Paris School Of Architecture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

115751_people01.jpg

Paris School Of Architecture adalah sebuah institut pendidikan seni bina yang independen dengan fokus antarabangsa yang berpusat di Paris tengah. Semua kursus diajar dalam Bahasa Inggeris dan sekolah menyediakan graduan untuk beroperasi di seluruh Eropah dan seluruh dunia.

PSA adalah sekolah keusahawanan, mengajar para pelajar yang ingin berpacaran ke arah keistimewaan khusus reka bentuk seni bina yang telah menyelesaikan pengajian arsitek sarjana mereka di tempat lain, atau yang sedang mempertimbangkan untuk menubuhkan amalan mereka sendiri selepas tamat pengajian.

Kursus pengajian pascasiswazah selama 2 tahun di PSA menawarkan mod pembelajaran arkitek yang lebih menarik dan inovatif yang mencerminkan sifat amalan seni bina yang berubah-ubah.

Kursus ini khusus ditujukan kepada graduan kursus ijazah 3 tahun yang ingin menggunakan kajian pascasiswazah mereka untuk mengkhususkan diri dalam bidang seni bina tertentu. Ahli-ahli sekolah menggabungkan pengajian seni bina tradisional mereka dengan subjek dan teknologi yang muncul dan mengganggu, di mana mereka menjadi pakar.

Terletak di tengah-tengah Paris, sekolah ini terletak di tengah-tengah Eropah di salah satu bandar raya terbesar dunia di dunia.

Meneruskan tumpuan antarabangsa ini, program pengajian kami menyediakan graduan untuk menjadi pemimpin dalam bidang seni bina, pembinaan, falsafah, kewartawanan, dan teknologi baru.

Paris School Of Architecture melengkapkan ahli-ahlinya dengan kemahiran seni, falsafah, intelektual dan teknikal yang diperlukan oleh industri untuk menghasilkan profesional masa depan yang luar biasa. Terletak di pusat Paris, dimaklumkan oleh dunia reka bentuk dan pembinaan Eropah, dengan Kelas Induk yang disediakan oleh fakulti pemimpin dalam industri kreatif dari seluruh dunia, Sekolah sengaja antarabangsa; menghasilkan generasi terkini pengamal seni bina global.

115750_parisatmosphere01.jpg

Sekolah ini ditubuhkan untuk menawarkan laluan alternatif kepada seni bina dan disiplin berkaitan sebagai tindak balas kepada perubahan radikal dalam amalan seni bina dalam dua dekad yang lalu. Kebanyakan sekolah seni bina mengikuti kaedah pedagogi yang diadopsi hampir seabad lalu yang menjadi kurang relevan dengan realiti seni bina hari ini. Sekolah Paris menawarkan sistem baru, menggabungkan komponen seni bina teras dengan keperluan profesional yang baru muncul, lebih baik menyiapkan lulusannya untuk bekerja dalam amalan, menubuhkan amalan mereka sendiri, atau bekerja dalam bidang lain seperti pembangunan hartanah, pengurusan pembinaan, kewartawanan, kurator, permainan video reka bentuk, dan realiti maya.

Sekolah Eropah

Sekolah ini diasaskan oleh pengamal di Paris yang bekerja di sekitar EU, yang sama ada mengajar atau lulus dari sekolah-sekolah di Eropah dan Amerika Syarikat.

Memandangkan bahasa Inggeris menguasai kedudukannya sebagai lingua franca global, dan pembaharuan pengawalseliaan oleh Kesatuan Eropah membawa keseragaman yang lebih besar kepada amalan seni bina dalam blok itu, keperluan untuk sekolah Perancis anglophone di Paris tidak pernah lebih mendesak.

Di samping itu, sekolah memberi perhatian pada kajian terminologi seni bina, undang-undang dan pembinaan yang berkaitan dengan bidang kuasa yang berlainan untuk membolehkan graduan bekerja dengan lancar di seluruh Eropah dan dunia. Pertukaran budaya ini menggalakkan dan memperkuatkan tumpuan antarabangsa sekolah dan pedagoginya.

Sekolah Baru

Dalam perkembangan sejak 2015 dan pembukaan untuk pengambilan pertama pada September 2019, Sekolah Paris menawarkan pelbagai program, dari pengajian sarjana dan sarjana, hingga pembelajaran jarak jauh, pengajian bahasa, dan sekolah musim panas.

Kursus pertama akan bermula pada 23 September 2019, apabila pengambilan pertama pelajar tahun 1 menyertai sekolah (bersamaan dengan tahun pertama pengajian tuan).

ECTS (Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah) akan dikenakan ke sekolah, kursus dua tahun menawarkan sejumlah 120 Kredit.

Sekolah ini juga melengkapkan proses pendaftaran dengan profesioner pensijilan nasional Répertoire des yang mengakuisisi institusi pendidikan swasta di Perancis. Kohort pelajar kami akan membentuk bahagian penting dalam pembangunan kursus kami, dengan majlis pelajar dengan kuasa untuk mencadangkan subjek tambahan apabila teknologi dan budaya berkembang, membangun hubungan pertukaran dengan institusi lain, dan meminda dan mengundi mengenai piagam dan kepimpinan sekolah.

Hidup Akademik

Pedagogi Paris School Of Architecture adalah berakar dalam menguji isu-isu yang rumit dan berbeza di mana senibina wujud melalui projek studio tunggal, komprehensif, sepanjang tahun.

Membangunkan projek seni bina pasca siswazah dari September hingga Jun membolehkan lebih banyak masa penyelidikan, naratif, ungkapan perwakilan, penglibatan falsafah, dan output kerajinan daripada yang terdapat di institusi lain dengan seluar panjang semester.

Projek-projek sedemikian adalah secara intelektual, dan kritikal yang ketat, dengan para graduan meninggalkan dengan portfolio dengan projek kedalaman dan kerumitan yang hebat.

Memperkukuhkan pedagogi yang didorong oleh projek ini, adalah satu siri Kelas Sarjana, yang membawa para profesional dari dunia reka bentuk, undang-undang, filem, komunikasi, dan perolehan bangunan. Kelas-kelas Guru ini bukan sahaja memberi pengetahuan khusus, berdasarkan amalan profesional, tetapi memberi suapan kepada projek studio, yang membolehkan setiap pelajar untuk membangunkan respons yang sangat individu.

Setiap tahun akademik memuncak pada pameran akhir tahun, pameran galeri awam untuk setiap kerja pelajar yang diadakan di pusat bandar Paris. Ini menawarkan peluang kepada pelajar kita untuk mempamerkan kerja mereka kepada keluarga, kawan, dan bakal majikan dan pelabur.

Penilaian projek studio sepanjang tahun dibuat selepas persembahan akhir pada hari sebelum malam pembukaan pertunjukan akhir tahun. Taksiran tambahan pada setiap Kelas Induk dibuat berdasarkan mata pelajaran berdasarkan subjek, bergantung kepada subjek yang dipersoalkan. Semua Kelas Induk mestilah diluluskan untuk mempamerkan acara tersebut.

Satu elemen yang unik dalam falsafah pedagogi Sekolah ialah kita tidak melaksanakan sistem penggredan, yang bermaksud bahawa projek-projek dinilai sebagai sama ada Pas atau Gagal. Ini menggalakkan kebebasan bersuara dan membolehkan para pelajar mengambil risiko dan berinovasi. Projek studio yang luar biasa boleh dianugerahkan Distinction, sebagai kebijaksanaan Ketua Tahun. Pelajar yang ingin mengikuti kursus Bahasa Perancis semasa pengajian mereka akan dapat melakukannya. Ini akan membantu pelajar dengan aktiviti sehari-hari mereka semasa mereka tinggal di Paris. Ini akan ditawarkan pada tahap pemula dan pertengahan.

Studio PSA dilengkapi seperti yang diperlukan oleh pelajar untuk melaksanakan projek studio mereka, termasuk keupayaan percetakan 3d, mesin pemotong laser, pencetak, projektor, dan peralatan pembuatan model. Sangat disarankan agar pelajar membeli komputer riba untuk tempoh dua tahun.

Lokasi

Paris

Alamat
5 rue Durantin, Paris
75018 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami