LéCOLE - The Event Thinking School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

LécoLE sekolah pemikiran acara, l'école d'excellence de l'événement

Sebuah sekolah di sektor perkhidmatannya

Kekuatan sekolah ini terletak pada struktur dan tadbir urusnya: Dua persatuan sektor utama, UNIMEV dan LÉVÉNEMENT akan menjadi pemegang saham terbesar bersama dengan pengasas l'Institut de l'Événement. Terdapat juga banyak pemain yang terlibat dalam sumber dan tadbir urus sekolah.

Perwakilan ini memastikan bahawa kandungan pendidikan dan kemahiran akan disampaikan dengan harmoni sempurna dengan keperluan yang dinyatakan oleh industri. Kebolehpasaran pelajar tamat pengajian akan dioptimumkan oleh pertukaran rapat dan berterusan antara kakitangan pengajar dan pemain dalam pasaran acara.

Ini bukan sekadar sekolah yang menyediakan latihan industri peristiwa tetapi sekolah yang secara khusus dirumuskan untuk peranan masa depan dalam industri acara.

Mereka Melabur dalam LéCOLE

Pelajar akan dihoskan oleh:

Memprioriti aplikasi untuk peranan kekal daripada pelajar keluar dari lécole:

A'Tipic - Organisasi Perkhidmatan Tindakan - Pengeluaran ADR - Algorythme - A Nous La Lune - Acara Arcance - Arep - Arthémuse - Auditoire - Biarritz Tourisme - Chaïkana - Crealians - Double 2 - European Society of Cardiology - Événements D'elles - Exponantes - FC2 Acara - Foire Exposition De Clermont Cournon - Giglam - GL Events - Grand Nancy Congrès Et Événements - Groupe FG Design - Green Evening - Groupe Ideactif - Groupe Novelty - Groupe S'Cape - Hopscotch Groupe - Jet Stim - JMT France - La 4D - Lévénement - Lever De Rideau - Magic Garden - Manifestory - Events Mondial - Monsieur Loyal - Mothership - Orléans Val De Loire Événements - Reims Événements - Rouen Expo Événements - Sagarmatha - Social Dynamite - Sommet De L'élevage - Event System - Unimev - ViparisUntuk menyertai LéCOLE adalah untuk menyertai industri acara

Di luar mewujudkan pakar dalam format acara (konvensyen dalaman, seminar, ekspo, pelancaran produk, persidangan, acara sukan, acara kebudayaan, acara jalan raya, acara awam, dll.), LécoLE juga melatih para pelajar untuk berfikir dengan minda perancang acara.

Pengurus Acara mesti menguasai «mekanik» sesuatu acara dan mesti dapat "membuat acara" untuk sebarang jenis perkhidmatan / produk / jenama / industri / komuniti dalam semua jenis format dan media. Mereka juga mesti menguasai fasa-fasa perancangan, penyelarasan dan pemantauan projek yang berlainan, merentas semua jenis format dan media untuk dilaksanakan.

Pemikiran Acara adalah mengenai menangani sebarang masalah pemasaran, komunikasi, perniagaan atau inovasi.

Pemikiran Acara didasarkan pada keingintahuan, berani, menjangkakan, empati, rasa, keusahawanan dan daya cipta pelajar di luar pendidikan mereka.

Lokasi

Paris

Alamat
6, rue de Lisbonne
75008 Paris, Île-de-France, Perancis

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami