Paris College Of Art

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Paris College of Art adalah satu forum yang dinamik untuk bertukar-tukar idea, kaedah dan pengalaman profesional. Pelajar dan fakulti kami menggabungkan rasa ingin tahu, percubaan dan semangat dalam mengejar pembelajaran. Di Paris College of Art, kami percaya bahawa mencari penyelesaian reka bentuk, mewujudkan karya seni dan memudahkan pengeluaran pasukan kreatif adalah proses intelektual nilai tidak dapat dinafikan. Membangunkan kesedaran kritikal melalui amali penyelidikan dan perbincangan adalah penting untuk kematangan profesional dan pertumbuhan individu. Amalan seni menuntut tahap yang tinggi komitmen peribadi dan disiplin, dan kami menjangkakan pelajar-pelajar kita untuk mengambil bahagian secara aktif di dalam kelas supaya mereka boleh meneroka perbezaan pandangan dan melibatkan sumber kreatif kami.

Paris College of Art berakar umbi dalam sebuah bandar seni rendah dan pengeluaran reka bentuk. Mengalami keunikan metropolis Paris menyediakan sumber yang kaya dengan inspirasi visual. Berkongsi pengalaman ini dengan individu-individu dari 40 negara yang berbeza memberikan pelajar-pelajar kita perspektif yang unik kepada pelbagai ungkapan yang sedia ada di seluruh dunia.

Warisan Paris Kolej Kesenian dan graduan yang berjaya adalah sesuatu yang boleh dibanggakan dan untuk menyumbang kepada pada tahun-tahun akan datang.

Misi

Paris College of Art, nama baru untuk sebuah kolej dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman, menggalakkan kematangan seni dan intelektual menjanjikan pelajar ke artis yang luar biasa, sejarah seni, jurugambar, pereka, dan pengurus reka bentuk. Grounded dalam landskap Paris, dimaklumkan oleh seni dan reka bentuk dunia Eropah, dipelihara oleh fakulti pemimpin dalam industri kreatif dari seluruh dunia, dan diisi semula oleh pelajar-pelajar dari lebih 50 negara, Paris College of Art ialah kolej benar-benar antarabangsa.

Paris College of Art telah ditubuhkan sebagai sebuah institusi ijazah-pemberian bebas dengan misi untuk: 1) menyediakan standard antarabangsa yang paling tinggi seni dan reka bentuk pendidikan diajar dalam paradigma pedagogi Amerika ketika sedang dipengaruhi, bermaklumat dan menarik daripada persekitaran Perancis / Eropah dan 2) membuka peluang pendidikan Perancis kepada dunia dan pendidikan antarabangsa untuk Perancis.

Lokasi

Paris

Paris College of Art

Alamat
15 rue Fénelon

75010 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 45 77 39 66

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami