ISM - International School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Pengurusan Antarabangsa (ISM) adalah sebuah sekolah perniagaan khusus yang bertauliah yang berpusat di Paris, Perancis, dengan program-program di lima benua yang berlainan.

Kami memberi pelajar perspektif global yang mereka perlukan untuk menjadi pemimpin perniagaan moden. Kami melakukan ini dengan memastikan kelas kami kecil, terpilih dan pelbagai budaya, dan dengan menawarkan program di pusat komersial utama di seluruh dunia.

IMBA kami membangunkan pemimpin perniagaan global esok, sementara DBA kami dibuat untuk eksekutif berpengalaman yang berusaha untuk menangani cabaran kepimpinan senior di peringkat antarabangsa. Untuk para pengamal kanan yang terbukti, PhD kami melatih kemahiran mengajar dan penyelidikan yang diperlukan untuk memberi kembali kepada komuniti perniagaan dan membentuk pemimpin generasi akan datang.

Dibina pada nilai global

Pengasas kami Jack Forget membuka ISM untuk mencabar model sekolah perniagaan tradisional.

Visi beliau adalah untuk sekolah yang kelihatan luar yang memperjuangkan inovasi dan cara pengajaran baru. Ia akan menjadi institusi yang benar-benar global, dengan perkongsian di pasaran baru muncul di seluruh dunia. Pelajar dari semua benua akan belajar dari profesor gred tertinggi, dan membina rangkaian profesional yang berharga ketika mereka belajar.

ISM hari ini mengekalkan kekuatan dan ketangkasan falsafah pendirian ini. Masih beribu pejabat di Paris, kami kini mempunyai institusi rakan kongsi di New York , Shanghai , New Delhi , São Paulo dan Cape Town . Kami terus memberi pelajar kemahiran khusus, perspektif global dan hubungan seumur hidup yang mereka perlukan untuk berkembang sebagai pemimpin.

Berlandaskan amalan dunia nyata

Pelajar kami bercita-cita tinggi. Mereka didorong untuk sampai ke puncak. Oleh itu, walaupun pengetahuan teori teori yang kukuh adalah penting, wawasan dan pengalaman yang boleh dilakukan adalah penting.

Kami memilih profesor kami untuk kedua-dua kecemerlangan pengajaran mereka dan ketajaman perniagaan mereka di atas tanah. Apabila mereka tidak berada di ISM, mereka boleh didapati syarikat terkemuka, mengajar di sekolah perniagaan terulung di seluruh dunia, dan mempengaruhi arah amalan perniagaan antarabangsa.

Kelas kecil interaktif kami membolehkan akses dekat kepada kepakaran profesor kami. Dan kerana pelajar kami berpengalaman profesional, mereka mempunyai peluang untuk berkongsi pandangan asli dan memberitahu apa yang berlaku di dalam kelas.

Dibuat untuk eksekutif kerja

Pelajar ISM adalah eksekutif peringkat tinggi dengan jadual yang mencabar. Masa mereka adalah sumber yang berharga, dan mereka memerlukan kajian mereka untuk memenuhi karier dan gaya hidup mereka.

Keperluan untuk fleksibiliti memberi inspirasi kepada semua yang kami tawarkan. Pelajar boleh menggabungkan kursus bersemuka di Paris dengan e-pembelajaran, dan menghadiri program luar negara di salah satu daripada lima institusi rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Kami juga membiarkan pelajar menyesuaikan pengajian mereka dan memberi tumpuan kepada apa yang paling penting dalam kerjaya mereka. Bergantung kepada tahap yang mereka pilih, mereka boleh mengikut Pathway Generalist dalam pengurusan perniagaan antarabangsa, atau pakar dalam kewangan, keusahawanan dan inovasi, atau pendidikan tinggi.

Rangkaian profesional yang berkekalan

Bagi pelajar kami, faedah belajar di ISM terus jauh melebihi hari kelulusan.

Para rakan sekelas dan profesor yang mereka temui semasa mereka di sekolah membentuk rangkaian profesional seumur hidup, dengan idea, sokongan dan peluang yang melangkau sektor perniagaan dan sempadan geografi.

Lokasi

Paris

International School Of Management

Alamat
ISM Paris
17, boulevard Raspail

75007 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+33 1 45 51 09 09

Shanghai

Alamat
ISM - International School of Management
Shanghai, Shanghai, China

Sao Paulo

Alamat
ISM - International School of Management
Sao Paulo, Negeri São Paulo, Brazil

New York

Alamat
101 astor place
New York, New York, Amerika Syarikat

Cape Town

Alamat
ISM - International School of Management
Cape Town, Cape Barat, Afrika Selatan

New Delhi

Alamat
amity university campus
New Delhi, Delhi, India

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami