UniLaSalle

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UniLaSalle melatih jurutera generalist untuk memegang eksekutif dan pengurusan tertinggi jawatan peringkat tinggi dalam sektor berikut terutamanya: pertanian, industri makanan, makanan dan kesihatan, geologi dan alam sekitar.

Pengambilan pelajar adalah terpilih. Program akademik adalah penyelidikan-maklumat untuk menyokong kurikulum pelbagai besar disiplin saintifik yang diajar di sekolah.

Kaedah pengajaran ditegakkan oleh sekolah adalah dinamik dan praktikal dan menekankan kepada penempatan kerja. pelajar UniLaSalle boleh membuat yang terbaik daripada 5 tahun pengajian mereka untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai matlamat kerjaya mereka.

Oleh itu, serta sains manusia termasuk dalam kurikulum, kehidupan kampus yang bertenaga, program yang komprehensif aktiviti ko-kurikulum dan banyak projek-projek akademik atau peribadi membolehkan pelajar untuk membina keyakinan dan potensi diri.

Ini dilakukan melalui pengiktirafan orang lain, komitmen dan tanggungjawab. Kualiti tersebut adalah semua yang diperlukan untuk pengurus masa depan tetapi juga kepada sesiapa yang ingin membuat kejayaan hidup mereka.

Nilai-nilai Kami

Sekolah ini berhasrat menggalakkan nilai-nilai seperti hormat, rasa komitmen dan kerja-kerja sukarela, kepercayaan terhadap kesaksamaan dan peluang yang sama untuk golongan miskin dan kurang bernasib baik. Bukti komitmen ini boleh didapati dalam pengawasan peribadi pelajar terima daripada ahli-ahli fakulti, promosi aktiviti ko-kurikulum dalam program akademik dan pendidikan yang komprehensif yang ditawarkan oleh kehidupan kampus dan kehidupan masyarakat cergas.

Sesungguhnya kehidupan kampus menawarkan pengalaman yang luar biasa hidup kolektif memanggil rasa tanggungjawab untuk berkhidmat kepada orang lain dan mengakibatkan persahabatan sepanjang hayat.

Semua di atas adalah asas semangat dan kekuatan sekolah yang dikongsi oleh beratus-ratus ribu pendidikan setiap tahun di institusi UniLaSallian di seluruh dunia.

Lokasi

Beauvais

LaSalle Beauvais

Alamat
19, rue Pierre Waguet
Cedex

BP 30313 - 60026 Beauvais, Hauts-de-France, Perancis

Mont-Saint-Aignan

Alamat
3 Rue du Tronquet
76130 Mont-Saint-Aignan, Normandy, Perancis

Paris

Alamat
78 A rue de Sèvres
75341 Paris, Île-de-France, Perancis

Rennes

Alamat
2, rue Robert d’Arbrissel - CS 76522
35065 RENNES CEDEX-France

Rennes, Brittany, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami