University of Technology Troyes - UTT

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi kita

Misi teras UTT adalah untuk menjalankan penyelidikan, menyediakan pendidikan & latihan dan pemindahan teknologi. UTT adalah sebuah institusi Perancis pendidikan tinggi yang ditubuhkan pada tahun 1994. Ia adalah hari ini salah sebuah sekolah kejuruteraan terbesar di Perancis. Lebih 2,500 pelajar berdaftar di Universiti, yang menyetujui sarjana muda, ijazah lanjutan dan program pengajian doktor falsafah. Dalam ranking tahunan yang terkenal majalah Perancis "L'Etudiant", UTT mengambil masa dalam 2011 6th yang dicemburui di kalangan 65 sekolah kejuruteraan Perancis.

Program pengajian yang disesuaikan

Lima tahun ijazah kejuruteraan standard, yang diiktiraf oleh badan akreditasi ijazah kejuruteraan bebas Perancis, CTI, boleh disesuaikan dengan objektif individu kerjaya setiap pelajar bermula dari tahun pertama. UTT menawarkan lima ijazah kejuruteraan, program sarjana dengan pilihan sembilan pengkhususan, program penyelidikan PhD dalam lima bidang pakar, dan kerja-kerja bersepadu pembelajaran (WIL) modul yang menggabungkan kajian akademik dengan pembelajaran di tempat kerja dibayar (yang membawa kepada sama ada vokasional yang ijazah, ijazah kejuruteraan atau sarjana).

Kecemerlangan penyelidikan

Aktiviti penyelidikan di UTT dikendalikan oleh lapan pasukan dalam Charles Delaunay Institute (ICD). Institut mengejar pendekatan interfaculty untuk tema utama yang menyokong semua usaha penyelidikan: sains pengurusan risiko dan teknologi (RMST), salah satu cabaran utama yang dihadapi oleh masyarakat moden.

Hubungan yang kukuh dengan industri

UTT membangunkan dan mengekalkan hubungan proaktif dengan industri melalui program-program penyelidikan bersama dengan perniagaan dan latihan panjang untuk pelajarnya. UTT adalah ahli Institut Rangkaian Carnot (bersama-sama dengan Universiti Compiègne of Technology) dan secara aktif menggalakkan penciptaan perniagaan baru.

Pendekatan pengurusan yang inovatif

Komitmen Universiti untuk pengurusan berasaskan projek dan perakaunan analisis, ditambah pula dengan amalan sumber manusia yang inovatif, dibenarkan UTT untuk mencari tahu di kalangan "bebas" pertama institusi Perancis pada 1 Januari 2009, mengikut rang undang-undang reformasi University kerajaan yang bertujuan untuk memberikan lebih autonomi kepada universiti untuk menguruskan bajet dan kakitangan mereka. Universiti juga telah menubuhkan Yayasan berdasarkan perkongsian untuk menyokong usaha dan pembangunan jangka panjang.

Perkongsian yang berkembang maju

UTT adalah sebahagian daripada rangkaian Perancis universiti teknologi (UT) bersama Compiègne (UTC) dan Belfort-Montbéliard (UTBM). Ini unik model ijazah kejuruteraan, dibina oleh penyelidikan saintifik dan interaksi rapat dengan komuniti perniagaan di Perancis dan di luar, juga telah dicontohi di China. Pada tahun 2005, tiga universiti Perancis teknologi menubuhkan Universiti Shanghai Sino-Eropah of Technology (UTSEUS), yang kini diambil kira 1,000 pelajar Cina dan Perancis.

Lokasi

Troyes

Alamat
12 rue Marie Curie - CS 42060
10004 Troyes CEDEX, France

10004 Troyes, Grand Est, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami