Baca keterangan rasmi

Universiti Paris-Sud (UPSud) diiktiraf untuk kualiti penyelidikan yang luar biasa. Ia dinilai di kalangan universiti terkemuka Perancis di peringkat Shanghai, dan telah mengumpulkan pelbagai anugerah berprestij dan penghormatan seperti 2 Hadiah Nobel dalam fizik dan 4 Pingat Bidang. Sebagai sebuah institusi pelbagai disiplin UPSud terdiri daripada lima fakulti, tiga institut teknologi dan satu sekolah kejuruteraan. 30,000 pelajar belajar di UPSud, termasuk 4800 pelajar antarabangsa. Ahli pengasas Paris-Saclay University (UPSay), UPSud meningkatkan aktiviti penyelidikan dan pendidikan dengan menjalin kerjasama dengan 19 institusi pengajian tinggi utama yang terletak di selatan Paris.

Paris-Sud adalah institusi penyelarasan master SERP.

Sarjana SERP adalah bahasa Inggeris mengajar program dua tahun yang dibiayai oleh program Erasmus Suruhanjaya Eropah

Ia mengumpulkan 4 universiti penyelidikan terkemuka di Eropah:

  • Paris-Sud University , Perancis (institusi penyelaras)
  • Adam Mickiewicz University, Poland
  • Universiti Genoa, Itali
  • Universiti Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova Universiti Genoa (UNIGE) dianjurkan di 5 Sekolah (Matematik-Fizik dan Sains Alam, Sains Perubatan dan Farmasi, Sains Sosial, Sains Humanistik, dan Politeknik), 22 Jabatan, dan 14 Pusat Disiplin. UNIGE menawarkan 178 Kursus Universiti yang dihadiri oleh kira-kira 40,000 pelajar. Ia menganjurkan 14 Sekolah Doktor Falsafah. Terima kasih kepada beberapa perkongsian di seluruh dunia, Universiti kini menjadi tuan rumah lebih daripada 3000 pelajar asing.

Universiti Adam Mickiewicz di Poznan (AMU) adalah institusi akademik utama di Poznan dan universiti ketiga terbesar di Poland. Penduduk pelajarnya hampir 49 000 pelajar. Universiti ini merupakan pusat kecemerlangan akademik, di mana penyelidikan dan pengajaran saling menguntungkan. Universiti secara berterusan memperluas dan mengemas kini program penyelidikan dan kandungan kurikulum pengajian, dengan penekanan khusus terhadap sifat interdisipliner dan antarabangsa mereka. AMU adalah ahli: EUA - Persatuan Universiti Eropah, EUCEN - Rangkaian Pendidikan Berterusan Universiti Eropah, Kumpulan Universiti Compostela, Kumpulan Santander - Rangkaian Universiti Eropah, Rangkaian Tematik Kimia Eropah dan Rangkaian Penyelidikan Eropah yang lain.

Universidade Do Porto Universiti Porto (UPORTO) adalah salah satu institusi pengajian tinggi dan penyelidikan terbesar di Portugal dengan sekitar 32,500 pelajar, 2,300 ahli akademik dan penyelidik. Ia adalah salah satu universiti terbaik di dunia yang berpartisipasi dalam ranking kebangsaan dan antarabangsa: Times Higher Education 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Ia mempunyai 14 Fakulti, 1 Sekolah Perniagaan dan 60 Unit Penyelidikan. UPORTO juga merupakan pengeluar utama sains di Portugal, yang bertanggungjawab terhadap 24% artikel saintifik yang dihasilkan di negara ini.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Paris-Sud University

Misteri Erasmus Mundus dalam Kimia, Kimia-Kimia dan Bahan Sains, Paris-Sud University . Sarjana SERP adalah bahasa Inggeris mengajar program dua tahun yang dibiayai oleh ... [+]

Sarjana SERP adalah bahasa Inggeris mengajar program dua tahun yang dibiayai oleh program Erasmus Suruhanjaya Eropah

Ia mengumpulkan 4 universiti penyelidikan terkemuka di Eropah:

Paris-Sud University , Perancis (institusi penyelaras)Adam Mickiewicz University, PolandUniversiti Genoa, ItaliUniversiti Porto, Portugal

Matlamat kami

Ia bertujuan untuk melatih ahli-ahli dalam alat eksperimen dan teori yang paling maju yang dibangunkan dalam bidang kimia, fizikal-kimia dan sains bahan, menjadikan mereka bersedia untuk mengembangkan idea-idea inovatif dan perusahaan yang berkaitan dengan pembangunan lestari dalam Tenaga, Kesihatan dan Alam Sekitar.

Ia juga termasuk unsur-unsur Pengurusan, Perniagaan, Inovasi dan Kebenaran, Undang-undang Komunikasi dan Paten.... [-]

Perancis Orsay Itali Genoa Poland Poznań Portugal Porto  + 4 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

SERP-CHEM Master

Alamat lokasi
building 440
Orsay, Île-de-France, 91400 FR
Media Sosial
Alamat lokasi
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

Genoa, Liguria, 16146 IT
Alamat lokasi
Ul. Umultowska 89b
Poznań, Greater Poland Mazowieckie, 61-614 PL
Alamat lokasi
Rua Campo Alegre 687
Porto, Daerah Porto, 4169-007 PT