NEOMA Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lahir dari perikatan Business School Rouen dan Pengurusan Sekolah Reims pada 24hb April, 2013, NEOMA Business School ascertains satu perkara: dalam dunia everchanging, pendidikan mesti membuka baru Pathways . Inilah sebabnya kami mencabar model dan kandungan pendidikan tradisional untuk melengkapkan pelajar kami untuk memainkan peranan aktif dalam transformasi syarikat dan masyarakat hari ini, dan menyediakan mereka dengan kemahiran yang diperlukan untuk mengejar pekerjaan esok.

Dalam era kecerdasan buatan, kami juga percaya kepada kecerdasan manusia. Dalam era individualisme, kita memupuk empati dan kerjasama. Dalam era globalisasi, kami percaya bahawa keunikan berasal dari watak, nilai, komitmen, dan nafsu seseorang. Kerana bersemangat, bererti mempunyai arah, kerana kita sendiri bersemangat, kita membimbing pelajar kita dan mendorong mereka untuk berinovasi, untuk bereksperimen, untuk mengambil inisiatif. Kami mahu mereka mencari diri mereka sendiri, untuk mencari Pathway Terbaik untuk memenuhi keperluan mereka sendiri, untuk membangunkan kemahiran dan bukan sekadar mempelajari teknik. Kami menggalakkan mereka untuk memimpin transformasi masyarakat dan untuk memenuhi sebarang cabaran, baik di Perancis dan di seluruh dunia.

NEOMA Business School menawarkan program portfolio yang luas dan berkualiti tinggi dalam Pemasaran (dari umum ke digital), dalam Kewangan (dari korporat ke pasaran aset dan kewangan dan teknologi, perniagaan dan pengurusan antarabangsa, Rantaian Pembekalan ...) dari ijazah Sarjana Muda ke Ph.D, termasuk program Sarjana dan Pendidikan Eksekutif. Dan, para pelajar menangkap pedagogi inovatif yang baru, berdasarkan pengalaman budaya rendaman dan simulasi (kajian kes, seminar yang mencabar ...). Untuk menyertai NEOMA Business School adalah untuk meraih faedah beberapa rangkaian yang paling aktif dan tersambung di seluruh dunia : lebih 59,500 graduan, 300 rakan kongsi korporat utama, 300 rakan akademi berprestij di 75 negara, lebih 9,000 pelajar dari pelbagai latar belakang dan negara-negara dan sangat antarabangsa fakulti. Peringkat ke-43 dalam ranking antarabangsa yang berprestij Financial Times «Masters in Management 2019» dan mengekalkan kedudukan sebagai ke-8 dalam sepuluh sekolah terbaik Perancis, NEOMA Business School mempunyai 3 kampus di Rouen, Reims, Paris dan memegang akreditasi tiga peringkat antarabangsa yang paling didambakan dalam bidang sekolah perniagaan di seluruh dunia: EQUIS, AACSB dan AMBA.

Lokasi

Rouen

Alamat
NEOMA Business School - Headquarters
1 Rue du Maréchal Juin
BP 215

76825 Rouen, Normandy, Perancis

Paris

Alamat
9 Rue d'Athènes - 75009 Paris, France
Paris, Île-de-France, Perancis

Reims

Alamat
Reims, Grand Est, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi