertama muncul pada tahun 1970.

Pada 1 Januari 2012, selepas beberapa tahun penyediaan, empat universiti ini bergabung menjadi satu, membentuk Université de Lorraine . Universiti ini mempunyai lebih daripada 50 000 pelajar, dekat dengan 6 800 ahli kakitangan, di antaranya 3 700 guru dan pencari, dan banyak bangunan dan kampus yang diedarkan di seluruh rantau.

1 jam 30 minit dari Paris oleh TGV dan di tengah Greater Wilayah (Belgium, Luxemburg, Jerman), rantau Lorraine menyediakan suasana yang menyenangkan bersama-sama dengan kehidupan budaya yang kaya.

Pada tahun 2013 menurut akhbar Perancis, Le Figaro-étudiant, Nancy dinilai oleh pelajar untuk menjadi bandar terbaik untuk belajar!

Université de Lorraine adalah universiti awam Perancis

Ia menawarkan kepada hampir 52,000 pelajar pelbagai kajian, dalam semua bidang, dan sesuai dengan model Bologna (sarjana / tuan / doktor).

Ia juga mencadangkan diploma Perancis khusus seperti DUT dalam pelbagai bidang (2 tahun diploma kejuruan yang sering diikuti oleh tahun tambahan untuk mendapatkan ijazah sarjana muda kejuruan) atau diplôme d'ingénieur, ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan dan perindustrian pengurusan.

Kajian-kajian ini berkaitan dengan penyelidikan peringkat tinggi dalam bidang-bidang yang berbeza dan mendapat manfaat dari kemahiran khusus tinggi dan kemudahan dan infrastruktur berteknologi tinggi, apabila perlu. Sila berasa bebas untuk meneroka lebih terperinci organisasi dan kerja Sistem Pendidikan Perancis.

Pelajar antarabangsa mempunyai peluang untuk menghabiskan satu atau lebih semester di Université de Lorraine melalui beberapa program pertukaran. Mereka juga dijemput untuk memohon salah satu daripada kurikulum antarabangsa kami, di mana semua atau sebahagian kursus diajar dalam bahasa Inggeris. Dan tentu saja, adalah idea yang sangat baik untuk menggunakan peluang tinggal bersama kami untuk belajar bahasa Perancis; untuk itu, kami mempunyai tawaran penuh latihan bahasa dalam bahasa Perancis.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Peksel

Dialog Ilmu

Université de Lorraine menggalakkan inovasi menerusi dialog pengetahuan , mengambil kesempatan daripada pelbagai dan kekuatan bidang saintifiknya, dan bertujuan untuk mempromosikan pemindahan pengetahuan untuk mengairi inovasi dan pertumbuhan ekonomi serta kemajuan sains asas.

Sebagai universiti di seluruh rantau, Université de Lorraine adalah pelakon utama pembangunan ekonomi dan sosial, membina hubungan antara budaya dan hubungan antara, menyelaraskan dasar penyelidikan serantau, dan memberi akses kepada pendidikan tinggi kepada seberapa ramai penduduk yang mungkin.

Université de Lorraine menawarkan kurikulum dalam semua bidang pengetahuan: sains, kesihatan, teknologi, sains kejuruteraan, sains sosial dan sosial, undang-undang, ekonomi, pengurusan, seni, kesusasteraan, dan bahasa. Tumpuan khusus diberikan kepada silang antara bidang dan kemahiran, untuk membantu pelajar mengembangkan Pathway mereka sendiri.

Université de Lorraine mencadangkan spektrum aktiviti antarabangsa yang besar

 • Pertukaran pelajar yang sedang dalam perjalanan dan keluar (kira-kira 1.500 pelajar menghabiskan sekurang-kurangnya satu semester di luar negara semasa pengajian mereka, 15% daripada pelajar kita memulakan pengajian mereka di salah satu dari kira-kira 100 negara asing).
 • Diploma yang dikongsi dengan universiti lain: sekitar 60 diploma bersama, termasuk 7 program induk Erasmus Mundus.
 • Kerjasama penyelidikan:
  • Banyak PhD bersama: 11% daripada PhD kami dikongsi dengan universiti asing;
  • Kumpulan atau makmal bersama universiti asing;
  • Hampir 30% daripada penerbitan kami ditandatangani bersama para saintis dari negara lain.
 • Mobiliti pelajar, Ph.D. pelajar dan post dokument, ahli fakulti dan kakitangan pentadbiran, untuk menyatukan integrasi antarabangsa kami. Universiti ini mempunyai dasar yang aktif untuk menggalakkan pergerakan keluar, dan memudahkan dan memudahkan pengambilan orang yang masuk.

Di luar keterbukaan umum ini, strategi antarabangsa kami dibina pada 3 tahap yang beransur-ansur

 • Mempunyai sempadan dengan 3 negara lain, adalah wajar bahawa Lorraine terlibat dalam pembentukan hubungan rentas sempadan di Wilayah Greater (Lorraine, Jerman, dan Jerman yang berbahasa Jerman, Lorraine, Jerman Länder dari Rheinland-Pfalz dan Saarland ). Université de Lorraine adalah pemain utama dalam pembinaan ini, melalui banyak kerjasama dua hala dengan universiti-universiti di rantau ini, tetapi juga melalui peranan aktifnya dalam membangunkan University of the Greater Region , di mana ia dikaitkan dengan Universiti Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxembourg, dan Liège.
 • Université de Lorraine berhasrat untuk membina hubungan dengan rangkaian universiti-universiti Eropah yang berkongsi orientasi utamanya: interdisciplinarity dan dialog bidang pengetahuan , di dalam universiti yang meliputi spektrum saintifik yang luas, tetapi dengan orientasi penstrukturan di sekitar kejuruteraan, diambil secara luas.
 • Manakala kita mempunyai banyak perkongsian antarabangsa di seluruh dunia , sesetengah laman web mempunyai potensi untuk memfokuskan beberapa kerjasama, dalam penyelidikan dan pengajaran, dalam pelbagai bidang. Université de Lorraine ingin menegaskan perkongsiannya dengan laman-laman ini , dengan menstrukturkan kerjasamanya dalam entiti yang diiktiraf dan disokong kuat. Ini adalah yang pertama dan paling penting untuk kerjasama Perancis-Jerman, yang Université de Lorraine telah menubuhkan Pusat Perancis-Jerman khusus untuk Lorraine , (CFALOR). Perkongsian ini juga telah ditubuhkan di Maghribi , di Kazakhstan , dan di China (terutamanya di Wuhan), dan matlamatnya adalah untuk memberi tumpuan kepada sekitar 10 tapak atau wilayah di dunia.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:


Université de Lorraine

Kursus ini bertujuan untuk melatih pakar yang meliputi bidang metalurgi dan mekanik bahan-bahan di peringkat kejuruteraan dan Sarjana yang memenuhi jangkaan pelbagai sekt ... [+]

Penyelidikan Master Antarabangsa membina dua tema utama sains bahan; mekanik bahan dan mikrostruktur ditawarkan di Universiti Lorraine. Pengajaran diberikan dalam bahasa Inggeris dan program ini terbuka kepada pelajar semua negara dengan tahap Master M1 atau setaraf, iaitu, untuk pelajar yang telah belajar satu tahun pada peringkat siswazah dan ingin merealisasikan tahun ke 2 Master mereka dalam suasana antarabangsa. Objektif penyelidikan induk baru ini adalah untuk melatih eksekutif peringkat tinggi dalam metalurgi dan mekanik bahan. Pada akhir kursus ini, para pelajar akan memiliki semua pengetahuan yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya mereka dalam bidang akademik atau terhadap penyelidikan industri.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Program Master EMERO telah diwujudkan untuk menjawab keperluan mendesak yang dinyatakan oleh Kesatuan Eropah untuk mewujudkan Eropah yang cekap sumber daya. ... [+]

Sorotan

Pendidikan Inovatif dalam Geometallurgy dan Ekonomi Pekeliling (kursus induk 2 tahun = 120 ECTS)

Master EMerald dilabel oleh Erasmus dan EIT

Universiti yang mengambil bahagian

Universiti Liège Belgium (penyelaras utama)Universiti Lorraine, ENSG Nancy PerancisInstitut Teknologi Luleå SwedenTU Bergakademie Freiberg Jerman

Diploma

Konsortium akan menyampaikan diploma tiga (satu dari setiap universiti di mana pelajar menghadiri kuliah) dan Tambahan Diploma dari universiti penyelaras:

Ingénieur Civil des Mines et Géologue disampaikan oleh University of Liège (ULiège)Master Sains de la Terre et des Planètes Environnement yang disampaikan oleh Universiti Lorraine (UL)Sarjana Sains - Major: Geosains yang disampaikan oleh Luleå University of Technology (LTU)Sarjana Kejuruteraan Mekanikal dan Proses yang disampaikan oleh Technische Universität Bergakademie Freiberg (TUBAF) - Sijil Label EIT... [-]
Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Ijazah Sarjana Muda Bersama Erasmus Mundus (EMJMD) dalam Pengkomputeran Pervasive dan Komunikasi untuk Pembangunan Mampan (PERCCOM) bertujuan untuk menggabungkan Teknolog ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Bersama Erasmus Mundus (EMJMD) dalam Pengkomputeran Pervasive dan Komunikasi untuk Pembangunan Mampan (PERCCOM) bertujuan untuk menggabungkan Teknologi Maklumat dan Komunikasi yang maju (ICT) dengan kesedaran alam sekitar untuk membolehkan pendidikan bertaraf dunia dan kecekapan unik untuk profesional ICT yang dapat membina pembersih , hijau, lebih banyak sumber dan sistem tenaga siber yang cekap tenaga.

Konteks

Cabaran dunia masa depan termasuk impak pembangunan teknologi dan teknologi baru muncul di alam sekitar dan memerlukan usaha yang besar untuk menangani masalah udara, air, makanan dan tenaga dengan cekap.

Laporan Pintar 2020 yang ditulis oleh kumpulan iklim antarabangsa mengesyorkan agar menggunakan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) secara intensif untuk meningkatkan pemantauan aktiviti alam sekitar dan manusia (industri, bangunan, pengangkutan, dan sebagainya) dan untuk sistem ICT pintar yang diagihkan untuk membolehkan untuk mengurangkan pencemaran, sisa, kualiti makanan dan bekalan, kekangan tenaga, dan sebagainya.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Dalam Master AMASE, anda bukan sahaja memperoleh pengetahuan berharga dalam Sains dan Kejuruteraan Bahan, tetapi anda juga mempelajari dua dari empat bahasa Eropah yang p ... [+]

Dalam Master AMASE, anda bukan sahaja memperoleh pengetahuan berharga dalam Sains dan Kejuruteraan Bahan, tetapi anda juga mempelajari dua dari empat bahasa Eropah yang paling luas.

Anda belajar dengan pelajar tempatan dan mengenali budaya negara tuan rumah anda, meningkatkan peluang pekerjaan anda kemudian.

Pada tahun 2005, EEIGM, dengan rakan-rakan institusinya, mencipta dua tahun Master Sarjana Sains dan Kejuruteraan Bahan Lanjutan

Pelajar menjalankan dua semester pertama di universiti rakan kongsi pilihan mereka; semester ketiga dibelanjakan di salah satu universiti konsortium lain. Semester keempat terdiri daripada satu projek penyelidikan di makmal salah satu daripada dua universiti di mana pelajar itu telah belajar. Pelajar menerima Ijazah Sarjana berganda dari kedua-dua universiti berkenaan.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Og 2020
Perancis
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

MSc EF menyediakan pendidikan akademik dalam bidang pengurusan sumber mampan, bioekonomi dan pengurusan alam. Objektif program ini adalah untuk mendidik para profesional ... [+]

MSc European Forestry (MSc EF) adalah program 2 tahun dalam bidang sains hutan. Program ini mendapat label Erasmus Mundus dari tahun 2004 hingga 2014 dan untuk tahun 2016-2019.

MSc EF menyediakan pendidikan akademik dalam bidang pengurusan sumber mampan, bioekonomi dan pengurusan alam . Objektif program ini adalah untuk mendidik para profesional yang mempunyai pemahaman yang mendalam mengenai bioeconomi hutan lestari serta budaya perniagaan Eropah.

Pixabay / Peksel

Konsortium MSC EF terdiri daripada enam universiti perhutanan terkemuka di Eropah :

Universiti Eastern Finland (penyelaras)AgroParisTech, PerancisUniversiti Freiburg, JermanUniversiti Lleida, SepanyolUniver... [-]
Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Program Masters Eropa Erasmus Mundus dalam Bahasa dan Teknologi Komunikasi (LCT) dirancang untuk memenuhi permintaan industri dan penyelidikan di kawasan yang berkembang ... [+]

Program Masters Eropa Erasmus Mundus dalam Bahasa dan Teknologi Komunikasi (LCT) dirancang untuk memenuhi permintaan industri dan penyelidikan di kawasan yang berkembang pesat. Ia menawarkan peluang pendidikan dan latihan untuk para pemimpin generasi akan datang dalam penyelidikan dan inovasi. Ia memberikan pelajar pengetahuan dan pemahaman yang mendalam terhadap pelbagai disiplin yang menyumbang kepada kaedah bahasa dan teknologi komunikasi dan ia menguatkan keupayaan mereka untuk bekerja mengikut kaedah saintifik. Selain itu, pelajar memperoleh pengetahuan berorientasikan amalan dengan memilih gabungan modul yang sesuai dalam Teknologi Bahasa, Linguistik Komputasi dan Teoritis, dan Sains Komputer.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Master Eropah dalam bidang Lexicography (EMLex) adalah program ijazah Sarjana Antarabangsa (120 ECTS) yang telah ditawarkan sejak tahun 2009. Sejak tahun 2016 EMLex dapat ... [+]

Adakah anda ingin menjadi sebahagian daripada program induk terkenal di dunia dan dididik dalam bidang akademik lexicography?

Kemudian bagaimana pula menjadi pelajar program pengajian elit European Master dalam Lexicography (EMLex), gelar Sarjana Muda Bersama Erasmus Mundus yang menawarkan pendidikan unik yang sangat berharga dan di seluruh dunia? Anda akan dapat belajar di universiti-universiti Eropah yang berbeza, untuk mewujudkan hubungan akademik antarabangsa dan untuk meningkatkan peluang profesional anda dengan sangat pesat.

Graduan EMLex adalah pakar antarabangsa yang sangat berkelayakan dalam penyelidikan, pendidikan, budaya, linguistik dan pengurusan maklumat.

Master Eropah dalam bidang Lexicography (EMLex) adalah program ijazah Sarjana Antarabangsa (120 ECTS) yang telah ditawarkan sejak tahun 2009. Sejak tahun 2016 EMLex dapat diselesaikan dengan Ijazah Master Erasmus Mundus Bersama. Ia termasuk semester musim panas bersama di luar negara untuk semua pelajar dengan kerjasama universiti dan institusi berikut:... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Program MSc adalah pendekatan yang didorong oleh penyelidikan terhadap pemahaman dan pengurusan ekosistem hutan, menyediakan pengetahuan asas dan penerapan mengenai organ ... [+]

Tuan ini diiktiraf bersama oleh Université de Lorraine dan oleh AgroParisTech.

Dalam program Sarjana ini, "Hutan dan persekitarannya (FEN) utama" terdiri daripada satu semester kursus yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar antarabangsa.

Objektif programMemperoleh latihan multidisiplin yang tinggi dan teknologi terkini untuk pengurusan projek dan aktiviti penyelidikan (komunikasi, percubaan, penyiasatan, analisis data, dll).Memahami fungsi tumbuhan saka, agrosystems dan ekosistem hutan, dari molekul ke landskap, sumber produk perindustrian dan perkhidmatan ekologi.Menguasai sains dan teknologi kejuruteraan ekologi untuk pengurusan alam persekitaran yang mampan dan sistem pengeluaran pertanian / hutan.Memahami isu-isu alam sekitar utama (perubahan global, biodiversiti, biomaterial kayu, sumber boleh diperbaharui, tenaga, pencemaran, pembangunan lestari, dan sebagainya).Disiplin... [-]
Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Matlamat umum kursus ini adalah, untuk pelajar-pelajar, untuk memperoleh pengetahuan tentang biomekanik sistem muskuloskeletal dan lebih khusus mengenai perkembangan pera ... [+]

Deskripsi umum

Pemahaman tentang tingkah laku biomekanik sistem muskuloskeletal dan reka bentuk alat perubatan memerlukan pengetahuan yang pelbagai dalam pelbagai bidang seperti sains perubatan (anatomi, biologi sel dan tisu, pengimejan perubatan ...), mekanik bahan, simulasi unsur terhingga, analisis gerakan badan manusia. Ijazah Sarjana ini akan menyediakan pelajar semua asas yang diperlukan bagi domain ini untuk membolehkan mereka memahami isu klinikal dan mencadangkan penyelesaian terapeutik yang realistik dan boleh dipercayai. Pendekatan ini akan disiapkan dengan pengenalan kepada biomimetika untuk menunjukkan bagaimana untuk mendapatkan inspirasi dari alam semula jadi untuk merancang aplikasi teknikal yang baru.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Dalam program Master ini, pengkhususan "Kimia Molekul dan Fizikokimia" (MCP) terdiri daripada kursus yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar antar ... [+]

Dalam program Master ini, pengkhususan "Kimia Molekul dan Fizikokimia" (MCP) terdiri daripada kursus yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar antarabangsa.

Objektif program

Objektif utama MS dalam Kimia adalah untuk memenuhi jangkaan syarikat dengan menawarkan program dengan pengkhususan yang meliputi beberapa bidang aktiviti yang diiktiraf sebagai sumber pekerjaan: analisis kimia, rawatan permukaan, biomaterial, pemeliharaan alam sekitar, pemodelan, sintesis .

MS dalam Kimia bertujuan untuk melatih pakar-pakar masa depan yang sangat berkelayakan untuk makmal Sekolah Doktor Falsafah, C2MP (Kimia, Mekanik, Bahan, Fizik), SIMPPE (Sains dan Kejuruteraan Molekul Produk dan Tenaga) dan makmal rakan kongsi yang lain, dengan cita-cita pembukaan antarabangsa dengan memastikan memberi pelajar linguistik yang kukuh dan rasa pergerakan.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Dalam program Master in Life Sciences ini, "RNA Enzymes Sciences" (RNAES) terdiri daripada kursus-kursus yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar a ... [+]

Persembahan

Program Master dalam Life Sciences - RNA dan Enzim Sciences (RNAES) adalah kursus latihan yang dicirikan oleh kepakaran yang kukuh dan khusus dalam bidang biologi molekul dan seluler RNA dan Enzimologi.

RNAES sangat bergantung kepada pasukan pengajaran yang terdiri daripada ahli-ahli ARN-RNP dan pasukan Enzimologi Molekul dan Struktur UMR IMoPA UL-CNRS 7365, yang terkenal di peringkat antarabangsa, tetapi juga pada penceramah luar, dari universiti Perancis atau Luar Negara. Kursus Master tahun kedua diajar dalam bahasa Inggeris sahaja.

Objektif dan kecekapan yang diharapkan

Graduan akan dapat membangunkan rancangan dan strategi eksperimen untuk menghasilkan dan mencirikan molekul RNA atau enzim, untuk menjalankan projek yang bertujuan untuk mengkaji aktiviti, struktur, fungsi selular, makromolekul ini. Pengetahuan dan pengetahuan ini akan membolehkan graduan memasuki tenaga kerja di Bac 5 atau mengikuti pengajian Ph.D. Pelajar perlu memilih antara dua pilihan:... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Program Masters di "Sistem Perisian Yang Terjangkau" (DESEM) adalah program Master Erasmus Mundus yang terdiri dari kursus Master of Computer Science Université de Lorrai ... [+]

Program Masters di "Sistem Perisian Yang Terjangkau" (DESEM) adalah program Master Erasmus Mundus yang terdiri dari kursus Master of Computer Science Université de Lorraine pada Kejuruteraan Perisian dan Kaedah Formal, yang dipaparkan dalam bahasa Inggeris dan dibuka kepada pelajar antarabangsa.

Objektif program

Objektif utama program Master adalah untuk menawarkan program lanjutan pada "Sistem Perisian yang Terjamin" (DESEM), mencampurkan kursus asas dan konsep dan kursus utama mengenai kaedah, teknik, dan aplikasi , dengan beberapa kursus khusus bergantung kepada kepentingan dan projek profesional pelajar. Untuk memastikan kebolehsuaian yang diperlukan oleh graduan masa depan untuk evolusi berterusan dalam disiplin, tujuan program ini adalah menguasai konsep asas dan utama bagi disiplin kejuruteraan perisian , seperti algoritma dan pengaturcaraan, kejuruteraan perisian canggih, sistem pemodelan, kaedah formal, logik dan bukti, semantik, pemeriksaan dan pengesahan model, keselamatan sistem maklumat, teknik dan teknik pengesahan sistem, dengan penekanan pada kaedah formal dan aplikasi mereka .... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Sarjana Pengurusan Perniagaan: Pengkhususan Pengurusan Am dari IAE Nancy adalah pengurusan tahap, teori dan penerapan yang tinggi. Ia boleh diakses dalam pembelajaran ber ... [+]

Sarjana Pengurusan Perniagaan: Pengkhususan Pengurusan Am dari IAE Nancy adalah pengurusan tahap, teori dan penerapan yang tinggi. Ia boleh diakses dalam pembelajaran berterusan atau selepas Ijazah Sarjana Muda atau Program Sarjana Muda Tahun Pertama (iaitu, selepas 4 tahun pengajian universiti). Ia bertujuan untuk pelajar bukan profesional dan perniagaan atau profesional. Ia membolehkan pelajar atau pengurus untuk melengkapkan kepakaran mereka dalam bidang bukan perniagaan dengan kurikulum komprehensif dalam perniagaan. Ia juga membolehkan para pelajar atau pengurus khusus dalam bidang tertentu, untuk memperluaskan perspektif dan polivalen mereka melalui pengukuhan kecekapan transversal untuk menghadapi cabaran perniagaan di dunia global.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Master of Business Management: Pengkhususan Pengurusan Antarabangsa dari IAE Nancy adalah pengurusan tahap, teori dan penerapan yang tinggi. Ia boleh diakses dalam pembel ... [+]

Master of Business Management: Pengkhususan Pengurusan Antarabangsa dari IAE Nancy adalah pengurusan tahap, teori dan penerapan yang tinggi. Ia boleh diakses dalam pembelajaran berterusan atau selepas Ijazah Sarjana Muda atau Program Sarjana Muda Tahun Pertama (iaitu, selepas 4 tahun pengajian universiti). Ia bertujuan untuk pelajar bukan profesional dan perniagaan atau profesional. Ia membolehkan pelajar atau pengurus untuk melengkapkan kepakaran mereka dalam bidang bukan perniagaan dengan kurikulum komprehensif dalam perniagaan. Ia juga membolehkan para pelajar atau pengurus khusus dalam bidang tertentu, untuk memperluaskan perspektif dan polivalen mereka melalui pengukuhan kecekapan transversal untuk menghadapi cabaran perniagaan di dunia global.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Matlamat NLP (Pemprosesan Bahasa Asli) adalah untuk menghasilkan model komputasi yang mensimulasikan keupayaan kita untuk bercakap dan memahami bahasa-bahasa "semulajadi" ... [+]

Sekali pandangDiploma: Ijazah Sarjana SainsJenis: Ijazah yang berorientasikan Industri dan PenyelidikanBilangan kredit ECTS: 120Mulakan: September, 2020Tempoh: 1-2 tahunBahasa: Bahasa InggerisYuran pengajian: € 334,00, untuk warga EU, € 3 770 sebaliknya. Lokasi: Nancy, Perancis (1 jam 30 minit menaiki kereta api dari Paris) Pemprosesan Bahasa Asli (NLP): Dapatkan komputer untuk berbual

NLP: Satu bidang sains yang meletup dan menarik, menawarkan banyak peluang kerjaya dalam banyak sektor seperti industri, penyelidikan dan pendidikan.

Matlamat NLP adalah untuk menghasilkan model komputasi yang mensimulasikan keupayaan kita untuk bercakap dan memahami bahasa "semulajadi" seperti bahasa Inggeris, Perancis, Rusia, Cina dan lain-lain berbanding bahasa buatan seperti pengaturcaraan atau matematik.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Lorraine

Tujuan program tuan adalah untuk menyediakan pendidikan berorientasikan penyelidikan multinasional peringkat tinggi dalam fizik kejuruteraan berkaitan fusion, yang berkai ... [+]

Tujuan program tuan adalah untuk menyediakan pendidikan berorientasikan penyelidikan multinasional peringkat tinggi dalam fizik kejuruteraan berkaitan fusion, yang berkaitan dengan aktiviti penyelidikan para rakan kongsi, dan dengan pengalaman bahasa dan budaya yang bersepadu. Pengajaran dan penyelidikan yang disatukan dan harmoni terhadap 7 institusi yang terlibat, menawarkan pelbagai kecekapan dalam bidang fusion sains dan fizik kejuruteraan.

Program sarjana tuan rumah Eropah menawarkan peluang Eropah yang tulen untuk pengajian peringkat sarjana dalam bidang yang sangat penting untuk menyumbang kepada penyelesaian masalah yang semakin mendesak dan penting bekalan tenaga dunia. Rakan kongsi mempunyai hubungan yang panjang dalam rangka program penyelidikan EURATOM yang diselaraskan pada gabungan nuklear.... [-]

Perancis Nancy Marseille Republik Czech Prague 6 Saclay Sepanyol Leganés Community of Madrid Jerman Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Lagi
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Perancis
Alamat
Metz, Grand Est, Perancis
Alamat
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Perancis
Alamat
Zikova,1903/4
166 36 Prague 6, Hlavní město Praha, Republik Czech
Alamat
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Perancis
Alamat
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Community of Madrid, Sepanyol
Alamat
Plaza Ciencias,1
28040 Community of Madrid, Sepanyol
Alamat
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Jerman
Alamat
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flanders, Belgium