Baca keterangan rasmi

Selamat datang

Selama 19 tahun, sekolah kami telah menggabungkan kreativiti, komitmen, dan kecemerlangan teknikal.

Dengan reputasi yang terkenal di dunia untuk kecemerlangan, MOPA menawarkan latihan peringkat tinggi untuk menyediakan pelajar kami untuk kerjaya dalam imej CG dan animasi.

Banyak hadiah yang diperolehi di festival di seluruh dunia ( SIGGRAPH, disenarai pendek untuk Oscar ) membuktikan kepakaran seni, sinematografi dan teknikal para pelajar kami. Kelayakan MOPA adalah pasport untuk pekerjaan dalam studio 3D / CG yang terkemuka .... Aardman, Mikros, DoubleNegative, Illumination MacGuff, The Mill. ..

Latihan komprehensif yang disediakan di MOPA membuka peluang antarabangsa dan peluang untuk melacak kerjaya anda.

Filem MOPA 2016 kami "The Garden Party" telah dicalonkan untuk 2018 Oscar!

Masyarakat MOPA

Kakitangan pengajar

Latihan dibekalkan oleh profesional industri berpengalaman yang menggantikan aktiviti profesional mereka dengan pengajaran.

Didorong oleh semangat untuk menyampaikan pengetahuan dan pengetahuan mereka, kakitangan mengajar menuntut piawaian yang tinggi dari pelajar kita tetapi juga dicirikan oleh pendekatan yang murah hati dan menyokong mereka.

Rangkaian siswazah

Dianggotai lebih daripada 500 graduan yang hadir di semua studio antarabangsa utama, graduan kami juga merupakan duta sekolah dan mengalu-alukan pelatih dan lulusan baru dalam organisasi mereka. Masih bersekolah di sekolah lama mereka, mereka sangat senang kembali ke sekolah untuk mengambil bahagian dalam kecederaan, membuang latihan, dan menghadiri persidangan.

Studio-studio

Dengan kesetiaan dan kepercayaan yang dihasilkan melalui hubungan yang merangkumi 19 tahun kewujudan sekolah, mereka selalu datang ke MOPA untuk mengambil bahagian dalam juri kami, untuk persidangan dan projek.

Kemudahan

Para pelajar di MOPA menikmati peralatan dan perisian yang sama yang digunakan dalam studio profesional. Peralatan pengkomputeran: lebih dari 200 komputer, dimuatkan dengan 3DS Max, Nuke, Bahan Penuaan, Houdini, Perpaduan dan banyak lagi. Ladang menyebabkan menyumbang kepada kuasa komputer yang diperlukan untuk menghasilkan filem kami. Pelajar juga boleh mengakses premis selepas jam kerja biasa apabila projek-projek utama sedang dijalankan.

Kursus-kursus

Latihan profesional profesional yang tinggi dan ketat

Objektif kami:

Untuk melatih para profesional dalam filem animasi dan pasca produksi, profesional studio masa depan, dengan visi artistik, pemahaman mengenai keseluruhan proses bagaimana sebuah filem dibuat, dan dengan kepakaran teknikal yang kukuh dan pengalaman berpasukan.

Pendekatan pengajaran di MOPA berpusat di sekitar memberi para pelajar pelbagai pengalaman dalam membuat filem, yang membolehkan mereka pada akhir pengajian mereka untuk menghasilkan filem-filem yang berkualiti asli dan profesional.

Kursus lima tahun itu memberikan lulusan diploma lanjutan 5 tahun sebagai pembuat filem CG.

Sukatan pelajaran

Tahun persediaan seni (dalam bahasa Perancis)
Objektif latihan tahun ini adalah untuk membawa potensi kreatif anda, memperkaya pengetahuan budaya dan kreatif anda, untuk membantu anda memperoleh kaedah kerja, dan di atas semua memberikan keyakinan kepada kekuatan dan bakat anda.

Tahun ini akan membolehkan anda memperoleh asas kemahiran yang mantap, untuk menyatukan portfolio yang mencerminkan identiti dan bakat anda, dan mengesahkan arah kerjaya anda.
Kitaran Kajian 1 (dalam Bahasa Perancis)
Kajian Siklus 1 terdiri daripada kajian tiga tahun.
Objektifnya adalah:
  • untuk memperoleh metodologi yang membolehkan para pelajar membawa projek sekolah ke hasil yang berjaya dari awal hingga akhir.
  • untuk mendapatkan pengalaman individu dan pasukan.
  • untuk memperoleh asas seni dan sinematografi yang membolehkan para pelajar berjaya melengkapkan filem animasi.
  • untuk mendapatkan pengalaman dalam alur kerja teknikal yang lengkap dari pembangunan konsep kepada pengeluaran filem pendek animasi.
Kitaran Kajian 2
Kajian Siklus 2 berlangsung selama dua tahun dan diakhiri dengan pemberian diploma 5 tahun sebagai pembuat filem CG. Kitaran ini membolehkan pelajar memperoleh pengalaman profesional yang sebenar dan pada akhir pengajian mereka, mereka bersedia bekerja.
Beberapa pengkhususan mungkin:
  • Animasi
  • Pengimejan digital
  • Kelas kemasukan keempat antarabangsa untuk pelajar baru menyertai (tuisyen dalam bahasa Inggeris)
Tahun akhir semua kitaran kajian ini didedikasikan untuk pengeluaran filem pendek animasi CG.
Diploma
Diploma lanjutan lima tahun sebagai pembuat filem CG yang disahkan Tahap 1 oleh Jawatankuasa Kebangsaan untuk Pensijilan Profesional (Tahap 7 Eropah). Pelajar tahun akhir menghasilkan filem pendek animasi yang disampaikan kepada juri yang terdiri daripada para profesional industri.

Kemasukan

Kemasukan Tahun Persediaan adalah melalui persembahan temu duga dan persembahan portfolio.
Peperiksaan masuk untuk tahun pertama dan tahun pertama kemasukan kitaran pelajaran pertama berlaku pada awal bulan April setiap tahun (hubungi kami untuk tarikh tahun ini).
Pada tahun 2019, pelajar-pelajar boleh dimasukkan ke Tahun Ke-4 secara langsung apabila membuat permohonan wawancara, portfolio peribadi, dan beberapa ujian teknikal. APLIKASI TERBUKA DISEMBER 2019

Yuran Kursus

Bayaran di MOPA sangat kompetitif. Dikombinasikan dengan kecemerlangan dan reputasi sekolah, dan kadar pengambilan graduan hampir 100%, MOPA menawarkan manfaat nilai kos yang unik. Lihat laman web kami untuk maklumat lanjut.
Program diajar dalam:
  • English
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:


MOPA

Kursus latihan peringkat lanjutan peringkat tuan dua tahun dalam Bahasa Inggeris dan Perancis dan berorientasikan kepada pelajar luar dengan latihan 3D siswazah yang ingi ... [+]

Transformasi semangat anda untuk animasi CG ke dalam kerjaya yang berjaya

Kursus latihan peringkat lanjutan peringkat tuan dua tahun dalam bahasa Inggeris dan Perancis.

Dengan kelayakan siswazah atau pengalaman bersamaan dalam seni digital, adakah anda sedang mencari kursus animasi peringkat terakreditasi negeri? Ikuti jejak langkah graduan MOPA yang telah menguasai kedua-dua kemahiran teknikal dan bercerita kini bekerja di The Mill, Aardman Studios, DoubleNegative, Mikros dan banyak lagi ... memenangi hadiah seperti SIGGRAPH dan disenarai pendek untuk OSCARS .

Berkelayakan dan bersedia menyertai pasukan profesional sebaik sahaja anda lulus, kelayakan MOPA adalah pasport untuk kerjaya bercita-cita tinggi dalam dunia studio dan peluang antarabangsa.... [-]

Perancis Arles
Sept. 2020
English,Perancis
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MoPA Computer Animation School Showreel

MoPA students at work